Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebval jsem kolem vypínače opravit omítku, dítě mi ji zeškrábalo. Použil jsem (jemnou vápenná omítku štuk), přidal jsem vodu a namázl na zeď, poté mokrým štětcem uhladil. Výsledek je, že jsou v omítce všude malinké ťupky. Mám omítku ve všech místnostech zcela hladkou. Udělal jsem někde chybu, nebo jsem koupil španou omítku?
Jak to napravit? Děkuji
Dobrý den, já jen vím, že dělat toto mokrým štětcem není dobrý nápad. Lepší by asi bylo použít rovnou a hladkou špachtli a dobře uhladit. Teď bych to nechal asi už zaschnout, přebrousit a opravit tou špachtličkou - nebo pokud je to vlhké, tak hned.
Zdravím!
doplněno 28.03.14 12:34:Jenom doplním, že já bych raději použil sádru - ta se dá dobře vyhladit.
doplněno 28.03.14 12:40:Pokud si to dovedu představit, tak to dělají ty vlákna štětce. Jestli máte i sádru, tak ji po přebroušení použijte na opravu a zase tou špachtličkou hned hladit. Sádra tvrdne rychle, ale povrch se může i postříkat vodou a ještě chvilku vyhlazovat. Já to dělám i mokrým prstem.
doplněno 28.03.14 12:57:Tak, je fakt, že jsem měl jinou představu - spíše, že jsou tam drážky nebo vyplavené zrnka na povrch. Tady nevím - snad je to také vyplavené. Ale, hladkost uděláte něčím hladkým a čistým. A vypadá to i na větší plochu, než jen oprava kolem vypínačů. Tak si ještě počkejte na další rady a třeba někdo poradí konkrétněji a lépe.
Zdravím,
jak tak koukám na fotky, tak si myslím, že se nemusíte znepokojovat. Vrchní fotka je klasický povrch po nanesení štuku, spodní je už prostě povrch upravený malbou. Pokud chcete povrchy sjednotit, nový štuk přetřete 2-3x mlířským nátěrem a budte to mít stejné.
Pokud na novém štuku máte vystupující zrnka písku, před malováním je špachtlí seškrábněte.
Štětcem to podle mě není, přikládám fotky jak to bylo a jak jsem už v jedné místnosti zpravoval a je to úplně jiný povrch.
Prosím mrkněte na fotku, nahoře jsou ty tečky to co se mi dělá teď, dole je původní hladká omítka.
Děkuji
tohle přece na omítce bejvá - spousta malilinkatejch ďůlečků, jen si nevzpomínám, jestli i po hlazení štukem (jenom si nějak pamatuju, že jsem to nikdy neřešil - taky ještě leccos zakreje malování, já mám ovšem trošku posunutý kritéria...), jistě se najde odborník, kterej pidi kráteříky vysvětlí - je to otázka schnutí, to je asi jasný...)
(z fotek moudrej nejsem - spíš než ďůlky vidím hrbolky, ale na místě to třeba vypadá jinak)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.