Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připevnit umyvadlo

Od: monika1* odpovědí: 5 změna:

X let bydlím v bytě kde je umyvadlo v koupelně připevněno ke kachličkám nějakou hmotou. Ta hmota začala praskat a bojím se, že jednoho dne to povolí celé a zůstane to viset je na sifonu. Poradíte mi prosím jak se ta hmota jmenuje a jak to znovu přidělat? Přece u toho nemůžu stát a držet to tak dlouho dokud to nezaschne. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Umyvadlo je k dlaždičkám přišroubováno. Okolo je utěsněno tmelem, nyní se používá protiplísňový silikon. Podívejte se na montážní video jak se umyvadlo připevňuje.

doplněno 27.03.14 20:43:

jak se umyvadlo připevňuje.

edge*

To si jako někdo napřed dá umyvadlo na zeď a podle toho si udělá křížky na zeď? :D Na to by snad byli potřeba 2. Já si teda odměřím místa pro vrtání metrem do váhy a samotný umyvadlo se potom ještě dorovná na šroubech a to celý v jednom člověku...

Ale to je teda už mimo téma se omlouvám.

cuca*
hodnocení

2x

Tedy, podivala jste se nekdy zespodu umyvadla, uplne u zdi? Nedrží to "nahodou" na sroubech? To co vam praska bude nejaky tmel kvuli vodě.

Pokud je to tak, dotahnout srouby , odstranit stary tmel a pretahnout novym, urcenym do koupelny.

virus*
hodnocení

2x

Že by bylo umyvadlo jen přilepené ke kachličkám je nepravděpodobné,podívejte se ze spodní strany vzadu by měly být upevňovací šrouby ke stěně.Ta praskající hmota bude nejspíše těsnící materiál,který asi zestárnul a časem za X let začal praskat. Nové utěsnění ke stěně je možné opravit např transparentním silikonem nebo i v bílé barvě (zkrátka dle barvy umyvadla) Upevňovací šrouby (pokud se umyvadlo hýbe) je možné s citem dotáhnout.

monika1*
hodnocení

Děkuji všem, hned jsem chytřejší :) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]