Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklon střechy

Od: sebor® odpovědí: 17 změna:

Ahoj, prevody jednotek a podobne mi vzdy delaly problemy, tak se tady ptam: chci udelat strisku, 5,0 x 1,5 m, krytina asfaltovy sindel. Jak vypocitam sklon na tech 150 cm prevedeno na cm? Vyrobce doporucuje min. 18 st. Diky! Sterba

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

pozor na funkce, při tomto výpočtu se nepoužije tangens, ale sinus.

Krytina má šířku 150 a doporučený minimální spád je 18 st, z toho vychází rozdíl výšky hřebenové a okapové hrany

150 x sin 18 = 46,35 cm.

Přístřešek se spádem střechy 18 st bude mít šířku 150 x cos 18 = přibližně 142 cm.

hodnocení

Prakticky jsem dosel ke stejnemu vysledku, kdyz jsem si to namaloval a pouzil stary papirovy uhlomer:). Diky za radu! S.

hodnocení

Jen pro zajimavost - jaky je doporuceny minim. spad pri pouziti pozink. plechu?

hodnocení

1x

K určení úhlu potřebujete goniometrické funkce.

Zde si doplňte minimálně 2 potřebné rozměry (stranu "a", a úhel "β")

Výsledek Vám to už dopočte samo...

Jinak na 150cm délky střechy, potřebujete převýšení alespoň 49cm

doplněno 27.03.14 11:09:

pokud do tabulky v mém odkazu doplníte položku "a" a úhel "β", kliknete na "vypočítej" tak ostatní se Vám opravdu dopočte.

hodnocení

Diky za odpoved!,ale nevim, jak to dopocte samo:). To mam tech 150 cm delit, nebo nasobit 18ti? Kdyz se divam na strech kryte bitumenem, tak se mi nezda, ze maji takovy sklon.

3axel

tg úhlu 18 = protilehlá odvěsna /přilehlá odvěsna

tg 18 = x/150 cm

x = tg 18 x 150

x = 0,325 x 150 = 48,75 cm

miraa

prosím o radu mam na jedne strane vyšku 225cm a na druhe straně 250cm rozdil 25cm 4x5

hodnocení

1x

Mne to vždy počítá synek tak, že mi udělá v excelu tabulku. Ostatním doporučuji toto:

hodnocení

Kdyz vidim vzorce, tak koncim a jdu si dat panaka:)

Jde to i bez panaka. Viz odkaz, ktery dal milan, nebo zde:

mathportal.org/...

minimalni vyska jak uz bylo uvedeno je 46,4. Kdyz date 50, budete mit sklon strechy 19,5 zaokrouhleno na 1. des. misto

hodnocení

Diky, to jsem chtel slyset! S.

asd*

Jde to i graficky - nakreslit a odměřit. Stačí úhloměr a pravítko.

hodnocení

Graficky mi to dalo asi 0,5 m

Pane Štěrbo, zdravím. Jsme na tom podobně se vzorečky, proto já mám synka, který mi to spočítá, nebo udělá tabulku.
Jen upozorním, že vhodným podkladem a hydroizolační vrstvou, lze snížit i výrobci doporučený sklon.

hodnocení

Trosku jsem to propocital a sectu naklady: podbiti,bitumen...nebo polykarbonat na par lati... vychazi lepe druha varianta. Dik za rady! S.

hujer123*

Dejte bacha na orientaci střechy. Pokud budete mít tenhle minimální spád proti převažujícím větrům, bude vám to dělat neplechu. Zrovna loni jsem takovou střechu předělával, protože u závětrné lišty zatékalo, voda tam při silném větru tekla do kopce a podtékala pod šindel. Teď tam mám navařenou bitumenovou lepenku a je klid.

miraa

Dobrej potřeboval bych zjistit jaky mam uhel střechy na jedne strane mam 225cm vyšku a na druhe strane 250cm rozdil 25cm při 5m napiš te mi na email

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]