Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím, jak nejlépe zlikvidovat benzinovou sekačku, kterou už se nevyplatí opravovat. K popelnicím jí dávat nechci, neodvezou ji, do nebezpečného odpadu taky nepatří. Na výkup do starého železa to taky zřejmě nepůjde - plastové části, olej, benzin. Díky.
Ahoj. Hoši, co vás vede. Jste v Čechách. Co necháte bez dozoru, cokoliv kdekoliv na ulici, tak si to nejméně do hodiny někdo vezme. Dej na to cedulku : Kdo mě chceš, vem si mě. Za chvíli bude vyřešeno. Soused se přiznal, že když něco nechtěl, tak to dal na chodník k mému baráku a do dvou hodin to bylo pryč. I bez cedulek. Taky jsem si tam něco pořídil. Doma, co je mi líto vyhodit, tak položím za kontejner. Chodí mi tam jeden soused z jiné ulice a vždy se mu něco zalíbí. Už se ani neptá. Fakt, tohle funguje. A ještě to někoho dokáže potěšit.
doplněno 07.09.14 23:41:Jasně, že to vždycky nefunguje 100%. To pak odvezu hodnoty do Sběrného dvora. A tam to chlapům dám zadarmo a oni si to ve volných chvílích rozeberou a ve Sběrně zpeněží. Když něco někdo schání, nebo i já, tak jim potom stačí tu věc popsat a oni na to dohlídnou, když náhodou příjde. I tohle funguje.
souhlas s @humbuckerem, u nás to taky tak chodí,,,,,a někdy zmizí i to, co ještě potřebuji a jen jsem si odskočil pro pivo...
Nemám nic proti tomuto způsobu likvidace, pokud je úspěšný (taky občas něco přivleču domů). Co mně vytáčí k nepříčetnosti, je, že tam tímto způsobem končí věci neupotřebitelné. Prostě to tam dotyčný nechá a je mu šuma fuk, jestli si to někdo vzal. Co s tím potom? Někdo to zlikvidovat musí a to bude stát nějaký peníze...
Takže, jako všechno to chce trochu ohleduplnosti k okolí. Ti slušnější u nás dávají ceduli - pokud to nezmizí do soboty, bude odvezeno (ta cedule není úplně důležitá, důležitý je, že v sobotu to případně odvezou).
S tím bych souhlasil. Viděl jsem, jak lidi dali ven pohovku a někdo ji totálně zmasakroval jen proto, že "byla zadarmo na vyhození". Pak tam zůstala zmasakrovaná týdny (možná měsíce - nevím, už jsou tou oblastí z jiných důvodů nechodil).
Stejné to bylo se starými televizemi. Opět zdarma, lidi si to brali a používali, ale když to objevili dříve pobudové nebo jak je nazvat (nechce se mi psát bezdomovci, protože to bezdomovci být nemuseli), tak ji tam přímo na místě rozmlátili a vyrvali z ní ty měděné vychylovací cívky, které pak odnášeli do výkupen
Samozřejmě to rozmlácené sklo z obrazovky nepotřebovali, tak to tam nechali.
Takže jestli chcete dát něco zadarmo, tak to dejte někam, kde na to vidíte, ať si to vezmou lidi, kteří o to mají zájem, místo toho, aby to někdo zneužil a "vyřádil" se na tom jen proto, že je to zadarmo. Ze stejného důvodu některé útulky prodávají zvířata za symbolickou cenu. Tím se automaticky zbaví většiny lidí, kteří to se zvířaty nemyslí vážně.
Ne že si tento předmět pak ve 100% vezme člověk, který ho potřebuje nebo ho dokáže upotřebit. Jsou případy, kdy si to vezme a další sobotu se to objeví na místní burze s popiskem "starší sekačka, přestala fungovat, cenu nabídněte".
Nabídněte ji na nějakém serveru zdarma za odvoz. Třeba si ji nějaký šikula ještě opraví nebo ekologicky zlikviduje. např.: sbazar.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.