Nejste přihlášen/a.
prosím poraďte starý dům,zvednutý dole kámen nahoře porotherm někde klasické cihly,děláme fasádu zatím na přední a boční straně nyní nahozen malta-perlinka -lepidlo-na boční straně nahoře polystyren-jakou vybrat fasádní omítku?Akrylátovou?četla jsem že snad silikonová nedýchá?s jakou se dělá lépe?A která nepotřebuje více nátěrů aby se mezi nátěry nemuselo čekat?Pod všechny se musí dávat penetrace(podkladový nátěr?Děkuji moc
Mám tam chybu-nemyslela jsem nátěr ale vrstvu fasádní omítky zda se dává víckrát a ne 54 dní čekat ale 5dní
Takže je to jedno?:jaký je tedy rozdíl mezi akrylátovou a silikonovou a proč tedy prodejce říkal,že už akrylátové nedoporučují?nevíte?
Dobrý den,ptáte se na omítku a v textu máte slovo nátěr. Omítka se nanáší,natírá se barvou. V tom je rozdíl a veliký. Já osobně bych šel do probarvené omítky,buď to hlazené či dráhané či tahané jak je komu libo.Na kvalitě nešetřete,levnější omítky Vám cca za dva roky vyblednou a peníze za barvu jsou víte kde. Já bych šel do silikonové probarvené omítky,drásané.zrno 2. Tu jsem si sám dal na dům.Pokud budete chtít,napište mi do pošty,pošlu Vám kontakt na prodejce. Ukáže Vám vzorník i poradí co a jak. Nechci zde,aby to nevypadalo jako reklama.
No tak píšu laicky,četla jsem u nějaké fasádní oméítky ,že je třeba několik vrstev,tak jsem se lekla...ale iuž nevim kde,šlo mi spíše o to zda akrylátovou(kterou jsme mysleli)únebo silikonovou-nevím co to je drásaná chtěli jsme zrnitou1,5mm.Jeden prodejce ale dnes řekl ,že akryláítové už nedoporučují,že je to zastaralé?já nevim proč jsme více tíhli k probarvené(chceme středně tmavě šedou-spíš tmavší) akrylátové od weber?Foto je starší,nyní je střecha hotová a na domě malta,pesrlinka,lepidlo...čeká nás tedy už jen probarvená penetrace a fasádní omítka.Psali že musíme 54dní čekat na uzrání než naneseme penetraci a pak 24?
Ale prdlajs,s prominutím,jeden den natřete lepidlo barvou a druhý den se nanáší omítka. ten spodní nátěr je tam proto,aby nelezla šedá z lepidla napovrch. Odkud jste,prosím?Jak jsem již psal,mohu doporučit prodejce a spíše s ním by jste si mohli promluvit pro a proti. Hezký den.Zkusím Vám poslat do vnitřní pošty kontakt,pokud máte zájem.
Honzmalatny -píšete s prominutím kraviny! lepidlo se nenatírá barvou!Lepidlo se penetruje ,dle odstínu finální vrstvy se penetrace podbarvuje.Teda budto je penetrace bílá nebo dle finálky!
PS osobně bych asi nahodil jádrovou nebo univerzální jednovrstvovou a tu zatočil nebo na jádro vnější štuk (popř vnitřní + cement) nebo klasika -brizolit a to stříkaná či škrábaná.Pkd štuk tak normálně natřít "frontonem",prostě fasádní barvou! Osobně bych si asi nedal na jádro perlinu s lepidlem a pak ještě rajptuz.
doplněno 30.03.14 13:43:PS probarvená fasádní pastovitá omítka od WEBER je dobrá volba (ať již silikonová ,silikátová ,akrylová atd) dělali jsme od Cemix .taky OK nejhorší nám nyní přijde od Stachemy!
doplněno 30.03.14 16:40:Hm a víte čím se liší vnitřní štuk od vnějšího a co je to brizolit? Asi nevíte,on ten brizolit je vněšjí omítka prověřená na rozdíl od těch moderních pastovitých desítkami roků a vnitřní štukse od vnějšího liší jen a pouze použitím cementu-dovnitř ne a ven ano! .Zrovna jako třeba dřevěná okna na rozdíl od plastových!Víte co udělá omítka za dvacet třicet let?Nevíte,a to dle norem se mají tyto po cca 3 letech (dle místa použití-místních podmínek a dp.výrobce) provést obnova nátěrů což u brizolitu pdpadá tam stačí max při znečistění fasády omytí tlakovou vodou a zase vydrží desítky let!
no tak penetruje a probarvenou penetrací,Já bych zas osobně nešel do toho co píšete Vy. Brizolit či břízolit to vůbec,vnitřní+ cement,no to snad ani ne. Nevím jak tazatelka,ale mám za to že fasádu neděláte na rok či dva a když už tak už. Chápu že každého věc. Osobně mám na domu probarvenou drásanou od Jubu (Slovinsko)
doplněno 30.03.14 17:13:věřte mi,že vím.Hezký zbytek neděle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.