Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonový potěr do lepidla

Od: lendak* odpovědí: 60 změna:

Ahoj všichni...už bylo načase se zase sejít: D...Mám návrh od pana zedníka ,dorovnat podlahu potěrem který se vlastně PŘILEPÍ k podkladu lepidlem...Natáhne tenkou zubatou vrstvu lepidla a ještě do živého šoupne potěr... Jaký na to máte pánové i dámy názor prosím? děkuji: D* ps: Hudzine nemluv mi do toho. : DD

60 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

2x

Dobrý den Lendak, pokud je tento zedník konecne ten pravý, popiste mu presne co chcete udělat, podlahu,, obklady, odevzdejte mu klíče.

Zeptejte se kdy to bude hotove a driv se tam neukazujte, pokud tedy v casti nebydlite.

Díiiiiiiiiiiiiiiiiiiiky :)

doplněno 26.03.14 17:55:

Odpoved zni, nechte ho to udelat at pak nalepi dlazbu a hotovo.

lendak*
hodnocení

bydlíme:*: D a to není odpověd na mou otázku:P

hranol*
Moc toho nevím o podlahach. Já sám bych si to nějak zbastlil . Ale Lednak.. Musím to říct... Tohle mne fakt baví číst ;) Děkuji za úsměv už asi i nejspíš nás všech

hodnocení

2x

Nejprve musíte dát penetraci pak řidčí lepidlo a nakonec potěr.

lendak*
hodnocení

Jirka2... to vím...napenetruju dokus to bude sát...nechám penetraci zaschnout?..pak lepidlo...proč řidší? a jaké lepidlo použít..?... a jaký potěr pro slabší vrstvu...cca 3 cm?...máte s nějakým potěrem zkušenost?...chci do něho nechat přimíchat PP vlákna. *pivo*

Penetraci nenechat zaschnout podklad se lépe se spojí s lepidlem Píšete něco o dorovnání,proto trochu řidčí.Tak aby drážky při natahování špatně držely tvar. Netekly !. Něco jako nivelace .A lepidlo na dlažbu podle toho kde to bude.na mráz nebo vnitřní.

doplněno 26.03.14 19:16:

Potěr značky Baumix nebo Weber.

doplněno 26.03.14 19:22:

Disel jakou mate záruku že se to za dva roky neodloupne? Kamarád koupil chalupu kde se snad šetřilo na všem.Zdi můžete rozebírat šroubovákem.To je pak radost.

Hlavně nezapomeňte na penetraci! Kuwa proč všichni všude chcete mermomocí dávat více peněz prodejcům stav.hmot za penetraci!Dříve se "penetrovalo"vodou a taky to drželo!

To Lendak k penetraci máte už pár odpo.Takže to nechte jak je tu jedna rada na zedníkovi ,a pro lepší spojení staršího betonu s novým se BĚŽNĚ používá to co jste napsal-a!

doplněno 26.03.14 20:47:

U cizího díla nikdy u svého VŽDY.Proto radím pkd nerozumíte nechte to na odborníkovi,tím spíše na tom kdo to vidí! Já to sice nevidím,ale v pokračujícím seriálu dotazů Lendaka se na toto odpovídalo už snad 100x ,ale vždy by měl být beton čistý,sice staršího data ale "nepoužívaný" proto bez penetrace,samo pkd bych viděl možná posoudím jinak!To Jirka stačí Vám moje odpo?

jabraka*

Pokud je suchý a odprášený podklad,žádnou penetraci nepotřebuje.Stačí použít řidší lepidlo,tím se plocha štětcem natře a po mírném zaschnutí lze dlažbu nalepit.Někdy se může stát,že se penetrace s lepidlem nespojuje,protože není penetrace jako penetrace.Akrylové penetrační prostředky se alkalickým lepidlem rozkládají a uvolňují čpavek.

JABRAKA

lendak*
hodnocení

Jabraka: dlažbu etě ne-é... já mám na mysli lepidlo pod potěr...prý pak potěr (který je ve slabší vrstvě cca 3 cm) lépe drží na podkladu...proto se ptám...Já jsem si zpracovala všechny dosavadní poznatky a dospěla jsem k názoru,že to nechám udělat takhlenc: Sledujte jo: D.. to budete totiž čumět: D

1) starý podkladový beton (den či dva před betonováním). napenetruju (CERESIT CT 17) budu to natírat dokud to bude sát...

2) zatáhnu rolety ,který nemáme a provedou se obvodo.dilatace kolem zdí a ještě do živé penetrace pan zedník natáhne 6mm zubatou řidší lepidlo Flexkleber...

3) ještě do živého lepidla se natáhne potěr (UNIMALT BP-16 HRANICE) smíchaný s PP vlákny a plastifikátorem

4) potěr se vyrovná a zhutní latí

5) druhý den mírně kropím a přikrývám igelitem...opakuji ještě několik dní

6) sklízím na tomto serveru váš obdiv: D

..tož co vy na to?: D

miklous*
Zdravím. Můj obdiv už určitě máte. Ale stejně si myslím, že to nemáte propracované do úplných detailů. Máte strašně málo informací. Zde se můžete maximálně dozvědět letité zkušenosti jednotlivců. Ale jak z toho zjistit to nejlepší? Měla byste udělat rozhovory se všemi zedníky v zemích českých - poté zpracovat odpovědi do přehledných tabulek - požádat statistický úřad o zpracování výsledků - ony výsledky nechat překontrolovat na odboru stavebního dozoru - mezi tím si nastudovat všechny dostupné materiály o zednických pracích a teprve pak vypracovat plán prací, kterého se bude ten de..l řemeslník držet. Hlavně se neunáhlete! ;) ;) ;) M
p.s.: nepřemýšlela jste o studiu VŠ STAVEBNÍ?
lendak*
hodnocení

p.s.: nepřemýšlela jste o studiu VŠ STAVEBNÍ? // přemýšlela,.ale obávám se,že ani to nepokryje veškeré informace: D

doplněno 27.03.14 10:37:

ináč to co jsme vykopali (potěr smíchaný s lepidlem z Hranic) mělo žalostnou pevnost...:( mělo to vrstvu místy až 3 cm a rozlomila jsem ro svou slabou ručkou...v porovnání s 1,3 cm verstvou která tam byla původně tolik let a která byla sice odtržená od podkladu ale v ruce rozlomit nešla ani náhodou...takže ta míchanina lepidla a potěru asi tak dobrá taky nebude...pevnost nulová.

dovoluji si sdělit svůj názor...

1) starý ... napenetruju ... budu to natírat dokud to bude sát... to budete natírat několik dní, páč to bude sát hodně, zaschne vrstva a další bude sát...
3) ...ještě do živého lepidla se natáhne potěr (UNIMALT BP-16 HRANICE) smíchaný s PP vlákny a plastifikátorem...až bude natahovat potěr, tak to živé lepidlo strhne do potěru a smíchá se do sebe...

ale je to jen Vaše rozhodnutí.

Milancukrar . Už jste viděl napenetranovanou zeď,podlahu aby stále nasávala penetraci?Samozřejmě že potěr se s lepidlem smíchá tak docílí lepší spojení. Než jen různé vrstvy.Na víc se potěr naleje na lepidlo a uhladí.Jak by se promíchal?Suchý podklad vysává vodu z lepidla,tak nemusí dobře chytnout. Viděl jste vůbec někdy zednické práce? Ke svému věku z ikonky byste měl už mít více rozumu.

doplněno 27.03.14 12:47:

Ano máte pravdu.

Jiří, dobrý den.

Už jste viděl napenetranovanou zeď,podlahu aby stále nasávala penetraci? Jistě a mnohokrát. Zkusil jste onu zeď na zaschnutí penetrace natřít ještě 1x, 2x, 5x? Já ano. Dokonce penetrací polít podlahu, smetákem rozetřít, do rána se vcucla a druhý den ještě 4x stejný proces. Stále se vsakovalo. Pomaleji ale stále.

"

Samozřejmě že potěr se s lepidlem smíchá tak docílí lepší spojení. Spojení čeho a s čím? Možná že si to každý představujeme postup jinak, ale když si představím, že udělám z betonového potěru tak řídkou směs, aby se to rozlilo...skoro jako nivelačku..

Viděl jste vůbec někdy zednické práce? Ano, s přestávkami se tímto oborem zabývám od roku 1968.

Suchý podklad vysává vodu z lepidla,tak nemusí dobře chytnout. Naprosto s Vámi souhlasím, ale nikde toto nespochybňuji. Proč toto zmiňujete? Jako zdůvodnění penetrace? To snad ne? Páč pak stačí jen navlhčit podlad a je hotovo.

Ke svému věku z ikonky byste měl už mít více rozumu. Co Vy víte o mém rozumu?

Proč tu vrchní směs podkládáte lepidlem?

Každý ať si udělá dle svého přesvědčení..

lendak*
hodnocení

děcka nehádéte se...stejně tomu nejvíc rozumím já:D

tož je pravda že to saje furt...včera jsem ten vykopanej kousek napenetrovala...takovej vzorek a penetrace do rána zaschla že jo...a dneska když to zas penetruju tak to furt saje..ale už se ta kapalina víc drží na povrchu...dá se říct,že to saje mín ale saje to pořád...no a včil dělám a testuju 2 vzorky potěru...Jeden Prince Color + plastifikátor+PPvlákna... a druhý Unimalt BP16 + plastifikátor+PP vlákna...obojí stejně rozmícháno s vodou atd...a za pár dní su zvědavá kterej bude pevnější a lepší.heč: D...ináč to lepidlo natáhnutý před potěrem ,to mi navrhl zedník ,kterýho mi doporučili ve stavebninách,...tak to prý dělá a používá k tomu lepidlo EKOFIX PLUS ...no a vy zas jste někteří proti ..kdo má pravdu?: D

To nebude fungovat, takze zadny obdiv, jak muzete dat na zive lepidlo poter? Proc kobminujete lepidlo a poter?

hudzi*

:D :D :D Nezapomeň ještě na vlákna z pampelišek...jo a halvně babský ucho, nezapomenout na babský ucho. :D :D :D

Tadu nekdo koukal na Saxanu :D

hudzi*

No néé jako, tohle se fakt jinak nedá. :D Dyť vona tam zkouší nějaký vzorky, vymejšlí plastifikátory, lepidla, vlákna a bůhvíco ještě, to je fakt moc. :D A výsledek bude stejně uplně na ho..o :D Ve výčtu pokusných složek chybí už jen povidla a vejce :D

lendak*
hodnocení

Nezávid Hudzine...a výsledky ti neřeknu : DDPDD

doplněno 28.03.14 18:21:

Tak jsem udělala test vzorků "Unimalt BP16" z Hranic + vlákna a plastifikátor a Potěru" Prince Color jemný" + plast.a PP vlákna... oba byly v tlouštce jen 1 cm...(pro ten jsou určeny 1-5 cm a 1-3 cm) ...Výsledek je žalostnej :

oba šly rozlomit při tlouštce 1 cm úplně lehce, jak kdyby to byla sušenka... když jsem udělala vrstvu 2 cm, tak Unimalt šel pořád úplně bez námahy rozlomit a Prince color už ne... Mezi těma potěrama je strašnej rozdíl v kvalitě...Takže není pravda,že je to na stejno...Ještě udělám zkoušku pevnosti Cemix 30 potěr...a uvidím... fakt je,že původní vrstva betonu která byla na naší podlaze ještě za dob komunistů a která sice už byla odstržena od podkladu..a která měla tlouštku jen 1,3 cm...je tak pevná,že ji rukou absolutně rozlomit nelze...docela by mě zajímalo,jak je možný,že dnešní potěry mají pevnost sušenky a tehdejší jsou pevný jak skála..

hubas*

Žalostná je Vaše zkouška. Materiál musí uzrát, aby dosáhl cílené pevnosti a to není za den nebo dva!

lendak*
hodnocení

HUBAS: ..no dobře..ale je to jen 1 cm tlouštka... oba mají vrstvu 1 cm...a dneska je to takto:

Hranickej Unimalt jde POŘÁD zlomit jak sušenka...nevěřím svým očím...

oproti tomu Price Color absolutně NEJDE rozlomit zkoušela to i máti a ta má kuva sílu!...!...takže UNIMALT HRANICE TOTÁLNÍ PROPADÁK...! nechápu jak ho mohli zařadit do lepší pevnostní kategorie...je to katastrofa...a pak at mi někdo tvrdí,že mezi potěrama není rozdíl..JE A VELKEJ...lepší než 100 rad je jedna zkouška ,divím se,že ji žádný zedník ještě nikdy neudělal...přeřně tohle je totiž první co ,co by každej udělat měl..:...pevnostní zkoušky.

Jinak jsem konečně zjistila proč je potěr z betonárky lepší..není to jen o rozmíchání...ale o cementu... Betonárky prý používají cement 400 (nepamatuji si přesně)...a do potěrů se dává jen 300...tak nák mi to bylo vysvětleno *pivo*

hudzi*

:d :d :d :d :d

lendak*
hodnocení

Hudzine nech si ty svoje usměšky laskavě: D a okamžitě mi řekni kolik toho Duvilaxu dáváš do Prince coloru potěru (30 kg pytel) : D ..a jinak mě neruš...jsem v laboratoři se svýma malýma betonkama : D

Milan Cukrář ti neradí špatně... Je to člověk znalý oboru..
Zatím co ty soudíš podle toho jak ti to přijde.
lendak*
hodnocení

Šak já vím..já o nikom neříkám ,že radí špatně..chran bůh...ale každej radí jinak,dle svých zkušen...a já ,protože jsem ze všech pochopitelně nejchytřejší dělám si zkušenosti sama : PD

hudzi*

Já už se k tomu vyjadřovat nebudu, to nemá smysl :D Zhruba za měsíc bych měl jet do Přerova, tak si tam pak místo oběda skočím udělat jednu podlahu :D

No bylo by to asi nejlepší... Měl by jsi kšeft a pomohl by jsi tazatelce...

Tak toho by jsem se chytil, porad moc nechapu pokusy a rozlamovani vrstvy. Kura, kdyz to bude lezet na zemi, tak to prece nikdo pamat a apcit nebude, ne? Vse bude pod kvalitne nalepenou zlazbou, tak se to ani nekte a podle fotky, co jsem u nekde zahledl tazatelka take nevazi tolik co jeden bojovy tank ci nalozena tatra...

lendak*
hodnocení

děcka dneska jsem blila v betonárce...a podle všeho tam bude asi fakt nejlepší šoupnout potěr od nich,páč ten je nej...jak radil Hudzin protivnej: D...vlákna mi tam asi nepřimíchaj:( ale chlapi, kteří by to udělali zas nemají vozík..:/ .a ti ,kteří vozík mají zas nemají čas: D... eště mi Hudzičku porad s tou penetrací... mám dát penetraci nebo adhézní mustek anebo obojí?: D...jo a vypadá to,že to bude vrstva 4 cm...

doplněno 31.03.14 17:36:

a taky až to přivezou ten potěr z betonárky čím ho přikrýt?..vždyt na to bude pražit slunko!: D zavlhlou směs chtít?...a co namíchat jen půlku -zpracovat a pak dojet do betonárky pro druhou pulku?...nebo jak to zvládnout? radte rádcové...Hudzi tebe pozvu až bude hotovo ,abys záviděl ..: D...

hudzi*

Já to za tebe gůglit nebudu kruciprdel :D

V každým městě v ČR je firma, která se krom jiného zabývá dovozem těhle malejch dávek betonů z betonárek. Většinou jde o stavební firmy, který tak vytěžujou svoje auta a lidi, aby jen tak nestáli zadarmo na place. :) Tak hledej šmudlo :D

Osobně bych to den předem řádně napenetroval a další nátěr dával těsně před pokládkou betonu, klidně se to může jen pokropit vodou, ale penetrace stojí pár korun a tak už jsem si zvykl to dělat takhle. :)

Klidě to můžete řádně pokropit a zakrýt plachtou, to budete mít beton jak hovado. Až ten barák jednou spadne, jediný co zůstane v jednom kuse bude tahle podlaha. :D

lendak*
hodnocení

hudzine tak ted jsem se fakt zasmála: D seš jednička: D díky

ronyx*

Zdravím paní autorku
a neodpustím si citaci "..dneska jsem blila v betonárce..." a poznámku - tož to z Tebe měli asi radost *ua* *smich*

lendak*
hodnocení

Ronyxi...nevím zda jsem jediná,ale v tomhle státě bliju ze všeho... *ua*

ronyx*

Taky se řídíš pravidlem, že co si neuděláš sama,tak nemáš? ;)

lendak*
hodnocení

přesně tak ronyxi... mám takovej pocit,že si musím všechno zjištovat a dokonce i zařizovat a to i za dělníky...: D doted tu nebyl žádnej kterej by přišel a řekl,dovezu beton ,dám dilatace,vy to napenetrujte a není problém: D...jo ještě jsem se chlapi chtěla zeptat,včil mi volal nákej pan podlahář a prý pokud bude ta nová vrstva betonu (potěru) tak 4 cm je lepší ji udělat plovoucí ..tj :nepřipojenou k podkladu...prý položit dehtový papír na podklad a na to udělat novou nepřipojenou vrstvu betonu...jaký na to máte názor?: D

hudzi*
01.04.14 14:59

Naiču...

iendak

Tak chlapi. Podlahu mám hotovou! Dneska přijel takovej fakt švarnej klučina, mrkl na to, někam zavolal, než stihl před barákem vykouřit cigaretu, přijelo auto s betonem z betonárky, na ulici si odchytl dva hnědočechy co mu to za stovku vynosili nahoru, rotahal do roviny a za hodinu nebylo co řešit! Fakt super! Jsem maximálně spokojená! Zítra to prý nechá schnout a ve čtvrtek mi přijede nalepit dlažbu! Konečně někdo šikovnej a zručnej. SUPER!

cuca*

*andel* aleluja!

Hlavne nedelejte zadne svoje nove zkoušky pevnosti, tvrdosti, nenasakavosti.

Az nalepi dlazbu, nehledejte tady rady jak a proc to dela zrovna tak a ne jinak

Sledujte to z povzdali. Diky :)

doplněno 02.04.14 15:25:

Hudzi *palec* a ja tolik věřila, ze se dilo podarilo...

Hnědočeši že by nosili beton? A za stovku? Nějaké sci-fi ne?

lendak*
hodnocení

iendak: vy haj*lové!: DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ronyx*

Slečna "lendak" je koukám pěkně hubatá :-D njn prostě ženská :-D

hudzi*

Tobě se nelíbil můj aprílový žertík? :D :D :D

Tak to byl nejlepsi, ktery jsem zachytil :D. I pekny navod, ale hadam, ze zbytecny *pivo*

lendak*
hodnocení

Hudzi :ne nelíbil jsi čistokrevný zlo,ti řikám .: D a ted si představ,že mi zas volal jeden a prý do toho potěru 4cm musí blít kari sít...Co si o tom myslíš?..není to zas náká volovina?

Klidne ji tam dejte, ale musi byt v tom poteru a ne lezet na zemi. To nicemu neuskodi, ikdyz me se to zda zbytecne

hudzi*

Souhlas s kolegou nademnou. Není to na škodu, ale je to zbytečné. Nicméně klidně ji tam dej, hlavně už to konečně dodělej. :D

lendak*
hodnocení

Hudzi,Dakon: no jo jenže někde někdo psal,že se mu zvedaly rohy potěru a zjistili,že to zapříčinila kari sít..proto ji tam nescu!: D.. jo Hudzi kolik přesně dáváš toho Duvilaxu do potěru Prince Color..myslím kolik duvilaxu na jeden 30kg pytel potěru...někde si to psal,ale já to nemůžu najít *uf*...

jinak na tu variantu z betonárky jsem nikoho nesehnala,já fakt netuším v čem maj ti chlapi problém..za chvilu čekám jednýho z firmy ..tak su zvědavá co navrhne...Asi mi nezbyde nic jinýho než tam šoupnout ten Prince Color smíchanej s Duvilaxem...namíchala jsem si 3 cm vrstvičku a je to fajn...nedrolí se to..je to pevný,když s tím mlaštím o kachle na chodbě ani se to nenakřápne...etě mu mám ten Cemix vzorek a to se drolí a lámat to ani nemusím ,páč to stačí chytit do ruky a je to napůlku..Paní co mi ten potěr Cemix prodávala mi říká:kupte radši ten 40kg Cemix,byli tu zedníci a říkali,že je ten 25kg horší než 40kg...tak jí říkám ,jak je to možný?..vždyt je to ten samej potěr...a ona : no kupují tu už jen ten 40kg pytel...: D...tak jsem si ho trochu nabrala ,přivezu to dom,smíchám dle návodu s vodou,udělám vrstvičku do misečky..nechám to několik dní schnout a koukám,že je to konzistence sušenky xD totálně křehký...zatímco prince color je tvrdej jak hudzi když vidí hezkou babu:D DD

hudzi*

Na pytel tak dvě decky neředěnýho duvilaxu

hudzi*

btw- ano a proto když pytlovanej beton, tak kupuju jedině Prince Color (BASF)...prostě tvrdej k tvrdýmu :D :D :D

lendak*
hodnocení

: D pochopičitelně tvrdolíne : D . jaxem dělala ty testíky potěrů...šak viš...taxem jeden udělala 3cm tlustej ..žádný PP vlákna jsem tam tentokrát nedávala...a kydla jsem tam jen trochu neředěnýho duvilaxu...a etě jeden v té samé tlouštce (3cm) ale s PP vlákny a plastifikátorem...no...a když to zvrdlo za několik dní...a já to zkoušela rozbít kladivem: D...tak po první ráně do testeru s vlákny to ruplo,ale jen vlásečnicově,...a když jsem bouchla ten druhej testřík (jen s duvilaxem)..tak se to ani nehlo...takže z toho usuzuju,že ty PP vlákna jsou spíš k horšímu...a uplně stačí ten Duvilax...je to s ním mnohem pevnější...zajímavé...jak vidíš došla jsem z tomu samému co ty: D.. akorát včil nevím co je lepší esli ten z betonárky nebo prince color...v Betonárce mi řekli,že potěry už lidi taky moc nechtěj že to praská časem nebo drolí...tak prej všici berou anhydrit od nich...tak babo Hudzine raď: D

hudzi*

No o anhydritu už jsem ti taky říkal, tam tě ale odradila cena...byť po tom půlroce jseš asi na stejný částce, leč stále bez podlahy. :D Hele vyprdni se na to, jestli ti někdo říká že to praská nebo ne, to pro tebe není podstatný, i kdyby to byla pravda. :D Nemáš to jako finální pohledovou/pochůznou vrstvu, takže je to fakt buřt. Pokud se bude dlažba lepit na suchý beton, by´t popraskaný, tak to nemůže nikdy nic udělat...nikdy, nikdy, nikdy.

lendak*
hodnocení

no too mi teda neříkej,že když mi rupne horní vrstva potěru,že nerupne aj kachlička!: D

hudzi*

V tom je právě celý to kouzlo! Nerupne! :)

lendak*
hodnocení

ale mě rupnou nervy!: D..dneska tu byl další a tak se ho nenápadně ptám kolik že by to hodilo...prej .."no,budou potřeba tak 3 lidi na ten potěr z betonárky,náká doprava...tak dohromady sakum prásk 8000,- kč: D takže já dám cca 2000 za beton a 6000 ,- za prácu: D...pá ,jdu se oběsit na nejbližší pouliční lampě *ua*

hudzi*

Njn...hele nejlíp uděláš, když si to poptáš všechno sama a zvlášť. Poptej potěr z betonárky. Poptej někoho/firmu kdo ti to doveze. Sežeň nějaký černochy nebo bezdéčka nbo podobný sociální případy, který ti to za krabičák vynosí nahoru a na závěr poptej někoho, kdo ti to tam roztahá do roviny.

lendak*
hodnocení

no vidíš...to se ti řekne...jenže to taky není tak jednoduchý...to celý na sebe navázat...pak se divíš,že se furt nehnu z místa... *zed* *haha*

doplněno 04.04.14 16:25:

jo hudzi...etě jeden dotaz...říkáš že do 30 kg pytle pRINCE coloru 2 dcl Duvilaxu...a o ty 2 dcl mám dát pak méně vody?...a kdy tam ten Duvilax přidáváš? až je směs namíchaná s vodou? nebo duvilax napřed promícháš se záměsovou vodou? díky zlato *placni*

hudzi*

Hele já ani nevim kolik tám tý vody dádávm, já to dávám od oka :D Nicméně prvně rozmíchám směs s vodou a pak od oka cvrknu duvilaxu kolik mi tak zrovna v tu chvíli přijde vhodný, zhruba kolem těch 2-3 dcl

Hele a co je na tom složitýho? Sežeň nějakýho zedníka, přesně mu řekni že potřebuješ roztahat beton po pokoji 16m2 ve vrstvě +/- 5 cm (?) a jestli je schopnej to udělat, za kolik a kdy. Pak si tam někde odchytni nějaký případy (doporučuju před azylovým domem = odzkoušeno = funguje náramně :D :D :D) a řekni že potřebuješ dva-tři klokany co ti věnujou hodinku času za stovku a litr sklepmistra (pro všechny, ne pro každýho zvlášť :D) a že po nich akorát chceš odosti pár kýblů betonu a vem si na nějakýho z nich číslo a směruj je na potřebný den a čas. (kupodivu mobil mají všichni :D) Pak zavolej do betonárky že bys na xx.z potřebovala tolik a tolik takovýho a makovýho potěráku a jestli mají vlastní valníček na dopravu zavlhlích směsí, když ne, use the fucking google a najdi firmu v Přerově co se tímhle zabývá, řekni že dne xx.z potřebuješ dopravit tolik a tolik potěráku z betonárky A do bytu na ulici B...no a pak už to jede jak po drátkách ne? :D

lendak*
hodnocení

no to teda nejede..páč na ty případy z ulice není žádnej spoleh a až to přivezou a ti budou někde ležet ožralí, tak mám po pr*eli: D ani si nescu žádný podivný existence tahat do bytu..nejsem na hlavu přece..nebo jo?: D neodpovídej,je to neslušné: D ..jax to přesněš myslel s těma placenýma radama..máš už taxu?: D

lendak*
hodnocení

Hudzi: D já věděla že přineseš svou ironickou poznámku do mého důstojného vlákna!: D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]