Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmel na sádrokarton

Od: requied® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

včera jsem potřeboval koupit tmel na opravu 1 desky sárdokartonu.

Vyrazil jsem tedy do hornbachu a chtěl koupit klasicky uniflot.

Co jsem tak procházel regály, tak jsem narazil na "Knauf spachtelgips fugenfuller" 95kč/5kg.

Včem je uniflot o tolik lepší, že stojí 2x tolik?

Na tuhle jednu desku je mi to celkem jedno, ale přeci jen když se dělá větší akce, tak ta finanční úspora by byla znát.

Nebo máte tip na nějaký jiný, osvědčený tmel za dobré peníze?

doplněno 26.03.14 16:43:

Tak jsem u Knaufu našel PDF systemy tmelení, strana 6_7...

A co jsem se dočetl, tak rozdíl mezi Uniflot a Fugenfuller je ten, že se u uniflotu nemusí dávat výztužná páska přes neřezanou hranu desky (originál prohlubeň).

Jinak je to asi stejné.

Tmel na sádrokarton

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

Tenhle Knauf je na hrubé tmelení spár. Uniflot je na finální přetmelení, je jemnější a tím se lépe roztírá a dá se jím vytvořit tenčí vrstva. Když máte slušně nahrubo zatmeleno, je pak spotřeba toho dražšího Uniflotu malinká. Takže je na to nasazena vyšší cena, aby výroce a prodejci netratili. :)

hodnocení

0x

Je to levnější a hrubší tmel. Nemá skelné vlákno jako uniflot. Vždy se musí použít páska.

ziter
hodnocení

0x

Zdravím, ze stavebnin jsem si objednal vše pro sdk (profily, desky, tmely pásky atd. ted na to koukám a mám také tento ,, knauf spachtelgips,, a už všchny stropy zatmeleny ( první vrstva( tímto knauf spachtelgips. Chci se zeptat, určitě bude lepší když na 2 - 3 vrstvu koupím ten Uniflot? Bude to určitě lepší něž tenhle levný? Kdybych to věděl tak ani ten knauf spachtelgips dávat nebudu doufám, že jsem nic tím nezkazil ani nezkazím pásku jsem dával i skelnou.

Dík za radu i odpověď

Určitě bude lepší Uniflot, je i měkčí na broušení..

Nebo náhražka, levnější Rokoplast.

doplněno 15.08.14 07:11:

Nebude to praskat, je dovoleno střídat tmely.

ziter

Ok, dik, pouziju ten Uniflot, doufam ze to nebude vadit kombinace techto tmelu aby to napr nepraskalo atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]