Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám kombinovaný sporák Fagor Elegance. Už delší dobu nejdou dovřít dvířka trouby. Opravář neporadil. Poradí zde někdo?
Dobrý den, je to neuvěřitelné, ale opravdu to funguje, tak, jak popisujete. Dokázala jsem to opravit sama za 5 minut i s vysazením a nasazením dvířek. Žádné složité demontování bočníc, podkládání pér... Jednoduché a funkční.Velice Vám děkuji i za názorné video.
Marie
Moc, moc děkuju za radu a názorné video. Už jsem brečela nad rozbitou troubou a pak našla Vaše video. Opravila dle Vás a dvířka jsou zase zavřená. Díky!
Děkuji za inspiraci. U vestavný trouby ARDO je to trošku jinak ,ale při vyndání dvířek a poté zandání zpět se to nějak opravilo ) samo. Dvířka teď dovírají.
Dobrý den, tak to je potom těžké, když opravář neporadí - ten neměl radit, ale opravit. Mohu jen odhadovat, že je tam něco zapadlé nebo vypadlé (pružina=?) či ulomené. Záleží možná i na tom, zda se to stalo náhle nebo se to zhoršovalo postupně. Chtělo by to vidět a hlavně rozebrat. Zdravím!
doplněno 26.03.14 11:47:Já mám zase u sporáku MORA dvířka zkřížená, tak nesedí (jen na jedné straně).
Stalo se to až časem (teplem). No, až někdy "budou lidi", tak je musím rozebrat a přitáhnout ty pružiny uvnitř. Možná to je i ten Váš problém.
Na vině by mohlo být těsnění dvířek, které je dokola trouby. Může být třeba uvolněné. Měla jsem stejný problém a vyřešil ho manžel, který na to přišel, ač není opravář
podobně po letech se choval sporák MORA, dvířka trouby nešlo dovřít; po rozebrání dvířek (nevím ve vašem případě, zda dvířka jsou rozebíratelná) byl uvnitř opotřeben mechanismus, který působil na dovření dvířek; u některých výrobků je tomu opačně - držák na dvířkách je napevno a vlastní mechanismus pro otevírání je uvnitř (po bocích trouby); pokud máte v okolí kutila, jistě mu nebude dělat problém zjistit závadu a opravit - když to nedokáže servis!
zkuste zde
Dobrý den, stejný problém u trouby Fagor 2H 414B - elegance. Koupili jsme na inzerát. Až doma jsem zjistil, že nedovírají dvířka a tím pádem jsou opálené ovládací knoflíky sporáku. Při brouzdání na internetu jsem našel jako náhradní díl nové panty dvířek - bratru 790kč / ks. Málem se mi podlomily kolena, protože celý sporák stál 2000kč. Vyhnal jsem přítelkyni na výzvědy k firmě Kleiner, tam pán řekl, že chyba může být v bočnicích trouby a ne v pantech. Ještě dodal, že bočnice stojí 450kč jedna a neví, jestli má tak šikovného muže aby to vyměnil sám Má!
Zkusmo jsem jednu bočnici odšrouboval abych zjistil, kde je problém. Stačí pouze křížový šroubováček a nebát se to zcela rozebrat. Zjistil jsem, že bočnice jsou stranově zaměnitelné a stačí je tedy prohodit mezi sebou. Tím pádem se ta "vymačkaná" část ve které drží pant ocitne vzadu, kde není potřeba. Budu rád, pokud moje rada někomu pomůže a ušetří 3 až 5. tisíc za opravu...
Díky za informaci! Ten samý problém jsem teď řešil také...Mám troubu Fagor 2H 200 l vestavěnou. Dvířka také nedoléhala... servis Fagor v nedohlednu.. tak jsem se doto pustil. Ve dvou lidech to byla práce lehce přes hodinku...A to se bočnice už dají jen s potížema sehnat... Tak jsem si oddychnul a za uspořené prachy raději něco koupím dětem a zajdu si na pivko... :D
GENIÁLNÍ, už jsem tu historickou troubu co máme, Fagor 2H-126, málem vyhodil (ještě předtím málem kupoval nové úchyty dvířek s pružinama za 800,- Kč jeden, tedy 1600 !), protože "fuka" byla skoro 1cm nahoře na dvířkách..a teplo utíkalo při pečení už dost hodně..navíc podepírání dveří koštětem se také moc natrvalo ani esteticky neosvědčilo..
Dle výše uvedeného návodu jsem jen vyměnil boční plechy trouby mezi sebou, je to cca 10 šroubků na každé straně (hoďka práce v jednom) a dveře dovíraj jak nový - bylo to fakt v těch vymačkaných plechových bočnicích - ÚŽASNÝ.
Díky moc za nápad ohledně příčiny nedovírání dveří..
FUNGUJE TO! Vestavná trouba Fagor 2H-136. Dvířka se nedovíraly o 1 cm. Po prohození panelů chodí dveře jak u nové trouby. Cca hodina práce. Asistence druhé osoby velmi užitečná. V mém případě manželka. Pro jednoho je to u vestavné trouby trochu problematičtější. Po demontáži panelů se trouba tak trochu rozpadá. Ale žádné strachy. Zvládne to i laik.
Máme vestavnou troubu Fagor Elegence. Již několik let se nám dvířka nedovírala. Až dnes se mi podařilo závadu odstranit. Nejprve vysuňte dvířka dle návodu k obsluze. Pak vyšroubujte celkem 6 šroubů a dvířka se rozdělí na vnější a vnitřní část. Na vntřní straně jsou 2 elementy s pružinami. Ty je třeba podložit tak aby došlo k jejich odklonu od stěny dvířek cca o 3 mm. Já jsem zhotovil podložky z pásku pozinkovaného plechu o rozměru cca 2 x 6 cm. V 1/3 jsem plech přeložil (aby byl dvojmo - pak tloušťka cca 2 mm) a ohnul do L. Toto jem podložil pod element s pružinou a mezi stěnu dvířek, aby nevypadl. (Musí pak být nad šroubkem.) Funguje to.
mam ten samy problem. Muze mi prosim nekdo popsat to rozebrani? Mam vestavenou troubu Fagor 2H-435 a dvirka jsou tak 1 cm odklopeny...
Je to vestavena trouba... Troubu jsem povytahl ale nevim co dal mam rozdelavat a kde presne hledat chybu...
prikladam fotky jestli mi nekdo muze popsat kde co rozdelat a kde to hledat
Dekuji mockrat
Moc děkujeme,měli jsme stejný problém.Přítel po mém přečtení příspěvků přidal pod pružinky,tam jak je ten šroub podložky.Pod každý šroub dvě,aby se ty pružiny oddálily a perfektně se nám dvířka dovírají.Záležitost 10 minutek i s nalezením podložek.Tak snad to taky někomu pomůže.Jo není nad šikovný kutily:o))
Dobrý den, máme také troubu fagor, a dvířka jsou pokleslá. můžete mi detailně popsat krok za krokem, jak postupovat?
děkuji s pozdravem Marie
Dobrý den,
děkuji za skvělou radu, ale při opětovném nasazování dvířek (Fagor Elegance) se mi nějakým záhadným způsobem "zacvakl" pružinový závěs i s pojistkou a nyní dviřka nelze zavěsit. Poradí zde, prosím někdo? Děkuji.
Nedovirání dvířek plynového sporáku MORA FM511A-IPD7B. Přítelkyni se podařilo při čistění trouby prohodit pojistky pantu na levé straně a dvířka trouby nešly dovřít a vykazovala skřížení k levé straně.
Oprava je jednoduchá stačí dvířka otevřít na maximum a pojistky pantů (U plech s kolečkem) přehodit do polohy k dvířkům na obou stranách a dvířka zavřít (nyní dvířka budou vykazovat posunutí celých dveří vzhůru) a dveře opět otevřít na maximum a na obou stranách dát pojistku pantů do zadní polohy (k pečícímu prostoru). Dveře po této jednoduché operaci půjdou opět bez problémů zavírat.
Zdravím. Mám nedovírající se dvířka trouby Mora A2479. Zkusil jsem fígl podle tohoto videa :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.