Nejste přihlášen/a.
Nechal jsem nainstalovat tzv. přídavný zámek, typ 1572 univerzální s vložkou FAB (klasický výrobek FAB ASSA ABLOY CZECH ...). Dveře jsou tzv. pravé, tj. otevírají se dovnitř, panty jsou vlevo. Práce byla tak napůl, otevírání zevnitř (kolečkem) v pořádku, zvenku klíčem to šlo velmi ztuha s odkazem, že se to časem vychodí. Rozebral jsem to sám celé a zjistil, že chyba byla v příliš dlouhém táhlu vložky. Po zkrácení se zdálo, že je problém vyřešen, klíčem ve vložce šlo lehce otáčet, ale nastal problém s konečným usazením, neboť to zavíralo jen na 1 polohu, zasekávalo se to apod.
Zjistil jsem, že závora bylo špatně nastavena jako levá, přehodil jsem ji podle firemního návodu. Chodí to už hladce, ale ouha: při zavírání nutno točit jak klíčem tak kolečkem v protisměru, tj. jako když se odmyká. Nelíbí se mi to a vidím to jako neprofesionální. Možná dělám chybu, ale budiž mi odpuštěno, vždycky jsem měl velké problémy s prostorovou představivostí ... Můžete mi prosím k tomuto problému něco sdělit - a nejlépe poradit jak to sestavit aby směr zamykání a odemykání byl jak obvykle? Nebo lze vyměnit jen "vnitřek" bez vložky, aby fungoval jako pravý?
Děkuji
doplněno 25.03.14 22:52:Ano, omlouvám se, že dveře jsou skutečně levé, ale zámek má zamykat doprava - tam je kování. Podle obrázku na str. 4 firemního návodu ale poloze dveří odpovídá zámek pravý - rozvory se vysunují vpravo do protikusu. Po přehození vnitřku ale klíč nebo i knoflík se musí otáček v protisměru, tzn. jakoby se odemykalo. A to se mi nezdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.