Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupená dlažba vs. beton.dlažba z formy

Od: denny276® odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny, jaký máte názor na dlažbu (není to přímo dlažba, je to prostě betonová podlaha , lepší výraz mě teď nenapadá) která se dělá do forem, forma se vyleje betonem, vyndají se hotové "kameny" a poté se postup opakuje dokud jich nemáte potřebný počet? Má takový chodník venku výdrž? A máte spočítáno, zda vyjde levněji než např. zámková dlažba? Popřípadě, jestli jste přišli na nějaké vychytávky atp? Děkuji:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

vůbec se do takové věci nepouštějte. i firmy, které zámkovku pokládají a myslely, že když budou dělat svojí, jaká to bude výhoda, od toho upustily a dlažbu kupují od renomovaných firem Best atd. který dává záruku 20 let. viděl jsem dlažby, které byly vyrobené v podmínkách firmy a vydržela max.pět let. není to jen tak naházet beton do formy a po vytvrzení vykydnout a je to. beton musí mít pevnost, ve formách se vibruje, formy jsou přesné (jinak se mění za nové po opotřebení).neznám přesně technologii. zkuste spočítat kubík betonu a kubík dlažby.

doplněno 26.03.14 17:36:

připomenu ještě použití plastifikátoru betonu

hujer123*

Přesně tak, také jsem koupil takovou dlažbu. pěkný tvar, pěkný povrch, ve formách jí vybrovali, výrobu jsem viděl, ale po pár zimách jsem ji vyhodil protože se začala vydrolovat a nahradil šatovskou dlažbou, která je tam dodnes a když pominu nějaké ty lišejníky, tak je netknutá. Výrobce už bohužel neexistuje.

doplněno 25.03.14 22:15:

oprava, samozřejmě jí vibrovali. Asi jsem chtěl zdůraznit, že jí vibrovali, aby byla tvrdší. :)

hodnocení

2x

Dají se dělat betonové dlaždice 50 x 50 x 8 cm při poměru cerment : písek 1 : 3 do ocelové formy. Dával jsem navrch úlomky mramoru a pod to armování z ocelového drátu. Jezdím po nich i autem a drží !

hodnocení

Všem moc děkuji za názory, zatím se tedy do toho pouštět nebudu, mramor navíc nemám:) Nejsem zčátečník, betonovat umím, i další zednické práce, ale šlo mi především o tu výdrž atp. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]