Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za popelnice

Od: dana* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám trvalé bydliště v Praze platim za svoz odpadu.vlastním rekreační nemovitost v obci Lišice okr.Kutná hora nemám zde popelnici a přesto po mě obec požaduje platbu za odvoz odpadu.ptám se tedy jestli musím platit?děkuji kralová

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Ano, platí se i tam, kde je rekreační obydlí. Podívejte se na vyhlášku obce o odpadech.

hodnocení

0x

přečetl jste si vyhlášku obce Lišice? Je tam možnost odpuštění platby? Jinak musíte platit na obou místech.

jmhad*
hodnocení

0x

Ano,rozhoduje o tom "obecně závazná vyhláška" příslušné obce. A tam si každá obec může napsat co pokládá za vhodné,což je jí dáno příslušným zákonem zcela na její vůli. Někde mají,že platí všichni "chalupáři" ,někde že jen polovinu sazby, někde že jen zas léto, prostě rozhoduje jen a pouze obecní zastupitelstvo.

cuca*
hodnocení

0x

Dano, takze vy si vozite odpad do Prahy? Nebo ho, palíte? Nic proti vam, ale kdo hlavne vyhazuje pytle s odpadky u silnic...

Nedivim se pak, ze obec ve vyhlasce stanovi povinnost platit i chatařum, nemůžete se divit.

Jestli muzu radit, zajděte tam na OÚ a zkuste se domluvit, ze si zakoupite jednorazove pytle na odpad. U nas stoji cca 50kc..je na tom nazev svozove firmy,po naplneni ho vystrcite ven a oni ho odvezou.Třeba jim to bude stačit.

doplněno 24.03.14 20:00:

To je fajn Dano, opravdu, ale spousta lidi to tak nedelá.jak jsem psala.zkuste koupit na leto 2, 3 pytle, treba to pujde a pokud to v te obci tak lze, vyjde to levněji nez popelnice :)

dana*
hodnocení

Drahá cuco,nejsem idiot neházím své odpadky podél silnic!možná Vás to překvapí ale opravdu to co nejde zrecyklovat neboli umístit do tříděného odpadu vozím do prahy.díky za radu...dana

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]