Nejste přihlášen/a.
Potřebal bych poradit invidualně s odpadem v jakem miste bude vhodne udelat odvetrání.S poustu jsem toho přečetl ale vyložene ne odpoveď.
Přikládam rychlej načrt odpadu.Venkovni KG je dlouhe 14m nez vyustí v žumpě.A v koupelne a wc je 6m v HT.potom smerem k zumpe je jeste napojena kuchyn jedou trubkou.3m HT.Vyustění z wc a kuchyne jsou od sebe 6m.Bude plne dostačující udělat odvětrání hned u wc kde bych udelal odbocku a nebo až za sprchačem? Díky za radu
víte proč se odvětrávání vlastně dělá? Není to jen kvůli odvětrávání zápachu. Je to hlavně proto, že proudící voda sebou bere vzduch. Kdybyste nechal trubku zcela bez odvětrávání, pak vám začnou špatně odtékat odpady. To je první problém. Druhý problém je, že vzduch se začne přisávat cestou nejmenšího odporu, obvykle přes sifony v umyvadlech. Vaše umyvadlo by vám začalo vydávat velmi nefajnový, hlasitý a bublavý zvuk a to pokaždé když by někdo nebo něco někde vypouštělo vodu. Odvětrávací odbočka by měla být umístěna co nejvýš, aby nikde v odpadní trubce nemohl vzniknout žádný přetlak nebo podtlak. Na dimenzi odvětrávání zase tak moc nezáleží, v jednobytovém rodinném domku stačí dvoupalcová plastová trubka. Přesně ta, kterou instalatéři používají na odpadech.
Zdravím . Figurek to tady pěkně popsal. Já bych udělal odvětrání tak jak máš namalováno. Odbočku ke sprcháči bych vedl v 75 . Na vanu bych odbočil z větve která vede k umyvadlu a až po to rozvětvení bych také volil 75 . mezi umyvadlem a pračkou bych udělal bypass . Pokud je tam žumpa tak bych nedával přivzdušňovací hlavici , ale dal bych komínek.
Pokud ti to skladba podlahy dovolí , tak dávej větší průměry. není tam zase takový cenový rozdíl a vyplatí se to.
Nejvíce náchylnější na vytahování vody podtlakem bývá sprchový sifon.
To mam v planu za koupelku az po odvetrani vede vsechno ve 110 a v koupelne v podlaze vse potahnu v 75 taky jsem vycetl ze cim vetsi prumer lezateho potruby tim lepsi.Vim že se odvetrávaní děla jak kuli zapachu a hlavne aby tam nevznikl podtlak.Protojsem chtel vedet par nazoru jestli jak to je nakreslene bude stacit aby to treba nedelalo neplechu kdyz vypuzstim vanu.Jelikož odvetravani bude az za zachodem.Mám v plánu ho dat za zachod jelikoz to je nejmensí odpor jak se dostat na střechu a nicemu to tam nebude prekažet.
Chtěl bych se zde trochu přiživit ) Mám na chalupě v přízemí koupelnu se záchodem a umyvadlem a odpad je veden ještě přes zeď ke dřezu v také přízemní kuchyni. Mám 3 komorový septik s trativodem vyúsťujícím do potoka. Vloni se trativod ucpal, septik se naplnil až močka stoupala do klozetu a vany. Tak jsem septik vybral, trativod vykopal a položil novou děrovanou plastovou trubku vyúsťující v břehu potoka. Pak přišla povodeň a vyústění trubky se pravděpodobně zaneslo a konec té trubky najednou nemohu najít. A v koupelně začal odpad smrdět. Je zajímavé, že i když byl trativod dříve ucpán, tak nic v koupelně nesmrdělo.Jak jsem udělal tu novou trubku do potoka, tak to začalo smrdět. Mám dojem, že odpadní voda z pračky strhne sifónový vodní uzávěr v umyvadle a pak to tamtudy páchne, což se dříve, když byl trativod ucpaný a vznikal protitlak, nestávalo. Měl bych udělat zvláštní odvzdušnění toho septiku? Ovšem trubka uprostřed zahrady by byla dost rušivá
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.