Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím v panelovém domě. V jednom z pokojů vedou trubky topení od sousedů z vrchu dolů přes můj byt. Sousedce zvrchu někdo něco dělal nahoře v místech trubek a je tam teď slyšel od ní hodně hluku. Nemá však zájem s tím něco dělat.
Chtěl bych se poradit, zda okolo těchto trubek bych něco mohl dát co by ztlumilo hluk? Nějaký polystyren a pak omítnout? V zimě je to okolo teplé tak bych zase nechtěl aby to vyhořelo. Neporadil by mi někdo, zda by s tím šlo něco udělat?
Bude to schované za závěsem, nebude to vidět.
Přikládám Vám fotku, děkuji,
pěkný den
Stačí to kolem dokola zamáznout akrylátovým tmelem. Nebojte, nic hořet nebude.
doplněno 25.03.14 23:24:Ucpal jsem to plastickým akrylátovým tmelem z tlačné patrony (Distyk), už spoustu let. Stačí pěkně zamáznout ty otvory kolem trubek, jak u stropu tak u země, ve všech místnostech. Žádné velké nánosy nejsou třeba.
1. rozhodně Vám kolem trubek (ať tam dáte cokoliv) nic a nikdy nebude hořet..., rozhodně tedy ne vlivem teploty potrubí
2. topný systém je velice dobrý "vodič" zvuku...to už ale víte
3. přesně tam kde máte ty šipky dáte něco jen stěží, protože se jedná o prostup "trubka v trubce" kvůli dilataci potrubí..
S mírnou dávkou ironie..nejlepší bude vata do uší..
Zkusit můžete i nějaký dřevěný kastlík..a vycpat vatou, ovšem..krása to tedy bude nesmírná.(jedině to přímo "zakomponovat" do garnyže..to snad).
Ahoj. Sorry, ale tvoje hluková potíž není úplně dokonale popsána. Co je to za hluk, co přichází od sousedky? Je to nějaký hluk, co vytváří přímo ta sousedka? Nebo tam do té chráničky, (to je ta trubka na té trubce od topení) někdo ze zhora něco nacpal a nyní se to nějak přenáší po trubkách od topení dolů? Nebo se ty trubky ozývají při počátku průchodu teplejší vody při příchodu této do těch to míst? Jinak, těma trubkama vede topná voda do vyšších pater domu a tou druhou-spátečkou, se vrací zase dolů. Jestli to jen lupe tím roztahováním v materiálu, tak by na ty trubky šlo navléknout několik vrstev izolace. Ty by ty trubky zaizolovaly teplotně i proti hluku. Pokud sousedka dovolí, podíval bych se u ní na stav toho prostupu těch trubek do podlahy.Třeba tam někdo mezi chráničku a trubku něco nacpal a teď se to dotykem projevuje. Možná tam můžou být nějaké kamínky a ty by se mohly poklepem kladiva na trubky rozdrtit. Asi by se hodilo ty mezery u sousedky zaplnit nějakým silikonem, který by zabránil pronikání prachu, nějaké vody a zvuků od sousedky. Když uslyšíš, že v domě začali topit, podrž ruku na trubce-stoupačce, jestli na ní neucítíš to ťukání od roztahování teplou vodou. Můžeš tu popsat, k čemu jsi došel. Ahoj.
Dobrý den,
ten hluk to jsou hlasy z vrchuu z bytu, jde slyšeit jak si tam povídají.
Mohu do mezer dát jakýkoliv silikon? Neshoří to jak se bude topit?
Děkuji
Podobný problém máme už dva roky,co máme vlastní kotelnu.Jedna stupačka,v ložnici,při zapnutí kotle v 5h začne praskat,no je to děs.Zřejmě jak se trubky rozehřívají,dole v místnosti je vedení v trubce,nahoře jen v panelu,možná je trubka až nahoře v bytě. Řešilo se to,prý vzduch,tak se odvzdušní ale je to stejné,jak jinak.Tak s tím asi nikdo nic neudělá,kolem bydlí důchodci a těm to nevadí.
Ahoj. Jak jsem to tu zmínil už nahoře, ťukání v trubkách, přítokem teplé vody do vychladlých trubek, se dá jen odhlučnit izolačními návleky. I několika vrstvami. Nemusí to zrovna na pohled vypadat moc vzhledně,ale trochu to pomůže. Když už je venku tepleji, tak je normální, že z kotelny pouštějí teplo nad ránem a na večer. Aby se něco ušetřilo, tak asi nejde vytápět i na míň a ty trubky by tím byly pořád teplé a tím necvakaly. Jinak, ta prvotně teplá trubka je stoupačka, od kotle a ta druhá, je o něco vychladlejší spátečka- vrací se tím voda od radiátorů do kotle.
Díky za radu, našel jsem doma silikonový průhledný tmel, kde píšou teplotu -20 až +120, tak ten snad použít můžu?
Děkuji
Ano silikon jsem tedy dal do teploty 120 stupnu.
Ještě jsem se chtěl poradit, co tam nasadit takovou tu izolaci na trubky?
Něco takového? obchod-vtp.cz/...
Pomohlo by to?
Děkuji
a neshoří to?
Mirelon je název obchodní značky, jedná se o českou firmu MIREL TRADING a.s., Firma vyrábí izolační materiál z odlehčeného pěnového polyetylenu, tento je s uzavřenou buněčnou strukturou. Mirelon se převážně využívá při realizací podlah jako tepelná izolace s možností využití a odolností až do + 90°C a vyniká nízkou tepelnou vodivostí lambda. Pěna Mirelon je velmi ohebný a trvale pružný materiál. Jedná se o tepelnou izolaci s tendencí nenasákavosti. Mirelon se snadno tvaruje, je chemicky odolný a naprosto bez vlivu na životní prostředí lidské zdraví. Tepelná izolace Mirelon je naprosto hygienicky nezávadná. Jediné mínus Mirelonu je hořlavost a tím i zařazení do skupiny materiálů "hořlavé C1".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.