Nejste přihlášen/a.
Potřebuji koupit lednici, která bude umístěna v chladné místnosti v zimě 5 - 10 st. V parametrech nových lednic je klimatická tř. +16 až +38. Nebude se lednice vypínat, když klesne teplota.
No nedá mi to když tu čtu tyto podivné rady , zatuhlý olej a podobně , olej je speciální nízkotuhnoucí -protože obíhá spolu s chladivem ve výparníku je i kolem mínus 35 stupňů , tak jak by zatuhnul někde na chatě ,prostě nesmysl.Klidně si zakupte lednici jaká se Vám líbí , dejte na chatu a opravdu tak můžet ušetřit něco málo na spotřebě , nic jiného se nestane.Zdravím.
Nevím jak myslíš vypínat?termostat ji vypíná i v teple, Klidně ji tam dej ušetříš na elektřině
doplněno 24.03.14 22:00:nevím co tam múže zatuhnout ale já mám mražák pod šopou kde je venkovní teplota (mrazím tam maso pro psa) 3roky a zamrzlo tam akorát to maso
Moderní ledničky skutečně nejsou stavěné do chladných místností. Při příliš nízké vnější teplotě se však může stát, že zhoustne olej, který je náplní motorkompresoru a ztíží se tak jeho start a zvýší tlaky v chladícím okruhu, což může vést k poruchám. Případně lednička vůbec nesepne a potraviny se zkazí. Teplota místnosti musí být v mezích uvedených pro jednotlivé třídy výrobku:
Třída . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Teplota
SN (subnormální) . . . . . . od +10°C do +32°C
N (normální) . . . . . . . . . . od +16°C do +32°C
ST (subtropická) . . . . . . . od +16°C do +38°C
T (tropická) . . . . . . . . . . . od +16°C do +43°C
Díky moc, taky myslím že by se ta teplota měla dodržet. Ale je to na chalupu kde je fakt zima. Tak co teď?
tazatelko pro mě je teplota 5-10 st právě takovou, jakou potřebuji k uchování potravin, pak nechápu proč si chcete ještě pořizovat lednici, když uvádíte že v místnosti máte teplotu jako v lednici. doma máme lednici nast. na 8st C. Souhlasím s názorem, že pro lednici je třeba obvyklá okolní teplota nad 15t C.
Treba chce vyuzivat mrazak. A ani vy nemate v cele lednici nastavenych tech 8°C, Co policka to jina teplota a kdo vi na co tu lednici chce tazatelka pouzivat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.