Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z pronájmu bytu

Od: lucie* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím o radu ohledně daně z pronájmu bytu v osobním vlastnictví. Rok pronajímám byt a měsíční příjem po odečtení veškerých poplatků činní 3600,- Kč. Chci se zeptat jestli jsou možné nějaké odpisy, když jsem jako zaměstnanec, tohoto času na mateřské dovolené. Ještě jsem takové daňové přiznání nepodávala, tak předem děkuji za rady a pomoc, abych jej podala, tak jak mám.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravoslav
hodnocení

0x

Dobrý den, rychla odpoved:

vemte priznani + přílohu č.2.

příjmy = 3600 x 12 minus paušální výdaje 30% tzn. příjem 43200 -12960 = ZD 30240 z toho daň 4530... sleva na poplatníka to pokryje ... doplatek nula.

to platí za podmínky ze nemate jine prijmy v roce 2013 .. Pokud mate, tzn. i ty musi do priznani.

Pravoslav

PS: pokud nechcete paušální vydaje, muzete pouzit skutecne vydaje a pak tam muzete dat i odpisy ze vstupni ceny bytu...ale to je koplikovanejsi varianta...

lucie*
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď.

Měla jsem příjmy z dohody o provedení činnosti tj. 4250,- Kč x 9 měsíců, to tedy také zahrnu do přiznání?

iz*

Ano, za předpokladu, že jste u zaměstnavatele podepsala prohlášení k dani z příjmu. Pokud nepodepsala, odvedl zaměstnavatel srážkovou daň, která do daňového přiznání nevstupuje.

Pozor na výpočet: Buď vykážete skutečné náklady (v dotazu zmiňujete příjem po odečtení poplatků), nebo uplatníte paušál (spočítejte si, co je pro Vás výhodnější). Obojí uplatnit nelze.

lucie*
hodnocení

Děkuji za radu a přeji hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]