Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení klimatizací

Od: tomikk* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den kutilové ,

prosím o radu jestli to někdo má či řešil ...

Přemýšlím nad vytápěním rodinného domu klimatizací , ale to tak že by klima topila ne klasicky vzduch - vzduch ale aby topila do aku nádoby - výměníkem . Lze to? Řešil toto někdo?

Jde mi o to že mám aku nádoby do kterých mi jdou přebytky z FVE ( klasické těleso ) , klimou díky COP bych docílil větší efektivity v rámci vytápění .

Díky za rady .

Tomáš

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Místo klimatizace bych na toto použití koupil levné tepelné čerpadlo vzduch-voda.

Naposled co jsem si zjišťoval ceny, tak 5kW = cca 20000,-Kč, 7,6kW = 25000,-Kč, 9,8kW = 30000,-Kč

doplněno 24.03.14 15:38:

Ještě mě napadá jak získáte přebytky z FVE? Vy tu vyrobenou energii neprodáváte do sítě?

hodnocení

0x

To se řeší naprosto běžně...

A správně se to zove tepelné čerpadlo vzduch-voda.

Vodu Vám kvalitní TČ ohřeje na cca 60stC...dále pak musí dodat energii jiný zdroj tepla.

Nebo topit přímo s nižším teplotním spádem..

tomikk*
hodnocení

Dobrý den ,

díky za reakce , ano vím co je TČ vzduch voda , ale narozdíl od klimatizace která dobrá ( podle mne ) stojí 20-30 tis . je to tepelné čerpadlo 3x dražší .

Ano teplotní spád mám 45 , aku nádoba 1000l.

K dotazu , přebytky za 0,50Kč / 1kW vykupuje EON , to je lépe ale nepouštět do sítě ale spotřebovat doma v rámci AKU nádoby .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]