Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zvažuji zakoupit nějakou malou elektrocentrálu do 3000Kč na chatičku, potřebuju aby to utáhlo nějaké klasické světlo + točák na kuře + rádio. Ale aby zas moc neřvala ale to bych asi vyřešil tím že bych natáhl prodlužovačku a elektrocentrálu bych někam dal daleko od chatky. Tak se chci zeptat jakou by jste mi doporučili. Děkuji
Prdičky naší babičky. Měl jsem kdysi obyčejnou elektrocentrálu z aukra (novou) za podobnou cenu výkon nějakých 750-850W už nevím přesně a malou flexu 115mm to utáhlo. Velkou už ne tu jsme jednou zkusili připojit, ale jen to chcíplo. Hluk ale teda famózní a spotřeba benzínu a oleje taky nic moc.
Víte starou belu. V sobotu napájela celý barák, když byla větrná kalamita a nešla elektrika. Samozřejmě s citem k ní. Tady je i video, někdo ji měřil výkon
Myslel jsem něco takového aukro.cz/... ale nevím jestli jde vzít 30m prodlužovačka a na konec dát rozdvojku a do ní zapojit 2 žárovky + rádio + točák na kuře.
Ano, to samozřejmě není problém jak popisujete. Je ovšem otázka, jak tato "velmi solidní velmi vybaveni" elektrocentrála dlouho vydrží
To je nějaký Polák, je jich tam celkem dost. Osobně bych se podíval, jestli někdo neprodává tu centrálu, co byla nedávno v Lidlu, ta vypadala trochu lépe.
Pokud to je pouze na toto použití, tak bych elektrocentrálu nevolil.
Klasickou 12V 150Ah a uzpůsobit spotřebiče. Ledkové žárovky 12V, motor na gril 12V, rádio 12V, atd...
Dobíjení klidně malým FV panelem.
doplněno 24.03.14 16:06:Tak ta úhlová bruska ale zcela mění situaci.
Na to potřebujete i silnější centrálu aby Vám tu brusku utáhla a ktomu si koupíte zmíněnou baterii na běžný provoz.
Rozhodně se ale s centrálou která utáhne brusku a podobné nástroje nevejdete do 3tis
doplněno 24.03.14 18:07:Jak píšu. Žárovky vyměnit za LED a hned nepotřebujete 2x100W ale stačí 2x30w atd...
Mě se zdá že ta elektrocentrála je prostě nejlepší způsob občas bych jí použil i na úhlovou brusku popř. ventilátor.
Tak ta úhlová bruska není nutná ale potřebuju aby se to dalo převézt a hlavně aby to fungovalo celou noc! Máme chatu v lese kde je hodně málo světla. Takže aby svítili aspoň 2x 100 watt žárovky, dále ten točák na kuře, rádio! a občas mobil.
Pokud chcete, aby to běželo celou noc, pak doporučuji elektrocentrálu, která něco vydrží a je tichá.
Doporučuji elektrocentrály s motory Honda. Např. EU10i nebo s větším výkonem EU20i. P
okud použijete elektrocentrálu pod 10.000,-, pak se můžete spolehnout na to, že ji po roce vyhodíte, protože Vám reklamaci neuznají zd ůvodu, že to není běžné opotřebení.
Zdravím
Souhlasím s Joudicem. Elektrocentrál se dá fákt koupit hafo. Viděl jsem ve špáru čínskou za 800 Kč (asi 10 A), Když to trochu osolíte, utáhne to i víc. Nakonec flexka, nebo pila, jestli má 180 V nebo 260 V, stejně pojede. Ale jak říká Joudik, nezapojovat elektroniku. Maximálně dobít baterii. Ta taky snese hodně (mám na mysli olověnou). S elektrocentrálou za 5000 Kč (16 A) jsem dělal celou předminulou zimu. Trochu větší hluk, smrad z benzínu, ale jely vrtačky, flexky, žárovky a pod. Samozřejmě že ne všechno najednou. A ještě jsme se u motoru ohřívali.
doplněno 24.03.14 21:21:A to jela každý den 12 hod.
doplněno 24.03.14 21:25:Bohužel nevím kde jí majitel koupil ani název, ale bylo to z nějakýho našeho obchodu typu Hornbach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.