Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemrznoucí směs mi ničí těsnění ústř.topení

Od: patek odpovědí: 8 změna:

Po pěti letech mi na chatě začali postupně kapat všechny spoje ve kterých je gumové těsnění.Je nějaké jiné řešení kromě kompletního vypouštění celé soustavy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nevím jaké máte radiátory, ty nové jdou na přívodu zavřít(pod radiatorem), takže zůstane napusteny a přijdete jen o malé množství vody.

hodnocení

0x

vypadá to na veškeré těsnění, takže kompletně vypustit a opravit; ještě dotaz: jakou nemrznoucí směs používáte?

patek
hodnocení

Název směsi bohužel nevím.Já jsem měl na mysli nějaké řešení,které by v zimě zamezilo zamrzání bez nutnosti použití nemrznoucí směsi,např.přímým poháněním vody pomocí oběhového čerpadla bez činnosti kotle,...

Obávám se, že pokud to nezahřejete, tak vám to v mrazu zmrzne, i kdyby voda obíhala.

hodnocení

0x

aspoň přibližně, je to solární kapalina nebo směs do chladičů automobilů?

jmhad*
hodnocení

0x

Ale ono je to na nemrznoucí směsi do ÚT napsané - "může poškodit těsnění typu..." . Takže vypustit do nádob,vyměnit veškeré těsnění za správné a znovu napustit

topic
hodnocení

0x

Rozumnější řešení není. Je třeba vypustit (do sudu) a komplet to přetěsnit. Nové těsnění dejte odolné nemrznoucí směsi. Doporučuju ověřit i těsnění ve ventilech - jak sedlo tak ucpávky.

patek
hodnocení

Nevěděl jsem,že existuje nějaké těsnění odolné nemrznoucí směsi.Problém je,že to poškodilo jak přetlakový ventil u kotle,tak i svár tlakové expanzní nádoby,kde je také těsnění.Ještě mě napadlo temperovat okruh pomocí dvou topných těles v "žebříkách" nebo bojleru na noční proud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]