Nejste přihlášen/a.
děláme fasádu(zatím jen z přední a boční strany) na starém domě,dole kámen-zdi silné min60cm nahoře poroterm nebo klasické cihly-otázka 1)jakou nejlépe fasádní omítku?akryátovou?
2)vejde se jen 7cm polystyrenu a bude se dávat pouze nahoru(tedy ne na kámen) a ze strany(strana je částečně nalepena dna další dům)-píše se t,že když je dobře udělán že by to nemělo plesnivět,nahoře bude na zateplené straně obývák a ložnice,jak zamezit plesnivění?okno je tam plastové tam mám obavu.dole jsme do jednoho pokoje dali plast a již je tam plíseň ale to je pokoj nad sklepem,každá stěna je tu jiná tak je to docela zmatek.
a 3)otázka co by jste doporučili na sokl-kámen?jaký?aby to nebylo moc drahé ale nelezlo pod tím vlhko?dům je v kopci,ale dole na soklu-když tam byla jen fasáda mokro bylo ,uvnitř ale ne.Moc děkuji za rady
doplněno 25.03.14 20:45:poradí tedy někdo jakou fasádní omítku?zda akrylátovou?A pokud tak jestli děláme dobře vrstvy pod ní: nyní je erabitka,malta,perlinka ,lepidlo a pak už jen penetrace a fasádní omítka?fasádní omítka se dělá jen jedna vrstva?četla jsem u nějaké že víc a mezi nimi že se čeká 24hin-to nemůžeme,je nějaká co se čekat nemusí a dělá se jen jedna?děkuji moc
Pkd použijete pastovitou fasádní omítku (je jich cca 5?či 6 různých druhů-silikonová,silikátová akrylová ...) tak se NEDÁVÁJÍ dvě vrstvy,jen jedna na vyzrálou stěrku lepidla s perlinkou ,která je napenetrována bílou nebo podbarvenou penetrací!Pouze lepidla se dávají dvě vrstvy ,není nutno ,ale většinou to vyžadují!
K rozhodnutí jakou si přečtěte technické listy jednotlivých druhů a rozhiodněte se pro to co pro Vás bude nejlepší!Já osobně bych na normální omítku nedal lepidlo ale to jsem tu již psal!
Děkuji,udělali to přesně jak píšete v první fázi odpovědi.díky já jen nevěděla rozdíl mezi silikonovou a akrylátovou,když nám jeden prodejce říkal,že už akrylátovou nedoporučují nevěděla jsem proč-koupili jsme nakonec weber extra Clean a už se bude zítra nanášet.Děkuji všem za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.