Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prach usazovaný v pračce

Od: sabiza odpovědí: 7 změna:

Ahoj lidičky,

Je to popré, co se na podobnou poradnu obracím, protože jsem v koncích s nápady. Mám doma starší pračku, která je tu po bývalém nájemci.

Po nastěhování jsem to nějak moc neřešil, protože jsem byl rád, že zde pračka je (mnohem lepší, než chodit do prádelny), ale časem mi začalo docházet a lézt na nervy, že pokaždé, když vytáhnu vyprané prádlo, je na něm mnoho prachu. Zkoušel jsem ocet, projet pračku na prázdno na 90°C, vyčistit dolní filtr, nic nepomohlo.

Máte nějakou radu, jak se zbavit prachu, který je v pračce?

Děkuji moc! :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, prach v pračce asi nebude, ale jestli jsou v záhybech vypraného prádla takové mazlavé "útvary", tak tu pračku moc nacpáváte prádlem a při máchání nemůže špína odtékat. Zkuste méně plnit (prádlo tam musí být volně) a přidat další máchání. Zdravím!

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Na občasné vyčištění praček se dřív používala krystalová soda. Prodává se dodnes v asi 1 kg balení za pár korun. Dříve stála asi 2.40 Kčs a dnes asi 15Kč. Taky se používala ke změkčování vody při praní. Dejte ji do pračky v doporučovaném množství dle návodu, a nechte ji v pračce působit po jeden cyklus. Měly by se jí veškeré i neviditelné usazeniny uvolnit a z pračky odplavit.

cuca*
hodnocení

2x

No a pokud nepomohou rady pánů...

Pisete, ze je to starsi pracka. Neni ponekud historicka? Proste předpokládám, ze by mohla mit nejakou zavadu, kvuli ktere spatne pere. Napousti malo vody, nebo ma problem s programátorem, tak ze by mohla prat v jedne vode, kterou vypusti az nakonec.

Je plnena zboku, ze byste si to vizualne trosku zkontroloval?

111®
hodnocení

0x

to nebude prach..

doplněno 23.03.14 13:50:

ještě by to mohlo být velkým množstím prášku...který se nerozpustí a ulpí...

tomas11*
hodnocení

0x

Ještě bych možná na vyzkoušení koupil nějaký kvalitní prášek , nevím co používáte.Zdarec.

sabiza
hodnocení

Používám tekutý gel od Arielu :)

tomas11*

No tak to je snad kvalita , i když dnes není nic jisté.

doplněno 23.03.14 18:14:

Ale aspoň jednou bych vyzkoušel něco jiného, nic za to nedáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]