Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namíchat betonový potěr

Od: lendak* odpovědí: 12 změna:

Stará otázka uzavřena..Proto je tu nová: D... Jak správně namíchat svépomocí betonový potěr pro vrstvy cca 3cm...Mám nabídku od pána,že si ho namíchá sám a dorovná podlahu...ale nejsem si jistá ,zda mám na to vsadit...Pána neznám a nakecat mi může co chce, že: D... je nějaký přesný návod jak to namíchat dobře..v jakých poměrech,jaké materiály použít atd?.: D .díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

francis*
hodnocení

3x

Beton rozhodně nemíchejte. Nelze v domacích podminkach namíchat správně potěr. Nejde jen o správný poměr 1: 3. Jde hlavně o rychlost míchání . Ta musí byt co nejkratší aby se cement nestačil nabalit na sebe. Před pár lety jsem zateploval podlahu na půdě. Polovinu podlahy jsem betonoval betonem z betonárky a asi za týden jsem zbytek dodělával s míchačkou , pískem a cementem. Výsledek je takový že polovina podlahy je jak zvon a druhou pomaličky vymetám. A to jsem cementem rozhodne nešetřil.

hop®
@francis: samozrejme, ze i v domacich podminkach lze namichat kvalitni beton! Jen se Vam holt asi trosku nepovedl.
"Nerikej ze to nejde, rekni ze to neumis !" - to jsem nevymyslel ja, ale uznavam, ze v tomto citatu je hluboka moudrost...
lendak*
hodnocení

Francisi tohle jsem potřebovala slyšet...už jsme díky neprofesionalitě řemeslníků udělali spoustu chyb a už se tomu chci pokud možno vyvarovat a né spoléhat se na řeči typu " my vám to uděláme ,jak to uděláme o to se nestarejte"... právě naopak starat se budu ...DÍKY MOC za objasnění...takže budu trvat na betonářce.

hudzi*

Hele prosimtě, neznáš nějakýho týpka kterej o betonu z betonárky mluví už asi někdy od listopadu? :D :D :D

lendak*
hodnocení

Hudzine nebud kousavej zase : D já dělám vše svým tempem: DDD

Beton z betonářky nám nikdo nechce udělat..věřte nebo ne..no fakt je to problém...jedni nemaj dost lidí,druhej zas nemá vozejk...třetí mě straší,že to není technicky možný zavčasu zpracovat do toho času...tak přemýšlím zase o pytlovaným : D... a jo a to ste etě neviděli..byl tu jeden (teda dva) a ten si napočítal za práci 22 000: :DD bez materiálu podotýkám...tak jsem si říkala,zda Bohnice nemají vycházky xD... předkládám jeho rozpočet ,abyste mi věřili,že nekecám: D..

Jak namíchat betonový potěr
hop®

Krásná práce !

Dělali jsme se šéfíkem pro zákazníka nabídku na nějaké elektro, vyšlo nás to asi na 30 tisíc s prací i materiálem a s tím, že by byli všichni spokojeni, Aby bylo na výběr, dal tuto zakázku k nacenění našemu (bývalému) kamarádovi z hosppody, jeho cena byla 160.000.- BEZ materiálu.

Takže, @lendak, klíííd... :-D

lendak*
hodnocení

Hop: taky dobrá cena...*haha*

hudzi*

Veřejně přiznávám, že se mi už jednou taky stalo, že než jsme beton dovezli na stavbu a začali roztahávat, byl suchej jak cesta, takže jsme ho stejně rozmíchávali v míchačce. :D Nicméně u takhle malého množství a za stávajích klimatických podmínek bych řekl že ení problém. :) Když pošlete ještě pár hezkých fotek a do konce dubna to stále nebudete mít hotový, tak si tam udělám výlet a za víkend máte i s dlažbou hotovo :D

hudzi*
hodnocení

0x

Vy to ještě stále nemáte? neuvěřitelný...

A divíš se? Mě se stát, že někam přijdu něco udělat a u všeho mě domácí kecal, že to chce udělat tak a tak a že se na internetu dozvěděl(a), že by se to mohlo udělat tak a tak. Tak normálně uteču, ať si to udelá sám, když ví co a jak. A nejedná se jen o betonování podlahy, či srovnání křivé zdi.

To se jedná úplně o všechny řemesla, co jsou u výstavby, či opravy čehokoliv potřeba.

Když se na něčem domlouváme, tak jak to má nakonec vypadat a jak to má fungovat. Ale jestli budou týble u korpusů kuchyně po 64 mm, nebo po 32? To nikoho nemusí zajímat. Ten korpus se nerozpadne, kdyby ty týble byly po 128 mm.

hodnocení

0x

Vy jste vazne nesmrtelna :D. Namichat to doma samozrejme lze, proc by neslo, vzdy se to nekde musi michat. Vyzadejte si od nej reference na predchozi prace, idealne tam, kde to takto michal a budete mit jasno, jestli to umi, nebo neumi. Dost dobre si neumim predstavit, ze mu budete stat za zady a hlidat, jestli si navazil prisady v dobrem pomeru na laboratornich vahach *sok*

lendak*
hodnocení

...že mu budete stát za zády a hlídat zda váží přísady na labor.vahách.../// Dakčo ale já jo..já si to dovedu představit: DDD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]