Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektroinstalace 3fázového motoru

Od: vaha odpovědí: 3 změna:

Budu dělat zapojení elektromotoru,Motor má výkon 5,5 kw 2900 ot.štítek je takřka nečitelný, zapojení bude hvězda trojúheník-revers je to ke starému dřevoobráběcímu stroji.Potřebuji vědět jaký průřez gumového kabelu použít?Délka kabelu bude 4metry od zásuvky k vypínači a 2krát 1,5metru mezi vypínačem a motorem .Jak nastavit tepelnou ochranu na kolik ampér.Průřez vodiče se počítá u lanka a u drátu stejným způsobem?Mám k dispozici gumový kabel který má průměr lanka cca 3 mm průměr kabelu je 12,5mm čtyř žilový, šel by tento kabel použít?Rozvod elektřiny mám 4žilový.Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

2x

Tepelnou ochranu nastav podle hodnoty na štítku, nebo podle měření Ametrem. Motor 5,5kW má proud kolem 12 Ampér, na to vystačí kabel i o PRŮŘEZU (jedné žíly) 2,5 mm2. Tvůj kabel je nejspíš s průřezem 6mm2, pokud má vhodnou izolaci a půjde šikovně zapojit, klidně ho použij.

doktpr365*
hodnocení

0x

Pokud nelze přečíst štítek,tak jedině změřit klešťákem kolik bere,aby jsi nastavil ochranu.I kdyby tam štítek byl,tak bych si to změřil.

zajixxx*

Pokud budete měřit odběr motoru, tak jej musíte měřit tehdy, když je motor zatížen, jinak získáte odběr motoru "naprázdno", což je nic neříkající údaj. Ten výpočet proudu 12A mi nějak nesedí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]