Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení stropu v bytě-je to stavební úprava?

Od: jitkaadelka* odpovědí: 13 změna:

Ahoj všem rádcům a stavařům,

snížení stropu v bytě-je to stavební úprava?

Děkuji za odpovědi:)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

pravděpodobně máte na mysli snížení způsobem nového podhledu. Stavení úprava to je, ale ničemuto nepodléhá.

jmhad*
hodnocení

2x

Stavební úprava je tehdy,když se zasahuje do nosných konstrukcí nebo se mění venkovní vzhled objektu.Zřízení falešného stropu lehké konstrukce stavební úprava není,snížení stávajícího stropu - tedy zrušení starého a zřízení nového - ano

jitkaadelka*
hodnocení

Všem moc děkuji:)

Jedná se mi o to,jestli v interiéru bytu mohu bez ohlášení a povolení snížit strop,(popřípadě stropy).

Po přečtení vlákna stále moudrá nejsem.

Asi si sedím na vedení-nebo budu muset zajít na stavební úřad:),což se mi moc nechce.

ještě jednou děkuji moc za odpovědi:)

hodnocení

2x

Pokud myslíte snížení stropu takto, tak nepotřebujete nic.

Pokud myslíte takto, tak ano.

doplněno 24.03.14 08:00:

Jitko, děkuji za pochvalu. Nevěřím že to nejde. Určitě se musí najít řešení, jen nevíte jak na to. Rozepiště se o podrobnostech, ten papírák určitě na něčem drží, nebo dejte rozměr místností. Asi by šel použít strop D-131.

Piště, chlubte se, dejte foto..

jitkaadelka*
hodnocení

Dobrý večer Milane:)),jste opravdu úžasný:)).

Musím bohužel konstatovat,že já nemohu snížit strop i kdybych chtěla.

Včera jsem lezla doma po štaflích a zjistila jsem hroznou věc:(.

Strop mám z papírových desek:(.To znamená,že nemohu zatížit strop víc jak 0,5kg na 1m2.

Ale jinak mnohokrát děkuji za názornou fotografickou ukázku*palec*

hop®

Ale nad tím papírovým stropem máte jistě něco pevnějšího, ne? ;)

jitkaadelka*
hodnocení

Po hmatové zkoušce jsem zjistila že strop je z papírových desek.čím nebo jak jsou stropní(základní) papírové desky připevněny,opravdu netuším,a ani nemám v plánu tento stav zjištovat:).

Trámy asi někde budou:).

Musím se držet nostnosti stropu a ta je opravdu max.0,5kg na /m2

Jitko, velice nerad někomu sděluji, že se mýlí, obzvláště šikovným ženám.

"musím se držet nostnosti stropu a ta je opravdu max.0,5kg na /m2" mýlíte se, nemusíte vycházet z úniosnosti stropu, dejte rozměry místnosti a uvidíme, zdali nejdu řešení...Jak si představujete pohledovou plochu sníženého stropu, o kolik se může snížit strop?

doplněno 24.03.14 12:54:

prosím, moc prosím, rozměr místnosti, stačí ta nejkratší stěna,

3,5x8, 4x5, 10x2,5...OK?

jitkaadelka*
hodnocení

Výška stropu od podlahy je 2,65m.

Celková plocha je 25m2.

Jak jsem již psala,hmatem ze štaflí bylo mnou zjištěno,že strop je z papírových desek.

Konstrukce,která tyto desky drží je neznámá-tzn-kde vedou trámy?není v nich dřevomorka?jak jsou trámy staré?

Snížení stropu mohu učinit max na 2,50m výšky.

Moje představa o pohledouvou plochu?To jako z jakého materiálu bude podhled?-Materiál co nejlehčí,aby mi strop nespadl na hlavu:D

doplněno 25.03.14 00:40:

Pro Busse,tak bohatá nejsem*vtip*,pro stržení celého stropu:)

Ale díky za tip:)

buss

Konstrukce,která tyto desky drží je neznámá-tzn-kde vedou trámy?není v nich dřevomorka?jak jsou trámy staré?
Toto ovšem můžete zjistit jen vy, zda je tam dřevo, traverze ... Ještě můžete strop strhnout a udělat nový. Ve svém bytě bych si s nějakým oznamováním hlavu nedělal.

jitkaadelka*
hodnocení

Zdravím Milane :)

píši pozdě,ale byla jsem na odpolední směně*uf*

Rozměry stropu jsou 4,20m na 4,40m.

Abych pravdu řekla,tak jsem napnutá jak kšandy co pro mě chystáte*tanec*

doplněno 25.03.14 23:33:

:-D,tak jsem utřela nos;)

Neva...všem moc děkuji za tipy.*tanec*

doplněno 26.03.14 08:26:

*tanec*,noooo tak jukla jsem a huráááá*palec*.

Budu se opakovat,ale neva...Dííííííky za realizovatelný tip*palec*

Nevhodný rozměr, ale není vše straceno. Koukala jste již na sádrokartonový strop D131?

To se nechytá do stropu, ale do obvodových zdí. Na zeď se připevní profil UW 100, do něj se zasunuje CW 100, dle technických listů. Je to jako když postavíte příčku, a naklopíte jí na strop. Pokud máte kolem trošku šikovného sádrokartonáře, ten si poradí.

Stačí takto?

(včera jsem nebyl u poče)

ikin9nug
hodnocení

1x
Ano jedná se o stavební úpravu. Ale nepodléhá ohlášení či povolení vůči stavebnímu úřadu.doplněno 22.03.14 08:18: Ale v určitých případech může podléhat ohlášení či dokonce stavebnímu povolení. Takže nový dřevěný podhled v paneláku by neprošel bez ohlášení či povolení.stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí11) a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební úpravy stavby, která je kulturní památkou,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]