Nejste přihlášen/a.
Zdravím
chci se zeptat jak bych měl postupovat v případě že vlastním (po dědictví) 1/6 rodiného domu a většinový vlastník nechce přistoupit na odkoupení mé části. Chci se zeptat zda má cenu pověřit nějakou firmu, obrátit se na právníka a nebo je zde nějaké jiné řešení. Předem moc děkuji za odpověď, snažíme se omluvit víc jak půl roku (ve finanční nouzi nejsou) a stále jsme na mrtvém bodě
Dobrý den, tak nevím, jak donutit někoho koupit něco, co nechce. On nemá povinnost odkupu a jsou to jeho peníze. Pokud zájem projevil, tak mu to nabídněte třeba za odhad a dohodnete se lépe. Zdravím!
Ja osobne bych vlastnikovi nabidl ze pokud neodkoupi mou cast pronajmu ji ciganum a pak ze si uzije a rozhodne dostane velmi brzo rozum.
V dnesni dobe jde vse jen clovek musi vedet jaky zakony jsou prave aktualni vzhledem k tomu ze ted prodavam dum tak vim docela dost protoze tam bylo vecny bremeno a uzil jsem si s tim more srandy a podle zakona dokonce jsem musel poustet do domu lidi kteri by tam nemeli vubec co delat ale byli v rodinym spojen is clovekem kterej tam byl jako vecny bremeno proste zalezi na momentalni platnosti zakonu.
zkuste návrh k soudu ohledně zrušení spoluvlastnictví, ostatní spolumajitelé mají předkupní právo. Když nebudou mít zájem, soud může rozhodnout o prodeji celého domu a kupní cenu si rozdělíte dle podílů...je to na rozhodnutí soudu jak bude postupovat
doplněno 22.03.14 13:08:sebod ------- toto je doufám aktuální ohledně předkupního práva obcanskyzakonik.justice.c/...
doplněno 22.03.14 13:28:máte pravdu, přehlídla jsem v dotazu, že se dohadují už přes půl roku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.