Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nemáte někdo zkušenosti s podlahovinou z OSB desek - broušených na místě a nalakovaných (2x až 3x)? Je to dobré nebo špatné? Zdá se mi to jako jedno z nejpracnějších řešení a z ne příliš hezkých ve srovnání s nabídkami podlahovin (např.lino). Možná je to levné . . :-O
Pokud se položí desky na pevnou podlahu,na příklad na stará prkna při rekonstrukci,Splní současně několik úkolů,konstrukční,nosnou i dekorační a užitkovou plochu.Pod podlahové krytiny se steně musí dát deskový materiál,nebo beton.
Takto jsem rekonstruoval kuchyňskou podlahu ve starém domě.
JABRAKA
No můj strejc to má takhle v půlce bytu,a nevypadá to špatně,jde to aspoň rychle položit,údržba skoro žádná,když na to něco spadne a udělá to důlek dá se dost jednoduše opravit.
Hezké - je to otázka vkusu. V bytě před lety jsem ji dělal v obýváku, byli jsme spokojeni, v dalším domě v kuchyni, tam byla zásadní chyba, že jsem použil nebroušené desky a přebrousil jsem je jen tak aby se neřeklo a drží se v tom špína no a do třetice jsem si je dal v současném domě do pracovny protože jsme to tak chtěli a líbí se nám. Ty poslední byly tedy už kupované broušené, lakováno 2x Sambou (nebo3x, je to pár let) a kde sedím a jezdím tak mám takovou plastovou podložku z Ikea, protože asi po třech letech ježdění jsem lak rozjezdil nejprve v místě spáry a potom to pokračovalo a začala se drolit deska. Ale běžné chození nic nedělá, v botech od písku a bláta tam tedy nechodíme. Na beton po všech těch zkušenostech doporučuji, ač se to nezdá min tl. 15 mm, 12 mi přijde málo, vlnilo se mi to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.