Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskající betonová podlaha

Od: standars* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,na podzim jsem na chalupě vytrhal v jedné místnosti v přízemí starou podlahu z dřevotřískových desek.V zimě se nic nedělo(barák se neobývá) ale v poslední týdny začala betonová podkladní deska(cca 5-6cm) na několika místech praskat.Vzhledem k tomu,že na ni chci pokládat dlažbu,potřebuji poradit,jestli se dají případné menší pohyby něčím vymezit-třeba perlinkou nebo nějakou pěnovou folií,případně tenkým polystyrenem.Je to větší místnost a nechce se mi dělat nový beton.Do jaké tlouš´tky se dá nivelačka nahradit zvětšenou vrstvou lepidla na dlažbu?

děkuji

Standa

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napada ma ze mate podlahovku a setrili ste na polystyrene lebo su aj take pripady.Potom podlaha zacne klesat pod vahou dlazby a poteru a sokle sa odtrhnu od podlahy.Je plno novostavieb z mojho okolia kde sa setrilo a toto uz udialo.

A co dilatacia,aka tam je?co sa pouzilo a ake su rozmery? chcelo by to nejaky nakres miestnosti aj s miestami ako a kde je spravena dilatacia.Nivelakom by som vyrovnaval do 2 cm viac nie ale myslim ze problem to neriesi.Inak hrubka 5-6 cm by mohla byt v pohode.Co sa tyka praskania dlazby urcite nedat dlazbu az k stene.Popripade by som spravil namiesto sparovky na niektorych miestach zamazat silikonom vo farbe sparovky po urcitych vzdialenostiach.Verta mi ze sa to da.Myslim ze MUREXIN alebo iny vyrobcovia ponukaju tieto moznosti.Ak je na stenach obklad tak spoj medzi podlahou a stenou urcite silikonom.

standars*
hodnocení

Je to 160 let starý dům a tahle podlaha se dělala v sedmdesátých letech.Rozhodně tam není žádný polystyren ani jiná podobná izolace.Nevidím ani žádnou dilataci.Prostě naházeli beton na zem a finito.Celá léta,co na betonu ležela podlaha z dřevotřísky(na asfaltové lepence),byl klid.Loni se tahle část domu vytopila a desky se zvlnily a odstranily.Od té doby vše vyschlo.Ale celý dům je bez horizontální hydroizolace,ve svahu a tahle část domu částečně pod úrovní terénu,takže trochu vlhká.Možná ten beton pracuje vlivem té vlhkosti nebo vysichání.

pfpetr*

pokud máte špatnou podlahu tak pokládat dlažbu je blbost. Hodně rychle to vypraská a můžou se vydrolovat spáry ,řešením by bylo odstranění vlhkost a to hlavně příčiny a až pak následků. Pokud nechcete moc investovat tak bud znovu desky dřevotřísky a na ně plovoucí nebo lino , jinak udělat nový beton

standars*
22.03.14 14:17
hodnocení

Díky!

standars*
hodnocení

tak jsem udělal sondu do podlahy a zjistil jsem,že je po celé ploše podložena panely z pěnového skla-jako izolace.A pod panely je neurčitý materiál-vypadá to jako hlína s příměsí písku a škváry a je to suché.Napadá mě zatřít ty praskliny a nechat to několik týdnů větrat a pozorovat,jestli se to hýbe.

rgi
hodnocení

0x

Důvod popraskání podlahy je jasný. Povodeň a s ní spojené svedání a sedání zeminy pod podlahou.

standars*
hodnocení

ona to nebyla přímo povodeň ale komplet vyteklé staré ústřední topení-cca 120l.Ale jak už jsem psal-praskliny se objevují až teď,kdy už je místnost relativně suchá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]