Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych se poradit ohledně typů spojek zahradních hadic. Narazil jsem na různé typy, které jsou na obrázcích v příloze. Je lepší zvolit pro spojení dvou kusů hadic spojku, která se zastrčí do obou konců hadic a pak se asi zajistí stahovacími kroužky (viz obrázek černé spojky) nebo něco takového, jako je ten oranžovozelený kus? Připadneme, že by ta druhá možnost vyšla levněji... A ten oranžovošedý kus na třetím obrázku je určený pro zasunutí stříkací hubice? Moc děkuji za radu.
Z vlastní zkušenosti doporučuji oranžový kus. Kdykoliv mohu hadici lehce rozpojit a připojit na ní roztřikovač, když potřebuji kratší vzdálenost, nebo na ní napojit delší hadici.
doplněno 20.03.14 21:53:Tím oranžovošedým ano. Je rozpojitelný. Ten žluto zelený je trvale spojitelný.
doplněno 20.03.14 21:55:Když jsem nahnul obrazovku, tak se zase barvy změnily . První je trvale spojitelný a druhý je rozpojitelný.
Děkuji za radu. Jenom nevím, jestli myslíte ten oranžovošedý nebo oranžovozelený kus. Nejsem si totiž jistý, jestli tím oranžovošedým je možné spojovat dvě hadice...
To oranžovo zelené - to je rychlospojka pro zahradní hadice, konkrétně tzv. samice. Celý ten systém je velmi praktický, kromě spojování hadic umožňuje rychlé připojení na kohout, rychlé připojení třeba postřikovačů, rozprašovací pistole a pod.
Takže pokud chcete spojit dvě hadice, kde každá bude mít na konci tuto rychlospojku, tak použijete tuto spojku:
Celý ten systém vidíte zde :
Pokud by se vám to zdálo moc peněz za značkovou Gardenu a chcete něco levnějšího, nekupujte určitě ty nejlevnější v hobbymarketu. Stojí sice 15-30kč, ale taky moc nevydrží. Max jednu sezonu. Bral bych střední cestu. Kupoval jsem rychlospojky za 55 kč a zatím třetí rok a pohoda.
oranžo zelený je pevná spojka hadic.oranžovošedá je koncovka na rozprašovač ale se spojkou se pomocí takových koncovek dají běžně hadice spojovat.
ta třetí černí je vszvka do hadic a funguje jako pevná spojka, kde se hsdice přitáhne kovovými sponami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.