Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typy zahradních hadic

Od: nekutil odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych se poradit ohledně typů spojek zahradních hadic. Narazil jsem na různé typy, které jsou na obrázcích v příloze. Je lepší zvolit pro spojení dvou kusů hadic spojku, která se zastrčí do obou konců hadic a pak se asi zajistí stahovacími kroužky (viz obrázek černé spojky) nebo něco takového, jako je ten oranžovozelený kus? Připadneme, že by ta druhá možnost vyšla levněji... A ten oranžovošedý kus na třetím obrázku je určený pro zasunutí stříkací hubice? Moc děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti doporučuji oranžový kus. Kdykoliv mohu hadici lehce rozpojit a připojit na ní roztřikovač, když potřebuji kratší vzdálenost, nebo na ní napojit delší hadici.

doplněno 20.03.14 21:53:

Tím oranžovošedým ano. Je rozpojitelný. Ten žluto zelený je trvale spojitelný.

doplněno 20.03.14 21:55:

Když jsem nahnul obrazovku, tak se zase barvy změnily :). První je trvale spojitelný a druhý je rozpojitelný.

nekutil
hodnocení

Děkuji za radu. Jenom nevím, jestli myslíte ten oranžovošedý nebo oranžovozelený kus. Nejsem si totiž jistý, jestli tím oranžovošedým je možné spojovat dvě hadice...

To oranžovo zelené - to je rychlospojka pro zahradní hadice, konkrétně tzv. samice. Celý ten systém je velmi praktický, kromě spojování hadic umožňuje rychlé připojení na kohout, rychlé připojení třeba postřikovačů, rozprašovací pistole a pod.

Takže pokud chcete spojit dvě hadice, kde každá bude mít na konci tuto rychlospojku, tak použijete tuto spojku:

vares.cz/...

Celý ten systém vidíte zde :

vares.cz/...

Pokud by se vám to zdálo moc peněz za značkovou Gardenu a chcete něco levnějšího, nekupujte určitě ty nejlevnější v hobbymarketu. Stojí sice 15-30kč, ale taky moc nevydrží. Max jednu sezonu. Bral bych střední cestu. Kupoval jsem rychlospojky za 55 kč a zatím třetí rok a pohoda.

111®

oranžo zelený je pevná spojka hadic.oranžovošedá je koncovka na rozprašovač ale se spojkou se pomocí takových koncovek dají běžně hadice spojovat.

ta třetí černí je vszvka do hadic a funguje jako pevná spojka, kde se hsdice přitáhne kovovými sponami.

nekutil
hodnocení

ještě přikládám ty obrázky, které mi nějak vypadly...

Typy zahradních hadic
Typy zahradních hadic #2
Typy zahradních hadic #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]