Nejste přihlášen/a.
Mohla odejít nožová pojistka HDS, vzniklým impulsem mohlo dojít k přerušení fáze před hlavním jističem. Mohl odejít jeden modul hlavního jističe. To je opravdu práce pro elektrikáře a na dálku se dá těžko určit závada.
doplněno 20.03.14 21:58:Jedna věc je jak to má být a druhá je jak to je.Selektivita je krásná věc, ale když firma špatně rozfázuje dům, tak potom lítá vše a jede větší spotřeba.
doplněno 20.03.14 22:41:Ta oprava je opravdu zarážející. Hop to posal velice přesně. Že by jste sám odstranil plomby a jako hlavní jistič byl starý jednofázový 16A? To je snad v bytovém rozvaděči na zásuvky. A spečený by nepřeváděl? To by mělo svítit vše.
Asi si z nás dost utahujete.
doplněno 20.03.14 22:43:Pokud Vás podezírám neoprávněně, tak si připravte peníze na pokutu za plomby a ještě vám mohou naúčtovat černý odběr.
Někde nějakej hlavní jistič, ještě před elektroměrem. Občas se mi to taky stane, že to vyrazí pojistku až na sloupě.
Nožové pojistky v HDS, nesmí odejít při zkratu za hlavním jističem, pokud je dodržena správná selektivita jištění.
Tak já na sloupě nemám nožový pojistky, ale pokud se nepletu tak klasický šroubovací porcelánový 35A a už se mi stalo, že praskla žárovka, rána jak z děla a vypadlej hlavní jistič v rozvaděči a pojistka na sloupě. Jestli to tak je dobře nebo špatně nevím, nejsem elektrikář. Ale pravda, překvapilo mě to.
Myslím, že si z nás utahujete!
Že byste měl během necelé hodinky a půl čas na napsání dotazu, zjištění závady, nalezení odpovídajícího náhradního jističe (včetně příslušného adaptéru pro upevnění v rozvaděči) v domácích zásobách, zavolání distributorovi že jdete pod plomby z důvodu výměny hlavního jističe, samotná výměna a ještě se pochlubit na poradně jak jste dobrý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.