Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s elektroinstalaci

Od: soinicmaster odpovědí: 8 změna:
Dobry vecer, vcera se nam stala zajimava vec. Ohrivame vodu v rychlovarne konvici a bum, vsude tma. Jistice doma v poradku, procvakal jsem jistice a nic. Vylezu z bytu na chodbu a byl tam vyhozeny jistic, cvaknu ho do horni polohy a budis svetlo(lampicka), jenze nefungujou zadne lustry a zasuvky v kuchyni, v pokoji,loznici, a obyvaku funguji a na elektromeru zacala svitit dioda vypadek napeti. Nevite nekdo co stim, kde je chyba?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mohla odejít nožová pojistka HDS, vzniklým impulsem mohlo dojít k přerušení fáze před hlavním jističem. Mohl odejít jeden modul hlavního jističe. To je opravdu práce pro elektrikáře a na dálku se dá těžko určit závada.

doplněno 20.03.14 21:58:

Jedna věc je jak to má být a druhá je jak to je.Selektivita je krásná věc, ale když firma špatně rozfázuje dům, tak potom lítá vše a jede větší spotřeba.

doplněno 20.03.14 22:41:

Ta oprava je opravdu zarážející. Hop to posal velice přesně. Že by jste sám odstranil plomby a jako hlavní jistič byl starý jednofázový 16A? To je snad v bytovém rozvaděči na zásuvky. A spečený by nepřeváděl? To by mělo svítit vše.

Asi si z nás dost utahujete.

doplněno 20.03.14 22:43:

Pokud Vás podezírám neoprávněně, tak si připravte peníze na pokutu za plomby a ještě vám mohou naúčtovat černý odběr.

hodnocení

0x

Někde nějakej hlavní jistič, ještě před elektroměrem. Občas se mi to taky stane, že to vyrazí pojistku až na sloupě.

zajixxx*

Nožové pojistky v HDS, nesmí odejít při zkratu za hlavním jističem, pokud je dodržena správná selektivita jištění.

Tak já na sloupě nemám nožový pojistky, ale pokud se nepletu tak klasický šroubovací porcelánový 35A a už se mi stalo, že praskla žárovka, rána jak z děla a vypadlej hlavní jistič v rozvaděči a pojistka na sloupě. Jestli to tak je dobře nebo špatně nevím, nejsem elektrikář. Ale pravda, překvapilo mě to.

soinicmaster
hodnocení

Diky vsem za postrehy, skouseckou jsem zjistil ze nejde cela jedna faze, odebral sem se na chodbu a byl zapeklej hlavni jistic. Ac nejsem elektrikar vymenil sem ten stary cerny 16A histic za ten bylel a holaaa vse zase faka diky vsem.
zajixxx*

Doufám, že jste jej vyměnil za jistič se stejnou hodnotou proudu...

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že si z nás utahujete! *bum*

Že byste měl během necelé hodinky a půl čas na napsání dotazu, zjištění závady, nalezení odpovídajícího náhradního jističe (včetně příslušného adaptéru pro upevnění v rozvaděči) v domácích zásobách, zavolání distributorovi že jdete pod plomby z důvodu výměny hlavního jističe, samotná výměna a ještě se pochlubit na poradně jak jste dobrý...

*bzum*

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jó, někteří lidi dokážou neskutečné věci. I některý prcáky dokáží přeletět ob stupeň jištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]