Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teráska z bednění

Od: rpbert odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, budu přistavovat k baráku terasu (cca 4x4m) ze ztraceného bednění. Chci se zeptat jestli aý budu vylejvat díru pro základy betonem, tak jestli ještě do čerstvýho betonu mám dát první řádku bednění a nebo to nechat vytuhnout a udělat to až potom na maltu.

Druhá věc, jestli to mám nějak k baráku kotvit aby to nějak nemohlo ujet. Jinak asi půl terasy bude ještě zasypána hlínou. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Vybetonovat, po metru kolmo roksory a pak na to stavět ze ztracenýho bednění. pokud to bude takhle tak se to k baráku kotvit nemusí, jinak lepit na betonový potěr.

rpbert
hodnocení

díky za odpověď

Pochopil jsem to dobře, že tedy vilít beton po celém obvodu výkopu a do toho rovnou nastrkat roxory? A nechat to takhle zatuhnout nebo tam udělat ihned tu první řádku bednění?

hodnocení

0x
Základ vybetonujte přesně do roviny. Potom do betonu zastrčte v pokud možno přesných vzdálenostech roxory, tak, aby vyšly do otvorů v bednění. Pokud netrefíte, kladivo pomůže ...
První vrstvu kladu až na tvrdý beton. Po zalití dutin betonem roxory nedovolí pohybu.
ropbert
20.03.14 21:58
hodnocení

Díky moc

hodnocení

0x

A do steny baraku navrtat diery na roxory a zakotvit aj tam aby to nemalo snahu vytlacit debnenie smerom von...(myslim ten zasyp z vnutra).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]