Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krytina na střechu

Od: sikin® odpovědí: 7 změna:

Budu měnit poškozenou krytinu u dřevárky na chalupě. Stávající betonové tašky jsem se rozhodl nahradit OSB deskami. Nejprve jsem chtěl hydroizolaci řešit asfaltovým šindelem, ale protože by ten měl mít kvůli malému spádu střechy pod sebou asfaltové pásy, tak proč to neřešit rovnou asfaltovou lepenkou s minerálním posypem? Bude to asi levnější. Můžete mi poradit vhodný typ a jak by se měly pásy lepit? Na OSB asi nemohu jít s hořákem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč byste nemohl jít na OSB desku s hořákem. Přesněji proč byste pálil střechu, když budete tavit asfalt, nikoliv zapalovat desku.

Asfaltových lepenek je mnoho druhů v rozných odstínech, různých tloušek a různých cen.

doplněno 20.03.14 14:50:

stavebniny.baushop.cz/...

na plech musíte mít laťování a OSB desku ochránit proti kondenzátu z plechu.

doplněno 20.03.14 15:02:

reguiede, Váš návrh (i když není špatný) ale neřeší jeho zadání. Pod plech musí dát difuzní folii, jinak mu bude kapat na hlavu kondenzát.

doplněno 20.03.14 17:58:

Nevšiml jsem si odpovědi výše (milancukrar). Zapomněl jsem napsat, že jde o zastřešení šopy a dřevárky, tedy nevytápěných objektů a zespod otevřených, takže by ke kondenzaci nemělo docházet.

Ujišťuji Vás, že Vám bude kapat z plechu voda dovnitř. Stačí se kouknout na plechové střechy jak se potí zespodu. Mám v práci přístřešky o délce 150 metrů x 6 metrů, nezateplenou halu, kde se skladuje stavební materiál. Při chladném počasí je plech studený, zasvítí na něj slunce a kape a kape..

Zaleží na Vás, jak Vám to (ne)bude vadit.

hodnocení

S tím hořákem máte pravdu. Pokud jde o samotnou lepenku, tak právě proto, že je jich tolik druhů, potřebuji poradit. Dáte mi aspoň nějaký typ vhodný pro tento účel, ať si udělám představu?

hodnocení

Tak to by mi vadilo a fólii určitě řešit nechci, takže zůstanu u těch OSB desek a asfaltových pásů. Díky za odpovědi.

hodnocení

Ještě jeden doplňující dotaz. Pokud použiji třeba tu "Pergola Roof", nepředpokládá se podle technického listu lepení plamenem ale použití lepidla a mechanické kotvení. To mám lepit celoplošně a jistit to ještě lepeňákama?

Použijte tento, nebo jiný s navařením hořákem. Je to silnější vrstva a balík má 7,5metrů. Je taky dražší, páč je více asfaltu.

hodnocení

0x

Osobně bych se na OSB + asfaltový šindel vykašlal a použil plechovou krytinu ve tvaru tašek.

Cena bude ve výsledku nižší a životnost vyšší než u šindele.

doplněno 20.03.14 14:55:

@milancukrar: Jestli správně chápu, tak tazatel chce vyměnit stávající tašky za OSB + asfalt.

Takže pokud použije plechovou krytinu, tak nemusí předělávat laťování.

Žádnou ochranu OSB dělat také nemusí, protože tam žádná OSB deska nebude.

Krytina na střechu
hodnocení

Taky jsem to zvažoval, cena vycházela cca 250 Kč/m2, což bylo určitě míˇn, než OSD + asfalt. pásy, případně ještě šindel. Zdál se mi ten plech ale takový moc tenký. Nevím, jak by to bylo s čivotností, jestli by to bylo případně pochůzné a jak se ty pláty vlastně kotví k těm latím?

doplněno 20.03.14 16:05:

Nevšiml jsem si odpovědi výše (milancukrar). Zapomněl jsem napsat, že jde o zastřešení šopy a dřevárky, tedy nevytápěných objektů a zespod otevřených, takže by ke kondenzaci nemělo docházet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]