Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně výběru sedací soupravy.Jelikož mám zdrav.potíže z páteří navštívila jsem jednu velmi uznávanou léčitelku.Ta mi mimo jiné doporučila používat výhradně matrace na kterých spím a sedáků na sedací soupravě bez pružin.Jelikož ty jsou zdrojem mnoha zdravotních obtíží pacientů.Nejvíce chválila matrace z koňských žíní.Tak jsem se začala postupně pídít po internetu a zjistila že postelové matrace nebudou problém ,jelikož studená pěna by měla určitě vyhovovat a dělají se i matrace z obsahem koňských žíní.Bohužel větší problém mi dělá vybrat sedací soupravu jelikož zjištuji ,že snad všechny nějaké pružiny obsahují.Pružiny nejsou v popisu uvedeny snad jedině v sedačkách od IKEA ,ale když rozkliknu postup montáže tak na kresleném obrázku nějaké pružiny jsou.Zkoušela jsem dotaz emailem ,dotaz přes jejich Chat ,ale po 3 dnech bez odezvy.Telefon neustále obsazen.Můžete mi někdo říci : To už se dnes opravdu nevyrábí sedací soupravy bez jakýchkoliv pružin? Děkuji všem za jakoukoliv reakci
Zlata
Myslím, že nejlepší radou by bylo vyměnit léčitelku.
Jde o to, že pokud má být sedačka kvalitní, tak by měla mít pružiny v sedáku. Důvodů je víc, každopádně je to ortopedicky dobré řešení - pružina je schopna akceptovat rozdílnost zatížení různou hmotností uživatelů atd.
Jestli dnes ještě existují sedačky bez pružin - určitě ano, jen bude problém je sehnat, protože podobné shity se už snad ani nedováží - typicky to byly polské superlevné soupravy s polystyrenovým jádrem. Dříve - za socíku se dělaly různé varianty jak ošidit nutnost použít pružiny - třeba gumové popruhy, ovšem výsledek byl dost tristní, gumy často praskaly a posezení v podobné sedačce připomínalo posezení na WC. Ortopedicky vzato opěr průšvih.
Jediné co mě napadá jakožto varianta by byla křesílka typu ,,Vladko z vily´´ tedy s pružením dřevěnou lamelou.
Ovšem netuším ,zdali paní excorsistka nesezná, že třeba v lamelách sídlí nějací zlí duchové - tam může být problém.
Děkuji za radu ,ale nevím jestli zrovna pružiny mají být ortopedicky dobré řešení, jelikož ortopéd kterého navštěvuji mě také doporučil vyhnout pružinovým matracím.Při bolestech zad jsou podle zkušeností jeho pacientů nejlepší ohlasy na matrace jejichž jádro obsahuje složku Eliocel např. od Dormeo dormeo.cz/... Na sedačce kterou máme momentálně doma a je stará cca 5 let se v jednom místě začal dělat prosezený dolík,když jí manžel zespodu rozkuchal zjistil, že je v tomto místě je právě vytahaná ocelová pružina.
Úplně totéž jsem řešila i já. Vybruslila jsem z toho velice dobře. Pořídila jsem si rohovou sedačku a místo sezení, ležím, polosedím. Dcera fyzioterapeutka pravila, že největší jed na páteř je sezení a zvláště pak dlouhé sezení třeba u televize. Že mám buď stát nebo ležet. Sedačku jsem vybírala dlouho, protože jsem dlouhá a ze všech mi klinkaly nohy. V ORFA jsem našla přesně to, co jsem potřebovala. Sedačku do rohu jsme s prodavačkou poskládaly z nabízených dílů. Má nějaký název, který se dá přeložit jako "nafurt" (For Ewer, ale nejsem si jistá). Vybrala jsem si potahovou látku na sedáky i na sokl. A paráda! Mám ji od září a záda si nesmírně, na pevném materiálu, pochvalují. Ta sedačka má i úlužný prostor, dá se roztáhnout na spaní. V rohu se ze dvou stran dají opěradla pod zády sklopit. Má i takové jako nástavce pod hlavu při zezení, ale to je jediné, co je naprd. Miluji ji, udělala jsem velice dobře, když jsem se pro ni rozhodla.
Víte, nejsou péra jako péra. Péra mohou být taková spirálová, ale mohou být spirálová hustě vedle sebe a na nich něco jako drátěný plot, který nedovolí poddat se jednoptlivým pérům, ale celé ploše. A na tom všem líná nebo jaká, poměrně vysoká vrstva, pěny. Nedávno byla taková madrace vyhozená u popelnice a někdo ji zapálil. Tak jsem viděla, jak to funguje uvnitř. Je to něco jiného, než si pamatuji, když táta likvidoval madrace z gauče, kde byla spirálová péra svázána k sobě špagátem. A na tom byla poměrně tenká vrstva nějakého vatelinu nebo co to bylo. Koukala jsem na stránky ORFA a nikde tahle, poměrně tvrdá, sedačka není. Ani tenkrát, když jsem hledala, nebyla. Je potřeba vidět ji v prodejně a také, jaké nabízejí potahové látky.
Ratan je hlučný.
Ted jsem koukala na stránky ORFA ,ale žádnou s podobným názvem jsem neobjevila.A ta co jste koupila nemá ty ocelový pružiny? Já mám představu menší rohové sedačky , v eshopech většinou pod názvem pohovka 3 místná s lenoškou.Ted jsem objevila docela pěknou je z teakového dřeva a výplet ratan akorát mi známá říkala ,že ratanový sedačky začnou později vrzat.
Zdravím
Promon má pravdu. Až se budete pídit po pravdě, optejte se vaší raditelky co o tom ví. Všechno je o penězích. Dlaždič vám bude nabízet rakety a bude tvrdit že je raketový odborník. Chraň bůh abych urazil dlaždiče. Řiďte se rozumem. Možná vám výjde, že nejrozumnější je spát na tvrdém betonu. A ušetříte za drahé matračky.
PS: Už jsem to zkusil a problémy s páteří zmizely
Musím uznat že moc nechápu reakci Vlada to si jako podle něho máte pořídít betonovou sedací soupravu ...Naopak Vám musím dát za pravdu Zlato .O škodlivosti ocelových pružin na lidský organismus se ví už delší dobu. V čínském učení Feng-šuej o harmonizaci bytových prostor se také uvadí , že by postel měla být nejlépe ze dřeva a kovové se zcela určitě vyhnout.
Takže koukám, kromě potíží se zády Vám tak trošku ještě haraší na cimbuří, že? Nevím, jestli sedačka bez pružin vyřeší i schizofrenii, takže Krausiku alias Zlato, myslím, že je na čase přestat si tady z nás dělat šoufky. Fakt si myslíte, že nikdo nepozná, že si odpovídáte sám sobě - nebo sama sobě, či co jste zač?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.