Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drážkovací frézka Parkside z Lidu

Od: solenza* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den všem, chtěl bych se Vás zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s drážkovací frézkou Parkside, která bude od čtvrtka v nabídce v Lidlech. Zajímá mě především kvalita a životnost dodávaných kotoučů, složitost nastavování hloubky a šířky řezu, kvalita odvětrávání prachu popř. množství vibrací při práci. Děkuji za odpovědi.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

6x

Zdravím,
sortiment nářadí prodávaného v LIDLu v ČR sleduji již delší dobu, ale nepamatuji se, že by už někdy tato a ani jiná podobná drážkovací frézka v nabídce byla. Takže u nás zkušenosti zatím asi nebudou.
Můžete ale zkusit pohledat po zahraničních webech - některé typy nářadí byly již v minulosti k zakoupení třeba na Slovensku či jinde a k nám se to dostává jako novinka.
Pokud se týká parametrů a kvality - kotouče v tom jsou podle všeho asi normální diamantové, takže tam bych to moc neřešil. Složitost nastavování ověříte jedině tak, že si frézku necháte v prodejně rozbalit a vyzkoušíte si to. Kvalitu odsávání a vibrace zjistíte až při práci - dopředu těžko.
Celkově, pokud vám vyhovují parametry stroje, bych se toho asi nebál - mám poměrně dost elektronářadí zakoupeného v LIDLu a zatím musím říct, že jsem většinou, až na drobnosti, maximálně spokojený. Přímo do koupě této frézky ale nepůjdu, protože maximální hloubka drážky (30mm) je pro mé použití malá - pokud děláte drážku ve zdi bez omítky či na nových zdech s minimální vrstvou omítky, pak je to OK, ale já bych to využil převážně na starých zdech a tam bych se kolikrát nedostal ani skrz omítku.

solenza*
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověď.

palenka*
hodnocení

2x

Dobrý den,

mám stejné otázky jako Vy. Potřebuji vyřezat drážky na elektro v celé novostavbě. Drážkovačku jsem ráno koupil, tak uvidíme. Večer ji otestuji a dám vědět.

Pěkný den

doplněno 20.03.14 21:58:

Dobrý večer,

bohužel nemohu tento stroj doporučit. Odsávání funguje, ale potřebujete vysavač s automatickým oklepem, jak už bylo napsáno výše. Kotouče jsem také hned neodrovnal, takže něco i vydrží. Nicméně při řezání v porothermu (nejdříve jsem zkoušel hloubku 2cm a potom i 3cm) se zasekává, jako by neměl sílu a nejde s ním plynule řezat. Jindy zase fréza při řezání "vyskočila"a svezla se po povrchu cihel. Už vůbec si nedovedu představit řezání v betonu nebo v něčem tvrdším. Svého času jsem měl půjčen Hilti DC-SE 20 a s tímto strojem se to nedá vůbec srovnávat. Je to ovšem s cenou úplně někde jinde - 35 000 Kč.

doplněno 20.03.14 22:08:

Nastavení hloubky řezu je velice jednoduché - povolení jedné vrtulové matky (nez nářadí), nastavení a dotáhnutí. K nastavení šířky je nutné pomocí klíče povolit, seřadit distanční kroužky dle potřeby a znovu utáhnout.

doplněno 20.03.14 22:13:

Jo a taky se mi několikrát ucpalo úlomkami cihel prostor, kudy je odsáván prach a kvalita odsávání se zhoršila.

Takže pokud někdo potřebuje vyfrézovat drážky na novostavbě, určitě doporučuji půjčit si pořádnou drážkovačku a pořádný vysavač. Třeba hrsystem.cz/... Snad to není nedovolená reklama.

dave83*

Dobrý den,až sni doděláte všechno co potřebujete,neprodal by jste ji?mám o ni zájem.děkuji david.illa@seznam.cz

vlada*
hodnocení

2x

Zdravím

Asi jsem měl jiný typ. Pokud máte kotouče 125 mm tak asi nebudete mít problém. Akorát je potřeba u těch levnějších značek občas nechat vychladnout motor. Moc to nepřetěžovat. Životnost kotoučů se liší značka od značky. Jeden vydrží několik dní a další půl hodiny. Ty co se dodávají v sadě bývají ty nejhorší. Na něčem ušetřit musí. Nastavování hloubky a šířky nebývá problém a vybrace jsou velké i u značkových výrobků. Záleží co řežete. Do itongu to jde jak do másla. Pokud nebudete mít vysavač, počítejte s tím, že se vám bude drážkovačka rychle zanášet. A strašně prachu v okolí.

dejwid
No ja spíš nechápu jak někdouze srovnávat hobby nářadí s profi hilty to já jako srovnávat houslice se Spartou... Ale jinak k té drazkovačce dnes jsem si tam zkusil přidat ještě jeden kotouč doprostřed a dělá skvěle drážky jinak jen za dnešek holka dala cca 35m do betonu začít jsem ji pochválil a řekl že ji dám tak den klid a to ji používám při vykonávání živnosti jako elektrikář

vlada*
hodnocení

2x

Zdravím

Pro Ronyxe. Úplná pravda. Jenom doplním. Nezáleží tak úplně na značce, ale na údržbě. Mám kango za 1000 Kč, které už mě vydrželo 10 rodinných domků. Akorát se musí mazat a udržovat. Taková Hiltka nebo Makita sice snese víc nešetrného zacházení, ale pokud si spočítáte náklady, výjde to dráž. Takže pro profi práci, kde dělají primitivové je vždy lepší profi mašina. Tím nechci urazit profiky, ale jednou za týden bereme všechny mašiny, čistíme a mažeme. Podívejte se na stavby, kdo po půl hodině práce dá do hlavy Hiltky vazelinu.

vlada*
hodnocení

1x

Zdravím

Odpověď bude velmi jednoduchá. Drážkovačka má kotouče o průmšru 150 mm. Prakticky se s tím nedá dělat. Kotouč má velký průměr a tlusté kotouče. Pokud najedete do drážky, bude vás to vyhazovat ven a jenom se nadřete. Ale stačí koupit kotouče 115 nebo 125 mm a situace je jiná. Drážkovačku udržíte v rovině a bude čistý řez, stejný jak u profesionální drážkovačky.

tomas11*

No ale já tam vidím průměr max . do 125mm.Kde jste přišel na těch 150mm?

doplněno 20.03.14 00:11:

Mě se to docela líbí .Ale až praxe ukáže .

robertsss
hodnocení

0x

AHoj, no já osobně bych si nikdy žádnou elektroniku z marketů nekoupil. Jsou to vyhozený peníze do kanálu. Je to levný ale na jedno použití možná na dvě. Prostě krámy z Lidlů a pod stojí za hovno

praivo*

Když (by) sis nic z toho nekoupil, jak můžeš vědět, jestli je to kvalitní nebo ne?

doplněno 20.03.14 21:54:

Když se tak dívám po domě, tak máme v Lidlu vysavač, akušroubovák, 2 nebo snad 3 různé brusky, lepicí pistoli, airbrush sadu, brusku řetězů, "plotostřih" (el. nůžky na živý plot) a spoustu ručního nářadí a prakticky vše funguje bez problémů..

doplněno 20.03.14 21:54:

*z Lidlu

palenka*

Souhlasím s Vámi. Mám také spustu nářadí z Lidlu - vrtací kladivo, vysavač, brusky, kompresor, nářadí ke kompresoru, ... a vše slouží dobře a má to očekávaný výkon. Pouze tato drážkovačka byl krok vedle.

tomas11*

Pro palenka-Tak děkujeme aspoň víme na čem jsme.

praivo*

Tak zase když ji srovnáváš s drážkovačkou za víc než 17-násobek, tak je jasné, že ten cenový rozdíl musí být poznat na kvalitě. Kdybys ji srovnal s něčím s podobnou cenou, tak by to možná dopadlo opačně.

palenka*

Možná máte pravdu, ale "pracoval" jsem jenom s těmito dvěmi. Každý si musí zvážit sám, kolikrát ji využije a co od ní očekává. Pokud někdo má čas a je schopen si vyřezat drážky na novostavbě za dva dny, doporučuji půjčit HILTI. Pokud to někdo musí dělat po večer, půjčovat se mu nevyplatí. Zároveň si myslím, že později již toto nářadí nevyužiji. Chtěl jsem vyfrézovat po večerech a potom třeba za 1 tis. Kč prodat.

dddd*

zjistil jsem již před mnoha lety, že elektrické zboží z marketů jsou daleko kvalitnější než to samé z asie...tedy myslím od stánkařů... Stačí se k tomu chovat toleratně a nečekat na to, že to vydží déle než mi..pak nebudou jen v krabici pro rozbité..

To je ale přesně ono. Pokud potřebuji něco jednorázově nebo na pár drobných věcí, klidně to tam koupím a po zničení vyhodím. Eventuelně využiju záruku. Na druhou stranu se tam občas dá narazit i na kousek, který překvapivě vydrží. To beru jako bonus. Já nejsem profík, nepotřebuji, aby to vydrželo každodenní používání. Narozdíl třeba od počítače, který používám denně k práci a mám tam předplacený expresní servis pro případ závady.

palenka*
hodnocení

0x

Pánové, tak beru zpět. Dal jsem jí (drážkovačce) ještě druhnou šanci - zkusil jsem frézovat v druhém směru, tj. zhora dolů a světe div se, jede bez problémů, nevyskakuje, neseká se, ... jen ta vodící šipka, která je na druhé straně mi je k ničemu :)

ronyx*

Zdravím,
po strojařsku se tomu říká sousledné a nebo nesousledné frézování. Když vám frézka vyskakovala, bylo to tzv, sousledné frézování - nástroj se otáčí proti materiálu a zároveň se materiál (ve vašem případě materiál stojí a pohybujete strojem) posouvá proti nástroji. Výsledkem je to, že zuby zabírají v materiálu a postupně jdou do hloubky. Pokud je mezi zuby malý prostor, materiál se v něm pěchuje a to způsobuje to vyskakování z drážky, zasekávání atd. Jde to dělat i tak, ale je potřeba zvolit velmi malý posuv stroje, aby se materiál (piliny, prach) stačil odvádět.
V případě nesousledného frézování jde nástroj z materiálu směrem k povrchu - záběr je pozvolný a proto vám to šlo obráceně lépe.
Jen takouvou perličku - pokud pracovník použje sousledný způsob frézování např. při práci se svislou (tzv. horní) frézkou při frézování třeba osazení, tak si lidově řečeno koleduje o úraz, protože pokud se mu zub nástroje zasekne o povrch materiálu, síla záběru je taková že mu v lepším případě opět vyrazí stroj od materiálu, v horším mu vyrazí stroj z ruky.
Pěkně je to zobrazeno na obrázku zde na konci stránky.

Tak. A jestli na Tebe Solenza zprvu dal, tak uz jsou ted urcite vsechny rozprodane :)

palenka*

No, pokud tam nešel hned ten den ráno v 7:00, tak už později stejně nebyly. Hodnocení jsem dával až ve čtvrtek večer.

tomas11*

No když se nad tím člověk zamyslí tak to vlastně dává smysl.V návodu o tom nebyla zmínka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkside
Otázky na téma práce s horní frézkou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]