Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo v koupelně

Od: v4s1m4* odpovědí: 3 změna:

Chci se zeptat jestli musím světlo v koupelně dávat na proudový chránič pokud ano jestli stačí na chránič třeba společně s více místnostma, kde by jeden světelný okruh byl na jednom chrániči. Zásuvky v koupelně budou mít proudový chránič budou jen řekněme 2 mohu to dát na proudový chránič například společně s kuchyní. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x
Ano, svetla i zasuvky v koupelne dejte pres chranic. Je mozne zapojit vse pres jeden chranic nebo jakkoli kombinovat. Nekteri elektrikari zapojuji na jeden chranic, ja to nedelam protoze je to neprakticke...
doplněno 19.03.14 19:49:

*... zapojují na jeden chránič celý byt...

doplněno 19.03.14 20:50:

@vlada: mít celý byt přes jeden chránič a navíc přes to zapojit kotel, lednici, bojler a vše ostatní je opravdu velmi nepraktické. Protože, když ten jediný chránič vypadne, tak jste bez světla, bez "čehokoli" a tím i bez sebevědomí.
Pak už jen záleží na tom, jestli zrovna jste doma a potmě šátráte, abyste našel aspoň sirky a pomoví nich trefil ke skříňce a mohl chránič nahodit. Anebo nejste doma a třeba obsah mrazáku (možná i se spotřebičem) za použití plynové masky vyklopil do kontejneru.

Nebudu se více rozepisovat, moje názory jsou i v jiných vláknech na toto téma...

doplněno 19.03.14 20:52:

@vlada v pohodě... :)

hodnocení

0x

Veškerá elektroinstalace v koupelně musí být určitě přes chránič. Jestli na stejný chránič pověsíte víc obvodů, je jen na vás, na funkci rostlináře to nebude mít vliv :)

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Trochu jsem nepochopil Hopa, ale určitě to myslel dobře. Na jeden objekt, třeba byt, se dává jeden proudový chránič. Nakonec proč víc. Víc proudových chráničů se dává jenom v případě průmyslových aplykací. Takže na otázku, v bytě stačí jeden proudový chránič.

doplněno 19.03.14 20:44:

Už jsem Hopa pochopil, píše to dobře, špatně jsem četl. Hope sory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]