Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čedičová vata nebo polysteren

Od: berry2ee odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, pro fasádu je lepší čedičová minerální tvrzená vata nebo polysteren?

prosím jaké je pro a proti., co je lepší a pod...jaká síla a apod..

..jedná se o cihlový dum, obvodové steny 47 cm, nenahozený..Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

berry, jelikož dělám v oboru, velice často řeším podobné dotazy. Vždy to je debata na 20-30 minut.

Tepelná izolace je lepší u polystyrenu,(pozor ale na srovnání, klidně porovnám izolace i obráceně), cena je lepší u polystyrenu, difuznost je lepší u vaty, zpracování je lepší u polyše.

stěna 47 je složena z čeho? Kolik % plochy zabírají překlady a z čeho jsou, Jaká je hydroizolace a podobně.

Na suchou otázku "Dobrý den, pro fasádu je lepší čedičová minerální tvrzená vata nebo polysteren polystyren"je jednoznačně suchá odpověď EPS 70F tl. 12-17cm dle složení zdi.

doplněno 19.03.14 17:35:

CIhlová zeď je silná 45 cm..+ cca 2cm spára mezi cihlami, tedy cca 47 cm., rozumím tomu, že je to z plných cihel?

Traverzových překladů nad okny je celkem dost...celkem asi tak 50 oken, je to velký dům. toto se musí projevit ve výpočtu tepelného odporu.

Dům je cca 60cm nad povrchem. Hydroizolace? nevím co odpovědět, každopádně je to ´´podříznutý´´ OK, to je dobře

Mám možnost koupit a zajímavou cenu o síle 10cm tvrzené vaty o velikosti 130x35 cm. Nevím co je zajímavá cena a hlavně co je to za vatu. Páč kdysi kamarád taky koupil výhodnou vatu ve velkých deskách. Dokonce se štítkem v cizím jazyce. Ani obcho%dák nevěděl co je to za vatu a po dvou dnech mi volal, že je to vata do ciziny pro zemědělské produkty, nikoliv k zateplení. Víte označení vaty? Každopádně 10 cm bude určitě málo.

Rád byd bych věděl, co je nej.nejlepší pro dům.. Slyšel jsem, že když je dům perlinkou a lepidlem zavřený, tak stejně nedýchá, takže je jedno, jestli je vata difuzní nebo ne...To že to dá více práce neřeším...celkem by se jednalo o 400m2 fasády s mnoha rohovými 45 stupni zakřiveními.

Pro dům je dobré každé zateplení, páč stěny stejně nedýchají. To je mýtus.

Aa já do teď žil s myšlenkou, že vata má lepší vlastnosti než polystyren.. Záleží jak kterou a s čím porovnáváte.

Vata ale má lepší protihlukové vlastnosti, nebo se také mýlim...? Zde se nemýlíte, ale ve Vašem případě je to bezpředmětné.

proč to sem furt skáče.

Pokud si o tom chcete pokecat, tak si mne najděte on line na internetu.

doplněno 19.03.14 20:59:

na ICQ a skype po 16 hodine na mikrofon, telefon od 7-19hod.

berry2ee

Dobrý den, já vím, moc určitý nejsem...Pokusím se to napravit,

CIhlová zeď je silná 45 cm..+ cca 2cm spára mezi cihlami, tedy cca 47 cm., Traverzových překladů nad okny je celkem dost...celkem asi tak 50 oken, je to velký dům. Dům je cca 60cm nad povrchem. Hydroizolace? nevím co odpovědět, každopádně je to ´´podříznutý´´

Mám možnost koupit a zajímavou cenu o síle 10cm tvrzené vaty o velikosti 130x35 cm. Rád byd bych věděl, co je nej.nejlepší pro dům.. Slyšel jsem, že když je dům perlinkou a lepidlem zavřený, tak stejně nedýchá, takže je jedno, jestli je vata difuzní nebo ne...To že to dá více práce neřeším...celkem by se jednalo o 400m2 fasády s mnoha rohovými 45 stupni zakřiveními.

..Také je otázkou, zdali vnitřní izolační tvrzená desková vata je vhodná pro vekovní fasádu. Mezi těmi deskami moc rozdílu nevim, Je to možné?

Aa já do teď žil s myšlenkou, že vata má lepší vlastnosti než polystyren.. Vata ale má lepší protihlukové vlastnosti, nebo se také mýlim...?

berry2ee
hodnocení

Rozhodně bych si s Vámi moc rád popovídal, kde Vás mohu najít na netu?a odkolika :) děkuji

Dobry den, jestli mohu, pripojim svoji otazku. Severni strana naseho 3patroveho druzstevniho domu postaveneho pred cca 40ti lety je z tzv. IZOSTONEK, 25 cm. Chceme ji zateplit 14ti cm polystyrenem. Je to dobra volba? Dekuji! Sterba

Dobrý den, pane Štěrbo, nevím co je Izostonek. Jen nevím proč píšete o severní straně? Ostatní jsou z jiného materiálu, nebo chcete jen zateplovat severní stěnu? Kolik stupňů teploty je na ostatních stranách třeba v 18 hodin?

Nebo jsem nepochopil dotaz?

doplněno 20.03.14 13:02:

Pane Štěrbo, udělal jste mi velkou radost. Konečně mi někdo řekl, že jsem mladý. Pamatuji stavění od roku 1965-66, ale tento matroš neznám. Těžko stanovím jeho tepelnou hodnotu, ale bude předpokládat že je max R=menší jak 1. Takže bych doporučil se dostat na hodnotu R=5-6. Což by bylo asi 16-20cm EPS. Ale musí se vycházet z tepelného hodnocení celého domu, Aby to nebylo, jako že si navléknete na sebe teplou zimní bundu a pojedete v kraťasech a bez čepice v zimě na hory.

doplněno 20.03.14 18:55:

Pane Štěrbo, snad poslední úsměvné doplnění.

stejny dum nedaleko nas ma takto zatepleno 3 roky a jsou spokojeni.

můj příklad, soused vedle vypil 5 piv a byl spokojen, já to vypít, tak jsme dva dny na šrot...neznamená, že jsou spokojeni, že je to OK, a vy byste byl spokojenější..

Přeji dobrou volbu.

Dobry den, diky za dotaz. Jste jeste mlady kluk:), driv se z Izostonek normalne stavelo. Byl to blok z pilin s cementem?, asi 60x35x25, uz se presne nepamatuji. Pri pohledu zeshora 4 ovalne diry. Zed s tim docela pribyvala. Davaly se mezi nosne zdi, ktere jsou z CDemek, zed tusim 35,5 cm. A prave ty Izostonky mame na severni strane naseho domu. Zed je velmi studena, tak jsme se konecne v dome rozhoupali, ze si ji nechame zateplit, s dvoumetrovymi presahy za roh az k balkonum. Jinak na dum sviti ze vsech stran slunicko, takze pohoda:).

Dobry den pane Cukrari, prave jsme prijeli z chalupy. Ctu Vasi zpravu a musel jsem se smat, jsem ale rad, ze jsem Vas potesil:). Zustaneme na tech 14ti cm, stejny dum nedaleko nas ma takto zatepleno 3 roky a jsou spokojeni. Z tech hodnot, co jste mi poslal, jsem jelen - nic mi ale nevysvetlujte, stejne bych to nepochopil:). Dekuje a srdecne Vas zdravi Sterba

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud je možnost tak jednoznačně vata

berry2ee
hodnocení

Ok ještě se optám, dali víte, jestli je rozdíl mezi deskami, které jsou určené na fasádu a deskami, které jsou do interiéru, a šikmých střech..Fasádní jsou jednou tak drahé...mě to připadá ale materiálově stejné. Mluvím o čedičové tvrzené vatě.

luke237

Treba u Roxul jsou ty fasadove hustsi a tim take tvrdsi a daji se ruzne sroubovat nebo pritlouckat na fasadu a neco i udrzi. Obsahuji 2x vice vlakna oproti beznym balikum do dutych sten (64kg/m3 vs. 32kg/m3, jak je videt z katalogovych listu - ROCKBOARD vs. COMFORTBATT [oboji PDF]) a proto asi stoji 2x vice :) Co jsem se zatim tam setkal a prepocitaval to, tak Roxul uctuje stejne za stejne mnozstvi materialu (objemu). Rezani do prislusnych velikosti je tedy "zdarma". Co jsem ale tak koukal na hodnoty izolace (RSI), tak to nevypada, ze hustsi nutne znamena vyssi izolace *ee*.

Jestli ti jde o porovnani jinych desek nebo baliku nebo o jineho vyrobce, tak nemuzu slouzit.

frant*
hodnocení

0x

Jednoznačně fasádní polystyrén tl.10cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]