Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektricke podlahove vytapeni v koupelne

Od: lufi odpovědí: 3 změna:

Dobry den,
budu resit rekonstrukci koupelny ve starem dome a rad bych
instaloval elektricke podlahove vytapeni. To se bude pouzivat
jen kratkodobe (rano, vecer) pro zvyseni komfortu, v koupelne je jinak zebrikovy radiator.
Cim si nejsem jisty je skladba podlahy. Po precteni nekolika diskuzi a clanku
jsem dospel k nasledujicimu, prosim o pripominky, pripadne odkazy na vhodne materialy.
Pozn.: prostor pro velke zvysovani podlahy moc neni (nemuzu ted ale napsat presna cisla).
1) vybourani puvodni dlazby
- na otazku co je pod dlazbou nemam odpoved, dum jeste neni nas :)

2) instalace tepelne izolace F-Board
- tato izolace byla na diskuzich dost chvalena, je pry idelani pod topnou rohoz
- cetl jsem ze leipdlem, kterym se F-Board lepi, se muze srovnat i rozdil 1cm
pokud by to neslo, tak bych po vybourani stare dlazby nejdrive podlahu srovnal,
otazka je jaky material v tomto pripade pouzit (samoniv. sterku?)

3) na F-Board polozit topnou rohoz
- vyhoda pouziti samotneho top. kabelu je asi jen ve vetsi flexibilite rozmisteni, je to tak?

4) topnou rohoz zalit specialni sterkou vhodnou na podlahove topeni
- muzete doporucit znacku / vyrobce?

5) na rovnou podlahu (po dokonceni 4.) a zdi natrit hydroizolaci + pasky do rohu
- nemela by se pred hydroizolaci podlaha napenetrovat?

6) obklady

7) dlazba

Nekde na diskuzich nekdo tvrdil, ze je nejlepsi koupit material u jedne firmy,
ze to pak cele spolu lepe funguje, co vy na to?
Diky moc za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já jsem pokládal topnou rohož přímo do kvalitního flexilepidla pod dlažbu a po 10 letech neregistruji problém. Je logické, že čím míň hmoty bude rohož nahřívat, tím bude ohřev rychlejší a pro potřeby občasného používání i efektivnější.

Berte to jen jako temperaci, pro lepší tepelnou pohodu od nohou, nečekejte od toho zázraky, nedá se to moc používat jako klasické vytápění.

Jinak izolace pod rohoží je na místě (ať už jakákoliv) a hydroizolace podle mě není nijak nutná. Rohož jako taková je izolovaná a před zapojením je dobré, né-li nutné ověřit její izolační stav.

hodnocení

1x

Pokusim sa odpovedat mam podlahovku.Sice nie elektricku ale klasika.Vyjadrim sa k jednotlivym bodom.

1.) Potrebna je hlbka cca11 a viac cm. na skladbu podlahy.T.J.:zaklad na vyrovnanie podlahy,izolacia aspon 4 cm,systemova doska,zaliate betonovym poterom co musi byt cca.min.6 cm aby nepraskol+ 0.3 az0.5 cm lepidlo a cca.0.8-1 cm dlazba

2.)nivelak a je kua drahy

3.) na podlahovku som pouzival nie systemovu dosku ale kari-rohoz 15x15 a 6mm drot.Niekde maju rurky naozaj radius 15 cm a uz sa had vracia po dalsej linii naspat. cize 15 cm od seba su rurky.

4.) V mojom pripade cementovy poter.Robi sa aj anihydrid ale to uz je cenovo inde

5.)Vzdy.ci je to uz lepenie alebo cokolvek vzdy penetrak.a pred tym samozrejme ocistit (prip.povysavat ) prach

6).Obklady-to je jedno.mam RAKO-DEFILE hrubka 1 cm aj na stene a podlahe a v pohode.

Inak vyhrievat podlahu elektrikou je dost drahy spas.Zotrvacnost je cca 3 hodiny.Vstupna voda je u mna 42 a vratna 37stupnov.

Ak je vratna voda 39-41 stupnov tak sa mi potia nohy.Ale to uz je aj v dome 24 stupnov.Cest praci.

hodnocení

0x

Vývoj a výroba podlahových rohoží jde kupředu a každá rohož má své specifické podmínky položení. Nejdříve bych si vybral typ (výrobce) a podle jeho požadavků na položení bych podřídil ostatní práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]