Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám obývací stěnu asi 31 roků staru. Stěna je dýhovaná. Chtěla bych poradit co ze stěnou. Vosk je dávno pryč, stěna není lakovaná místama je vybledlá od sluníčka. Děkuji za odpověd.
Dobrý den. Znova se vracím k obývací stěně. Nechci stěnu prodat , ale něčím natřít aby byla pěkná. Je od sluníčka vyšusovaná . Je to dýha.
Bože každý by hned vyhazoval. My máme doma ještě z větší části taky už tak 30 let starou obývací stěnu a jsme spokojeni a chtěli by jsme sehnat i chybějící kusy. A že se nedá prodat? Mrkněte na sbazar, bazos a další za kolik se prodávají a kolikrát i prodají. Kolikrát už mi utekla. Naopak my jsme rádi, že je to ještě pořád solidní stěna do které i něco uložím. Ano barevně i tvarově dnes už zastarává, ale to právě tou renovací lze částečně upravit. Zdrsnit a natřít.
Dobrý denTakovéto stěny se dnes "už nenosí."Horko,těžko Vám ji někdo koupí,leda že byste ji nabídla někomu zadarmo.Dejte si inzerát-za odvoz.Zkuste napsat za symbolickou cenu.Jinak rozštípat a vyhodit.
Aha,vy ji chcete renovovat?Pardon,to jsem si nevšimla.Přesto,v bazarech již dnes mají pěkné,modernější kousky za opravdu malý peníz
Zkusil bych na méně viditelném místě kousek materiálu přebrousit, namořit lihovým mořidlem a přelakovat. Ale nejsem odborník na renovace...
Také jsme jednu cca "30" letou "zmodernizovali", starý lak jsme zdrsnili natřeli balakrylem odstín palisandr, staré rukojeti vyměnili za nové, lze zakoupit dle vkusu, my k tmavému volili stříbrné, dostanou se koupit různé tvary a provedení. (kulaté, rovné, chrom, zlaté atd. atd.) Zkrátka moc jsme se s tím "nepárali", stěna vypadá velice dobře a je to prakticky za pár korun. Starší nábytek byl mnohdy "poctivěji zhotoven", než leckterý dnešní, většinou stačí barva lak mořidlo (záleží jak si kdo chce s prací pohrát, jaký kdo chce výsledek, jaký kdo má vkus a představu, aby mu to "ladilo" k interiéru) Je-li starší nábytek funkční a splňuje-li i nadále svůj účel, nač se ho zbavovat.
Přebrousit, natřít základovkou a zvolit nějaký barevný, vodou ředitelný balakryl, nebo namíchat krásné odstíny, jemné, pastelové, smíchejte ale lesklý s matným, dvířka každé různé barvy, nebojte se barev, pokud máte trochu estetického cítění. Natírala jsem oranžovou stoličku, dvě žluté židle, dvě béžové židle. Do základní barvy jsem vždy přidala bílý balakryl /lesklý/ a zvolenou druhou barvu, nepoužívala jsem přímo barvu, kterou jsem koupila, ale namíchala jsem, aby se odstín hodil k ostatnímu. I natěrač se ptal, jak jsem toho docílila.
Minulý rok jsme také renovovali 25 let starou skříň. Koupili jsme v Hornbachu obyčejnou barvu na dřevo a natřeli. Chtělo to několiv vrstev ale šlo to a vypadá to pěkně. Dávali jsme ji dětem do pokoje, tak jsme část barvy zabarvili tónovací barvou Primalex na zelenou. Uchytný jsme vyměnili za nové. Skříň vypadá moc pěkně a přátelé se nás ptají, kde jsme tu novou skříň koupili. Hodně štěstí s renovací a ať se dílo povede
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.