Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocelové dveře

Od: takjan* odpovědí: 19 změna:

Sháním nové vstupní dveře - venkovní. Plastu moc nevěřím. Nyní všude narážím na ocelové, tj ocel plech 2x, mezi je zateplení. Máte s tímto někdo zkušenost?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To musí být vrchol elegance, ocelový vchodový dveře, jako do trezoru. *ee**ee*

Toho plastu bych se až tak nebál. Ale dřevo je dřevo.

Víte, jenyku, ono dost záleží JAKÉ ocelové dveře tazatel myslí. Dnes se často instalují bezpečáky, ty jsou po všech stránkách dobré - jak po stránce estetiky, tak i izolace, rovněž bezpečnosti. Má to však malinký kaz na kráse - stojí neuvěřitelný balík.

Plast bych zase nedoporučoval já. Táta to má v baráku, v létě vcelku dobrý, ale s příchodem mrazů se křídla prohýbají, dveře totéž. Pokud člověk chce aby dovnitř nefučelo, musí se fest opřít do obou svislých frízů a druhej to musí zavřít. Pak dobrý. Ovšem o správné funkci dveří mám jiné představy. Takže bych doporučil spíše to dřevo.

doplněno 16.03.14 19:24:

Tady vidíte, že špatně nevypadají - pindy o bunkru jsou mimo :

next.cz/...

next.cz/...

next.cz/...

paw*
hodnocení

0x
Drevo je drevo. Plastu neverite proc? Bezpecnost? Vetsinou stejne vse zavisi na zamku a na tom, jak mate pristupna okna nebo balkonove dvere z klidnejsi casti objektu.

erikretr*
hodnocení

0x

Kovové dveře?*ee*To je vstup jak do vojenského bunkru *smich* já vřele doporučuji dřevjené. :)

doplněno 16.03.14 20:19:

nevipadají špatně :)

hanher*

Jóóó, dřevjené opravtu nevipadají špatňe. :) *ee*

elisek1988*
hodnocení

0x

Mám bezpečnostní ocelové nainstalované jako vchodové do bytu. Jsou potaženy nějakou folií v dekoru dřeva. Zatím se každému líbily. Jediný problém, blbě se na ně klepe :D

humbucker*

Ahoj. Elisku, ještě jedna situace nebude dobrá. Když vznikne potřeba se do vnitř dostat. Bez odborné pomoci to mnohdy nepůjde. Potom bude dobře, si pro chvíle těžkostí v budoucnu, najít levný způsob vniknutí do bytu.

Přesně jak píšete, Humburger. Tyto dveře jsem měla před dvaceti lety v jiné zemi. Já je neinstalovala, tak jsem byt koupila. Jednou se mi stalo, že jsem je zabouchla a klíče zapoměla uvnitř. Byla to sobota večer. Musela jsem volat pohotovostní službu, aby mi dveře otevřeli. Naštěstí jsem jenom zabouchla, nebylo zamčeno. Ale i tak jsem tenkrát zaplatila pět set francouzských franků. Trvalo jim to pár minut, ale bylo to v sobotu večer. Nikdy na to nezapomenu.

hop®
16.03.14 21:32
HUMBURGER ;) *haha*
humbucker*

Ahoj. Nemůžu uvěřit, co se dá vytvořit z názvu kytarového snímače. Takhle jsem to ještě naviděl. Jen si myslím, že jsem spíš k zakousnutí, než k sežrání. Všeobecnému veselí zdar. Ať je k němu důvod jakýkoliv. Ahoj.

Nojo, když já žádnýho snímače, a ještě k tomu kytarového, neznám. A fakt jsem si dala práci, abych to napsala správně. Jinak také mi tady tečou slzy od smíchu... *haha*

hop®

@Suzy, fakt to nebylo nic proti Vám, nekoumal jsem autora tohoto "náhradního" nicku, jen mě to prostě praštilo do oka, a docela pobavilo
A jsem rád, že jste to jako autorka omylu vzala v pohodě stejně jako náš kolega, skoro "Hamburger" :)

Víte suzymon, chápu, že Vás zabouchlé dveře naštvaly, ale řekl bych, že to nebyla tak úplně vada těch dveří. Dveře, obzvláště vstupní, mají krom funkce ,,aby mi domů netáhlo´´ také dost podstatnou fci ,, aby mi domů nevlezl nikdo, koho tu nechci´´. Tato funkce poslední dobou nabývá díky různým amnestiím a podobným kratochvílím našich multikulturně založených politiků dost na významu. Takže mě přijde jen logické a vítané, že když se dveře zabouchnou, nepůjdou otevřít ohnutým hřebíkem. Ocelové dveře pak navíc nejdou jen tak ani vyrazit - na rozdíl od papundekláků z dob socíku.

Ovšem řešení této zapeklité situace je vcelku velmi prosté a levné - stojí cca 15 Kč a nazývá se to střelka proti zabouchnutí - prostě vyměníte kousek zámku a pak můžete dveřmi třeba třískat a nezabouchnou se. Zavřít a zamknout, pochopitelně, jdou, jen se musí použít klíč.

eshop.satos.cz/...

betaraybill*

Jo tuhle vyfikundaci mají u nás v bytovce snad všechny byty a nejlepší je když mi funkci tohoto pochopili a používáme i při odchodu klíč ne je třísk dveřma, ale někteří sousedé (a to spíše mladí) s tím mají problém a s dveřmi opakovaně zkouší třískat. Nevím jestli pak nakonec použijí klíč, ale nějak se jím povede zabouchnout. Jen pro ostatní je obtěžující věčné mlácení. Holt život v bytovce/paneláku není jak život na samotě u lesa.

K těm dveřím já to naopak plně chápu a jen blbec si může myslet, že to bude jak dveře to bunkru. Asi totiž neslyšel o fóliích či laminu a dalším a předpokládá, že slovo železné či ocelové značí, že budou tak jak vyjedou z hutí. Ale pro bezpečnost pokud budou i dobrá futra a zámek je to určitě dobrá věc a pokud bude i vhodná výplň tak i protipožární

elisek1988*

Z důvodu nechtěného zabouchnutí mám oboustranou kliku :D Zevnitř se pak zamyký takovým tím "točítkem". Nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenuje. A z druhé strany samozřejmě klíčem.

figurek*
hodnocení

0x

máme něco takového jak popisujete, ocelové bezpečnostní dveře s vnitřní vrstvou izolace. Vůbec nevypadají špatně. Problém není ve vzhledu, ani v tepelných ztrátách. Slušně udělané dveře v zimě nepromrzají a námraza na nich nevzniká. Problém se vynoří při montáži, protože takové dveře potřebují taky odpovídající rám. Nejdříve musíte namontovat rám a pak dveře usadit.

Ne že bych vás podceňoval, ale namontovat a usadit ocelové dveře není práce pro kutily. A také hlavně nezapomínejte, že zloději chodí cestou nejmenšího odporu. Když si na dům namontujete nedobytné dveře, pak to ještě neznamená, že se vám zloději nedostanou dovnitř. Zabezpečení by mělo být komplexnější.

A ještě douška : U oken i u dveří platí obecné pravidlo ve kterém sice možná existují vyjímky, ale většinou je kvalita úměrná ceně.

takjan*
hodnocení

Díky za odpovědi jdu do dřeva

takjan*
hodnocení

Teď se naskýtá otázka nad nejlepší povrchovou úpravou. Dřevěné dveře se dodávají bez úpravy. Napustit a lakovat? Co je nejlepší?

No to je opravdu složitá otázka. Ale jednoduchá odpověď.

Dveře bez úpravy zásadně nekupovat. Jedině už hotový, nalakovaný. Doporučuji Remmers.

Jde hlavně o výplně, který se musejí lakovat mimo dveře. Do dveří se dávají už nalakovaný.

Prodávat nenalakovaný dveře (a nejen dveře, vlastně úplně cokoliv) je na prokurátora. Každá slušně vychovaná firma prodává

dveře už komplet hotový, v odstínu podle přání zákazníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]