Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístřešek na dřevo

Od: miri452* odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu.Kolik musí mít přístřešek o délce 4,5m a šířce 3,5m stojen a jak silných? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Záleží jaká bude krytina.

jancak
hodnocení

0x

pište sem, nezdvojujte otázku

miri452*
hodnocení

Krytina budou lehké bitumenové desky.

erikretr*
hodnocení

0x

Tato krytina bude ideální

hodnocení

0x

Ono to je vcelku jedno. Ženská na ležato a dříví na stojato vydrží nejvíc.

Takže to v pohodě unesou čtyři stojiny 12x12. Když tam dáš 10x10, taky to bude stát. Záleží jaký máš možnosti, co máš u baráku, nebo jestli to budeš kupovat. Pokud ti třeba leží u baráku trámy 16x16, udělej to z nich. Já když něco dělám, kouknu co mám doma, případně co má soused, co by za pár korun nechal a teprve pak se rozhlížím jinde.Když mám slabší věci, tak to dám hustěji.

miri452*
hodnocení

Jelikož si s tím nevím rady, ptala jsem se již známého a bylo mi řečeno,že jich musí být 6 a nejlépe 12cm silných.Zdá se mi to také hodně a proto jsem s dotazem zde.Díky

Ono spíš záleží, co bude použito na konstrukci střechy.Tam je jádro pudla. Když bude stojin šest, může být konstrukce slabší. Když jen čtyři,musí to být silnější. Stojiny to unesou, toho se nebojím.

instalater*
hodnocení

0x

Jenom bych doplnil , že ještě záleží na sklonu střechy a na lokalitě. Pokud je u vás běžně metr sněhu , tak bych to bral v úvahu.

humbucker*

Ahoj. Ta zmínka o lokalitě je na místě. V horách, kde je 9 měsíců zima a napadnou 3 m sněhu a nechuti ho shazovat, je to fakt na místě.

miri452*
hodnocení

Jsem v Polabské nížině a je pravda, že i zde někdy sníh spadne. Takže opravdu těch 6 stojen. Díky:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]