Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vanova vypust - těsnění

Od: petan86* odpovědí: 8 změna:

zdravím ma zakopenou vanovou vypust podobnou jako je zde tesneninyvlt.cz/...

Chtěl jsem se zeptat zda ohledně těsnění zda má pouze zespod vany přikreslil jsem obrazek, jde mi o to že když dám těsnění tak jako na obrazku spodním bude vypust trochu výše a teda trocha vody zustane okolo vypustě. snad to pujde z obrazku pochopit. V montážním návodu není o tom zmínka.

dík za odpovědi

Vanova vypust - těsnění

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím . Je několik typů těsnění.

1. Pouze silná guma - dává se dolů

2.Asi milimetr silný molitan -nahoru a silná guma dolů.

3. Těsnění ve tvaru U ( to máte asi vy) navlíká se na vanu. Slabší nahoru ,silnější dolů. Pokud to nechcete z důvovu jenž jste uvedl , tak bych doporučoval dokoupit těsnění jiné. Silná guma a dát ho dolů. Je fakt , že některé vany mají hlubší prohlubně u výtoku a jiné ne.

Pokud budete nahlížecí otvor u sifonu vany zadělávat kachličkou , tak bych stím chvilku počkal , než budete mít jistotu že sifon dostatečně těsní. Hodně zdaru.

hodnocení

0x
Kroužek vespod to spolehlivě utěsní takže voda nemá kam jinam natéct než do odpadu. Kolik těsnění k tomu výrobce dává? Jestli to při použití druhého kroužků nahoru vyčnívá tak se tam bude stahovat voda - špína a bakterie. Jestli máte strach o glazuru aby ji ne poškodil vrchní kroužek při dotažení, tak bych na spodní hranu kroužku máznul tenkou vrstvu silikonu.

olaf71*
hodnocení

0x

těsnění jen zdola. viděl jsem už hodně kutilů, kteří to nesmyslně jistí i z vrchu

hodnocení

0x

Silný těsnění se dává dolů pod vanu. Ale nahoru je potřeba alespon nějaký slabý těsnění. Jde o to aby při napuštěný vaně voda neprotékala pod vrchním kroužkem.

olaf71*

a kam proteče, do odpadu

Ano, proteče do odpadu. Jen když se člověk vyvalí do vany, může se mu stát, že za chvíli bude na suchu. O nic jinýho nejde.

instalater*

jenyk - není potřeba. Když proteče , tak ji v tom spodní těsnění zabrání. Někteří výrobci sifonu dodávají ke svým výrobkům i slabé horní těsnění a někteří ne. Tak 50 na 50.

petan86*
hodnocení

Děkuji všem za ochotu poradit :), ted už mám aspon přehled jak to s tím těsněním je. Samozřejmě revizní otvor k sifonu bude, takže budu sledovat těsnost, ještě jednou dík!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]