Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka BEKO - vydrží 5 let?

Od: pajas* odpovědí: 19 změna:

Myslíte, že je šance, že pračka značky BEKO vydrží 5 let? Nemáte někdo zkušenosti s její životností a kvalitou? Díky.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sokol*
hodnocení

0x

Já osobně bych pračku BEKO(Turci) nekoupil. Mám zkušenost s chladničkou BEKO a příště už bych do ní nešel. Dobrá pračka vydrží i 20 let, nebo i déle, měli jsme Tatramatku 22 let bez poruchy, než jsme ji prodali a koupili si modernější. Je podle mě lepší přidat si pár tisícovek a koupit si značku lepší, hlavně třídu A+, značku bych snad doporučil Bosch, nebo Siemens. Ten rozdíl v ceně se vám určitě vrátí ve spotřebě energie a jistě budete spokojenější. Ale je to jako s auty, řada může být dobrá, ale člověk koupí zrovna tu vyjímku. Přeji šťastnou ruku při výběru...;)

tomh*
hodnocení

0x

Pokud mohu mluvit za sebe, tak doporučuji Whirpool...jsou levné a kvalitní..naobak s Bosch máme v rodině nemilé zkušenosti..před tím jsme měli Indesit a ta šlapala 8 let v pohodě, pak odešel programator a začla protýkat..oprava by byla dražší jak nová pračka..tak jsem si koupili Whirpool za 6 klacků s 1000ot/min a max. spokojenost...

whirpool-kvalitní..*smich* *smich*
pajas*
hodnocení

Jakou značku byste doporučil Vy? Jste zde považován za odborníka,prosím poraďte.

Jsem na MD,rodinu živí manžel, takže značky jako např.Miele si nemůžeme dovolit. Max hranice je pro nás 12 tis.Kč.

doplněno 22.03.09 21:03:

To Hangar:

A do jaké znčaky by třeba pajas šel..?
pajas*
hodnocení

No myslela jsem některý typ od AEG (Lavamat 46210) nebo ELEKTROLUX (EWS10420W nebo 13120W) nebo předem plněné ELEKTROLUX (EWS10410) nebo SIEMENS (WM10A261BY) nebo pokud poradíte něco jiného budu ráda. Díky za názor. Byla bych ráda, kdyby mi nová pračka vydržela alespoň těch 5 let. Můžu to vůbec od dnešních praček čekat?

P.S. Už jsem s tím doma trapná, vybírám pračku už 3.týden a pořád se nemůžu rozhodnout.PLS poraďte!

Vezměte si kousek od té první značky, více méně nejdražší..ale peněženka zabrečí jen při koupi...neznám důvod proč chcete vrchní plnění ale doporučím z boku a pokud máte místo tak co nejširší(levná koupě i oprava,stabilita,tichá)...
pokud vám to nebude vadit, tak si kupte co nejhloupější stroj bez mluvítek, pípátek displejů...čím víc elektroniky tím dřív to pojde...
A na konec pokud perete 5-7 praček týdně stroj vám opravdu 5 let nevydrží..leda byste si sehnala starou českou funkční a zachovalou tatramatku...
Při koupi se optejte na záruční i pozáruční servis...
S pozdravem Adam.
*cteni*
doplněno 23.03.09 00:19: Ten výrovce dnes na trhu nabízí stroje které mají měnič napětí a frekvence motoru při ždímání a tyto pračky jsou extrémně tiché, byl jsem doslova okouzlen nehlučnosti tohoto kousku...
Ostatně pokud narazíte na kousek na prodejně tak si nechte předvést..
Já bych si ani kousek bez předvedení na prodejně nekoupil...
pajas*
hodnocení

Díky za rady. S tou životností je to ale síla, no nic se nedá dělat. Budu počítat s tím že mi vydrží max.5 let a při koupi nové pračky současně začnu šetřit na další novou :) Díky.Pavla

pajas*
hodnocení

No já Whirlpool už nikdy nechci, vydržela mi ani ne 5 let. Kamarádka jí měla také 5 let a 3x opravovanou. Nevím jestli koupit něco levnějšího nebo připlatit a koupit dražší. Bojím se aby pračka za cca 12 tis. neměla stejnou životnost jako ta za 8 tis. P.

sokol*

Vždycky je to sázka do loterie. Ale nenechte se odradit, já bych koukal asi na spotřebu, a potom samozřejmě na cenu. Ale jak jsem již psal, vyšší cena se vám určitě vrátí při té nižší spotřebě. ;)

lidka*

V poslední době zde bylo hodně diskuzí na téma "dobrá pračka". Tuším, že hangar se zhrozil nad mým návrhem koupit pračku ADRO. Já ji mám už 15 let, bez nejmenších problémů (doufám, že jsem to nezakřikla), ale kolega, pravěpodobně opravář, ji v žádném případě nedoporučuje. Je to určitě klika, natrefit na dobrý výrobek, ať už jakékoliv značky. Takže se přikláním k sokolovi, koukat samozřejmě na spotřebu a cenu a využít zkušeností s dobrou značkou, jak radil hangar. To je slovo odborníka, který má konkrétní zkušenosti. Najděte si, než se rozhodnete, ty poslední diskuze. Potom už to chce jenom mít štěstí na dobrý kus! *palec*

Máte ji patnáct let protže ji před 15ti-17ti lety vyrobyli...
Žigulík taky vydrží 20 let protže byl vyroben...
Myslíte že dnes vyrobená LCDtv vydrží tolik co RUBÍN..určitě ne...
lidka*

Ano Adame, s tím souhlasím. Tenkrát to bylo na počátku výroby. Vím, že prodejce říkal, že ARDO se trhlo od nějaké světoznámé značky (jméno už nepamatuji). To byly prostě zavádějící kusy - to platí pro veškeré výrobky. Dneska bych samozřejmě dala na Vaše rady, protože s tím děláte. Hezký večer!

ono celkem záleží u výrobce i na roku výroby, jeden rok může mít vše super a jiné roky se všechno rosype. Je to zvláštní. Jen u kvalitnějších značek je větší šance, že má více roků povedených. Máme doma 7 let Fagor a je stále v dobré kondici, ale příště bych koupil Siemens nebo Samsung, protože má spoustu blikátek *smich*

radis*
hodnocení

0x

My máme pračku beko 8 let. Jede pořád a je naprosto naše nejlepší pračka. Nikde nerezne a vypadá stále jako nová. Teď máme i sušičku beko- jeden rok a tyky spokojenost. Turkům, kteří to dělají věřím víc, něž italským pračkám.

lekvii*
hodnocení

0x

NEBRAAAAATTTTTTTTTTT.sileny ,hrozny,vlastnime jednu tridy AA a je to des.muj nazor.ale muze to bejt pouze spatna ta nase.;)

hodnocení

0x

Souflasím s Radisem,Beko je značka montovaná v Turecku,nikoli v Číně z Italských dílů...není co dodat

martina*
hodnocení

0x

Mám pračku zn. Candy již 9 let. Jede cca 3-4x týdně. Je tichá a šlape bez problémů. Doporučuji!

hancamamca

"neznámou" značku bych nekoupila. Ani ty whirlpoolky, kterých je teďka levných moře nevydrží. Před 5 lety si ji koupila známá i babička a obě se po 4 letech pokazili. Jedině snad siemeng, aeg nebo bosch. Já mám siemens 4,5kg s bočním plněním a jsem spokojená. 1000otáček bohatě stačí a supr je display se zbývajícím časem. Máte přehled, kdy praní zkončí a můžete plynule navázat dálší dávkou *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]