Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedávno jsem koupil domek a řeším ohřev vody v koupelně. Momentálně je tam namontovaný malý 5 l bojler, který stačí tak na umytí rukou-rozhodně ne na sprchu. Velký bojler (50 litrů a větší) mi do koupelny, kvůli nízkým stropům nevejde). našel jsem na netu el.průtokový elektrický ohřívač vody s příkonem 4,5 kW. Stačil by tento výkon na sprchu? Mám na mysli tento :
Jedna věc je příkon...druhá věc je, že ohřívač který máte v odkazu je beztlakový..
Příkon Vám bude stačit na sprchu, za předpokladu že použijete speciální baterii s nízkým průtokem..a..budete si sprchovat každý palec u nohy zvlášť.
Jinak se beztlakový ohřívač používá pro jedno odběrové místo.., takže ho těžko použijete pro sprchu, i umyvadlo.
Pokud v koupelně není vyřešen ohřev vody, tak ji musel navrhovat slušný exot..(ne, ptáka nemyslím, to bych mu křivdil).
doplněno 15.03.14 17:56:P.S.: jako minimální "rozumný" příkon pro ohřívač ke sprchování je doporučován výkon 12kW.
Existují pro sprchu i 7kW ohřívače vody...ale sám výrobce sprchovou hlavici nazývá "sprchové kropítko"...a ví proč..
Nemate pravdu,v práci máme 5kW Mirava tlakový a sprchujem se normálně v teplé vodě,ele ani jednou nevypadla.Rady elektrikářu jsou...
Zdravím, my jsme si pořídili bojler 80 l "na ležato", už ani nevím značku, ale po cca 6ti letech "odešel". Na doporučení odborníka jsme pořídili 80 l Dražice, hranatý, perfektní ... prý nemá vnitřní komponenty z kovu, ale keramiky, tak snad vydrží déle. Mrkněte na jejich stránky, určitě si vyberete. Průtokáč mají naši kamarádi na chatě (jsou dva) a to jim stačí. Míla
A co bojler naležato, to se vám taky nevejde?
Švagr má tento ariston.com/... (v 80l verzi, nijak velký není) a chválí si ho. Vám by určitě 50l verze stačila.
Rozměry jsou 80cm na šířku a 40 na výšku (při montáži naležato)
doplněno 29.05.14 14:53:průtokáč na sprchu určitě ne, navíc 4,5 kW je žalostně málo a na jednu fázi to stejně s 16A jističem nepřipojíte, takže je to navíc ještě další problém s elektrikou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.