Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzlínání vlhkosti - betonový roh

Od: michalk* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu.

Mám klasický problém se vzlínáním zemní vlhkosti do zdiva. Není to nijak drastické, zevnitř domu se vlhkost neprojevuje, jen mapy na omítce z venku. Dům je ve svahu, tedy voda "teče" vyloženě k domu, předpokládám, že bude stačit kritické stěny domu odkopat, položit drenáž do spádu, natáhnou nopovku a zasypat štěrkem.

Problém ovšem nasává v rohu domu, který je "vybetonovaný" cca 1x1 metr a právě v tomto místě vzlíná vlhkost nejvíce. Dostal jsem radu celý tento beton v zemi odkopat a "vymlátit" pryč a dále postupovat drenáží, viz. postup výše. Nicméně předpokládám, že tam to betonování nebylo jen tak, neriskuji, že mi dům ujede pryč? Doporučili byste tento postup?

Michal

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

nějak to nechápu to s tím betonem...můžete dát foto nebo to namalovat? Jaký je problém ten beton drenáží obejít?

michalk*
hodnocení

To bych mohl, ale mám obavu, že by beton i nadále zespoda natahoval vlhkost, navíc mi zavazí v cestě drenáže - výkopu kolem základů domu. Příkládám hrubý náčrt - dům s přístavbou a to na šikmo je inkriminovaný beton.

Vzlínání vlhkosti  - betonový roh
technikjirik*

Tak to měl někdo obavu že mu "ujede" barák" pokud ten nemáte jikde žádné praskliny tak ten beton nechte tak jak je. Zkuste jít s tou drenáží kolem toho fundamentu.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den jestli vam nekdo zavazi drenaz tak to je nejhorsi co muze byt budete muset udelat novou a dat jeste mopovou foli k betonu a je dobre jeste tu drenaz balit geotextilii aby se rychle nezanesla aby to bylo suche drenaz jedine svect do nejakeho kanalu.septiku nebo jimky a melo by se to zlepsit i stratit

michalk*

Tak to je drobné nedorozumění, nikdo¨mi nezaváží drenáž, ale beton mi zavazí v cestě :) V podstatě se mi jen jedná o to, jestli to můžu bez obav odsekat, nebo raději ne, aby mi neupadla stěna. Vím, že tyhle zabetonované rohy některé domy mají, ale netuším proč. Soused to třeba bez obav vysekal pryč (nicméně on je na rovince, já ve svahu).

nopova folie, Ladislave

ladislavtikal*

nejsem tady od slovickareni asi ste se nikdy nepreklepl co? nu stane se

Ladislave, nejste tady od slovíčkaření, souhlasím, ale vy stále přezdíváte nopovu na mopovu. Všude i v minulých debatách. Neberte to nijak zle, chválím Vás i za odstranění reklamy za jménem. Jsou lidi, kteří tvrdí že chtějí polyester na zeteplení fasády...

nic ve zlé!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]