Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlaková kanalizace - problémy?

Od: mysina* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. V obci se nám chystají vybudovat tlakovou kanalizaci a protože jsem četla, že zejména pro majitele nemovitostí a čerpadel je celkem nevýhodná (zanášení a poruchovost čerpadel apod.) ráda bych se zeptala, jaké jsou vaše případné zkušenosti s tímto typem kanalizace a jestli s ní máte nějaké problémy. Předem díky za názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

za 7 let používání jeden problém. porucha čerpadla. bylo ještě v záruce. je potřeba jednou za čas jímku otevřít, zkontrolovat opticky stav a ostříkal jsem vše hadicí s čistou vodou.

hodnocení

0x

Z logiky věci je vždy lepší se tlakové kanalizaci vyhnout..

Pro obec je ovšem investičně levnější, takže se buduje i tam, kde by ji z technického hlediska nebylo potřeba.

Čerpadla, resp.čerpací šachty budou předpokládám Vaše, takže veškerý servis a údržba bude na Vašem "triku" (a za Vaše peníze).

Ale samozřejmě jsou čerpací šachty s jedním...levným čerpadlem a regulací, a také s dvěma kvalitními čerpadly a kvalitní regulací s hlášením poruchy.

Je otázka kolik do toho obec...a Vy dáte peněz.

Jssou čerpací šachty o kterých hodně "uslyšíte"..., ale mám v provozu i velké čerpací šachty (podnik zpracující dřevo, hypermarket atd), o kterých jsem od uvedení do provozu nic špatného neslyšel.,

hodnocení

0x

Tlakovou. kanalizaci máme v obci 14 let.Já platím stočny a o vše ostatní jako je udržba se stará obec.Pokud budou opravy ve vaši režii tak vyměňte obecní zastupytele. Jsme malá obec 560 obyvatel a utáhne to.Letos budou volby.

mysina*
hodnocení

U nás bude mít obec na starost jen kanalizaci jako takovou, ale údržba jednotlivých přípojek a čerpadel bude pak už na naše náklady. To co je za naším plotem už obec prostě zajímat nebude. Předpokládám, že vědí proč...

Samozřejmě že vědí proč..

A pokud budete mít šachtu s jedním čerpadlem (což v rámci úspory pořizovací ceny bude chtít většina lidí),

Bude bezvadná situace, když takhle v srpnu, kdy k Vám přijede návštěva...a Váš instalatér co se stará o servis bude 14 dní na dovolené v Chorvatsku..se čerpadlo rozbije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]