Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyska odpadu u drezu

Od: lee* odpovědí: 11 změna:

Montoval jsem nekolikrat kucchynske drezy a vím ze udavana vyska odpadu 55 cm byla nekolikrat nedostacujici.Mam ted pripravovat montáz v patnacti bytech a nevim jiste jakou cestu zvolit. Dekuji za radu Lee

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Hodně záleží na hloubce dřezu. Střed odpadu (v HT50) dělám 50cm od čisté podlahy, většinou to vyhovuje pro všechny vpusti i sifony, jen několikrát jsem si musel "pomoci" dvěma HT kolínky, protože byl vývod nízko. Ale ve dřezové skříňce se toto napojení ztratí. A kdyby pak měnili kuchyňskou linku a dávali hlubší dřez, nebudou muset přesekávat odpad...

hodnocení

0x

Když ta výška bude nedostatečná, tak přizvednete kredenc? Nebo přizvednete hadici od sifonu? To zní jako velký nesmysl! *sok* U pračky a u myčky je dána výše odpadu, aby voda nevytékala samospádem. Ale snad už to dnes ani neplatí, snad.

doplněno 14.03.14 10:28:

Vzpomněla jsem si, když nám dělali nové koupelny a všechny odpady v koupelně a na wecku, musela jsem dělat trošku kravál, protože zedník zazdil odpad do kuchyně výše, takže odpadová trubka šla k sifonu z kopce. Ikdyž ten odpad byl níž, než dno dřezu. Zedník se dělal, že neslyší. Musela jsem pohledat jejich šéfa, který chlapy seřval a oni museli vybourat půl zdi do šachty a napojení museli udělat znovu. Tak, aby odpad byl níž, než sifon. *sok* Systém spojených nádob.

olaf71*
hodnocení

0x

a čím byla výška nedostačující? sifony jsou stavitelné, flexibilní.

joudic*
24.03.14 23:34

drez
hodnocení

0x

Ony jsou dvě výšky kuchyňských linek, jedna je 82cm (to jsou asi ty levnější, mám jí také, u vestavěné myčky jsem musel zlikvidovat nožičky), tím se dostáváme k druhé, nožičky měly cca 5cm, takže druhá by byla cca +/- 87cm. Každopádně sifon je výškově nastavitelný, takže by to těch +/-5 cm mělo v pohodě vzít. Navíc taky dost záleží i na tom, jak hluboký dřez si tam do té linky dají.

olaf71*

měl jsem dřez.skříňku o 15 cm. výše něž je běžné, jelikož jsem měl vysokou partnerku skoro stejně jako já ke 200cm. napojení na odpad 55cm. nebyl problém ani tak. hoší je to, když je odpad vysoko

hodnocení

0x

Asi by jsem sel do tech 55. Kazda skrinka a linka to ma jinak. Jestli tam budou montovat vsude to same, tak si to zjistete od vyrobce. Jinak doma jsem mel veliky problem drez zapojit, odpad byl az moc vysoko. Tazke vys by jsem rekl, ze ne.

hodnocení

0x

Dodavatel kuchyňské linky by měl zákazníkovi vždy říct (ne..ideálně zakreslit) všechny požadované připojovací body.

Nikdo přece neví, jaký konkrétní dřez do linky osadí.

Pokud to bude 15 stejných dřezů a linek, potom ale není problém si to někde v dílně "na nečisto" vyzkoušet...včetně konkrétního dřezu i typu sifonu..

A budete to mít zcela přesně.

laik*
hodnocení

0x
Kde se da tech 55cm zjistit? Zakon, vyhlaska, norma, ...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak jste mě právě vyhecovali k přeměření odpadu od klasického sifonu u mě v bytě. Střed je ve výšce 60cm. Je to moc. Vtoková trubka je v sifonu nadoraz a logicky nejde více zanořit. Linka je vysoká 86 cm. Schválně se u mladých, u fungl nové linky, podívám, jak ten to detail firma vyřešila. Oni mají dřez vysoko, jako koně v maštali. Snad přes metr.

doplněno 24.03.14 23:28:

Jak jsem slíbil, doplňuji. Tak výška toho ,,koňského,, dřezu je 105 cm a odchozí odpadní trubka je ve zdi ve výšce 70 cm. To jen tak pro zajímavost a informaci. Ahoj.

hodnocení

0x

Zde jsou doporučení pro přípravu instalace kuchyně: hezkydomov.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]