Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový kout

Od: verkak* odpovědí: 6 změna:

Zdravím vás všechny, potřebovala bych poradit, dáváme, většinou svépomocí, dohromady starý dům a ted došlo na sprchový kout, už jsem tu četla mnoho pozitivního na sprchový kout zděný, jen bohužel ty co jsem navštívila asi měli špatně udělanou izolaci...z druhé strany místnosti se odloupovala omítka...

Mohl by mi někdo vysvětlit jaké jsou správné vrstvy na stavbu sprchového koutu?děkuji moc trochu to hoří, nebo budu muset koupit nějakou vaničku...děkuju moc.

Já myslím beton, pak přijde nějaká hydroizolace např? a pak opět beton a dlaždičky...asi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Asi zvolili nevyhovující materiály, na zděných sprcháčích není dobré moc šetřit, toho materiálu tam nepřijde tolik, je lepší koupit kvalitu a pak mít klid.

Zděný kout je prostě zděný, z cihel, z ytongu, lze udělat i ze sádroše. Podlahu má z dlažby, někde odtokovou guli či žlábek, podklad bývá betonový, ale lze vytvořit i na "dřevěných" deskách. Ideální je vyzdívka ze tří stran a pak rovná zástěna ze strany čtvrté, vstupní, ve sprcháči není problém vyzdít praktické obdélníkové či rohové sedátko.

Na "zeď" je nutná hydroizolace, minimálně ve spodních rozích zpeciální pružná izolační páska. Hydroizolace nejlépe drahá Mapei, ale dobře funguje i Hydroseal se zpevňujícími vlákny. Lepit na kvalitní lepidlo (používáme "N" od Knaufu a na dlažbu flexi od stejného výrobce, spárovat Ultracolor od Mapei...

Popsal jsem materiály, kterými tyto celozděné sprcháče už děláme více let, bez problémů. Ovšem nesmí to dělat nějaký chytrolín, který nebude dodržovat technologické postupy, je dobré mít nějaké zkušenosti - člověk musí vědět, kde se dá přidat na rychlosti práce, aby to nebylo na úkor kvality...

doplněno 12.03.14 22:08:

@kjanik - Vaše technologie s největší pravděpodobností také funguje, ovšem vzhledem k pracnosti a od toho se odvíjející ceně bych při dodržování Vašeho postupu neměl zákazníky. Můj postup je také léty ověřený a pravděpodobně vyjde o něco levněji. To nechci brát jako námět na hádku, fakt. Jen aby si tazatel měl z čeho vybírat. Fakt! :)

hodnocení

0x

normálně beton pak nějaká disperzní hydroizolace-tekutá(mapei,knauf,den braven,soudal...)tím to pořádně natřete a přímo na to nalepíte flexibilním lepidlem dlažbu obklad do rohů se lepí spec. páska

kjanik112*
hodnocení

0x

Podlaha:podkladní beton, natavená IPA,beton nahotovo=ve sklonu, s přesně rovným povrchem.Stěny cementová omítka 1 : 3, přesně svislá a dokonale rovná. Obkládačky i dlažba je nalepená celou svou plochou vodovzdorným lepidlem na bazény. Obkládačovi předem zakažte použít zubového oc. hoblíku, nalepit vše celou plochou, žádné pruhy lepidla. Bude to pracnější a o něco dražší, ale také s kvalitou na desítky let. Tento způsob dodnes nebyl překonán, a neznám kvalitnější.

kjanik112*
hodnocení

0x

Kolego Hope,vše dobré.Zákazník si sám vybere. Uznávám, že můj postup je dražší, ale často ho zvolí i lidé, kteří musí počítat každou korunu, až mě to překvapuje. Uznávají, že kvalitní práce je pracnější a tedy i dražší.

hop®

Ano, souhlas. Zákazník si vybere. Jde o to, čím doporučit.
Každý máme své ověřené metody, postupy, technologie - za které si můžeme ručit. Já zde doporučuji metody a technologie, ktreré JÁ mám ověřené a dám klidně záruku.
Vy jste kolega, který někdy doporučuje jiné technologie, které já vyzkoušené nemám, takže bych za výsledek ručit nemohl. Ale neodsuzuji je jen proto, že jsem je ještě neověřil a nevyzkoušel.

Jen jsem chtěl vlastně říct, že Vaše odpovědi bývají jiné než moje, ale také řeší problém tazatele, jen jiným způsobem. Vašich reakcí si vážím, stejně jako Vaší ochoty se zúčastnit KONSTRUKTIVNÍ hádky !

verkak*
hodnocení

Děkuji Vám za všechny rady, musím tedy zjistit co tam měli ti kamarádi, co jim to prosakuje, kdybych si tuto věc nechala dělat od firmy, kolik by to tak mohlo stát? Jen tak orientačně i s materiálem, kout by mohl být veliký tak 100x100, dlaždičky bych měla své, děkuji za cennový rozpočet už nám trochu ubívají síly a do tohoto se asi radší nepoštět napenetrovat sned ještě ale dávat hydroizolaci, asi to bude tekuté ted jako by druhá vrstva...děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]