Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit zlomené PVC

Od: vlas odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat zda se dá opravit zlomené PVC

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, upřesněte, o jaké PVC se jedná - podlahová krytina nebo trubka či nějaká součástka. Jinak, na PVC je i lepidlo. Zdravím!

doplněno 12.03.14 08:52:

Našel jsem doma lepidlo na Novodur (např. odpadní trubky) Soudafix.

doplněno 12.03.14 09:22:

vlas - mohu pouze spekulovat, že je to PVC starší a začalo praskat. Záleží na jakém to je místě - můžete ho podlepit, přiklepnout hřebíčkem nebo se prodávala hliníková páska na zakrytí spár u lina. Spára by šla asi zaplnit i silikonem a potom seříznout. Ale, každá oprava bude viditelná.

doplněno 12.03.14 09:52:

vlas - tak to není zlomené, ale udělala se tam rýha a vrásky. To jste měl napsat hned.

Nezkoušel jsem to, ale asi bych zkusil to postižené místo opatrně ohřát a vyrovnat (možná vlažnou žehličkou). Další možnost je lino položit a ono se srovná časem.

vlas
hodnocení

jedná se o podlahovou krytinu,děkuji

vlas
hodnocení

je nové zlomil jsem ho při manipulaci a jeto vidět jak zmačkaný igelit

spíš, než žehličku bych použil fén, napřed z větší vzdálenosti a postupně se přibližovat. Nepřehnat to, radši méně a delší dobu. Nelekejte se, když se Vám na linu udělá v místě ohřátí boule, ona po vychladnutí zase zmizí.

hodnocení

0x

PVC je široký pojem. Může to být od ubrusu (ten by se ale asi nezlomil), přes podlahovou kritinu (lino), potrubí až po nějakou desku. Na každý takový typ funguje něco jiného. Pokut jde o tvrzené PVC (trubka, vanička...) existuje přímo na něj speciální lepidlo. Název si nepamatuju, ale ptejte se v instalatérských potřebách.

doplněno 12.03.14 08:49:

ach jo, zase jsem pomalejší *plac*

doplněno 12.03.14 08:52:

Měl jsem na mysli tohle, ale existuje jich mnohem víc. Když zadáte do Googlu "lepidlo PVCů, vypadne na Vás spousta odkazů

Jak opravit zlomené PVC

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]