Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučná páková baterie

Od: gerrik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, při puštěni vody z pákové baterie je průtok velmi hlučný. A teď možné důvody:

- špatná baterie? Byla levná cca 500,- Kč

- to že je v Ytongu?

-špatná vodoinstalace?

Co myslíte? Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Baterie je poměrně drahá,instaloval jsem jednu z Lídlu za 350.- a teče potichu.Pokud je v domě velký tlak,doporučení je vložit do šroubení škrtící trysku,která zmenší průtok.Totéž lze docílit montáží uzavíracího kohoutu,roháčku.

JABRAKA

madla*
hodnocení

0x

Já jsem taky měla tento problém v koupelně a v Hornbachu mi to prodejce vysvětlil tak, že hlučné baterie jsou ty levné , kolem 500 Kč, hlavně čínské. Takže jsem vyměnila za italskou, ani ne značkovou a je klid.

vaclav*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

k uvedenému si dovoluji sdělit:

Pokud teče voda hladkým rozvodem je její proudění laminární - plynulé. Pokud teče rozvodem, ve kterém jsou hrany , výstupky, nebo ostré přechody voda začne vířit, laminární proudění se mění v turbulentní, začne vířit.. Přídavným doplňkvým efektem je hluk. Uvedený problém jsem též řešil s levnými pákovými bateriemi z obchodního domu v ceně cca. do 900,- Kč za kus ( koupil jsem 3 kusy od stejného výrobce, vždy stejný problém ). Příčinou jsou špatné odlitky těl baterií, ostré hrany v prostorech, kterými teče voda. Čím větší výtok vody, tím větší rychlost proudění a i větší víření a hluk.

Analogie je pokud jedete autem bez nosiče nebo s nosičem zavazadel.

Václav

gerrik*

Tak je to logické, proto jsem uvedl tu pákovku jako jednu z možností. Zatím jsem přivřel uzávěr vody, takže se snížil výstupní tlak a je to lepší :)

sandy*
hodnocení

0x

Problém je ve vodovodní baterii-dělají to skoro všechny baterie v této cenové kategorii-tělo baterie je odlitek který má slabou vrstvu materiálu-je to u baterií z dovozu-většinou z Činy,u kvalitnějších výrobců je tělo baterie z mosazi-je tu silnější materiál lépe zpracovaný-samozřejmě i cena je vyšší.Z našich výrobců je hodně kvalitní firma Metalia,Rav Slezák nebo Raf.Z cizích značek určitě Grohe nebo Hansgrohe,Kludi,Paffoni,Hansa a jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]