Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení dlažby na prkna

Od: suzymon® odpovědí: 21 změna:

Tak jsem opět zde. Na zahradě mám altán a na podlaze jsou prkna. Na nich jsem až doposud měla koberec. Ale už mi to začalo vadit, protože mám psa a ten má chlupy a taky lítám po zahradě a nosím dovnitř špínu. A pořád musím luxovat a už mne to přestalo bavit. Tak jsem si koupila dlažbu a tenkovrstvou lepicí maltu pro lepení keramických obkladů a dlažeb. Mrazuvzdornou. Hodlám se napatlat ta prkna tou maltou a přilepit tím ty kachle. Bude to stačit? Nemusí se to nějak složitě vyrovnávat? Díky. S.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

u známého na prknech a v suchu se dlaždice odlupují a některé praskají; začalo to po roce a je to čím dál horší; nikdy dlažbu na dřevo, podklad musí být pevný, a to u dřevěné podlahy nikdy nedosáhnete

hodnocení

0x

Té není dobrý nápad. Nechte raději to dřevo, ale ošetřete ho! Obrousit, napustit nebo natřít. Dlažba bude odporovat hygroskopicitě dřeva, prostě se ty materiály neshodnou a dlažba časem (a ne moc dlouhým) se začne odlupovat. Do roka nejpozději.

albatros498022*
hodnocení

0x

V žádném případě, prkna začnou hnít a dlažba se oloupe.

Altán ještě opatřete cedulí Zákaz vstupu a bude to Ok

hodnocení

Jenom bych chtěla vědět, proč ta prkna nehnijí doposud. Jsou na nich asi tři vrstvy koberců. Já jsem si tam položila ten svůj. Ty pod ním jsou ty nejobyčejnější zbytky, co se asi dříve dávaly do paneláků. Dívala jsem se a nyní vím, že pod podlahou je minimálně patnáct centimetrů prostor. Podlaha neleží přímo na zemi. Proto to asi nehnije.

Záleží jak je udělaná okolní konstrukce, pokud by byla podmínkou dlažba, tak by byla možnost prkna vytrhat, vylít betonovou desku a nalepit dlažbu...ale záleží na ostatních okolnostech...

hodnocení

0x
Co je pod prkny? Třeba to půjde nějak vyřešit...

hodnocení

Tak to jste mi dali. A já si myslela, jak to mám krásně vymyšlené. Ale věřím Vám. Je v tom logika. Pod prkny je určitě zem, půda, hlína. Já nevím. Nestavěla jsem to. Ae už tady žiji osm let a v tom altánu mám koberec a ani přes zimu to nenavlhne a neplesniví. Bude tam určitě nějaký prostor mezi zemí a podlahou. Tak co byste mi poradili? Fakt už mám dost těch chlupů a luxování.

a co třeba použít dřevoplast, tento materiál se prodává pod různými názvy, je to vlastně dřevo, napuštěné pod tlakem plastem, odolný vůči vlhku, záruka 10let, používá se na terasy, cena sice trochu vyšší, než jste původně plánovala, ale nebudete řešit v příštích letech odlupování a praskliny ...jedna z mnoha možností ...

hodnocení

Dobře, poptám se. Altán je dost velký. Pět metrů na pět. A dlažbu už jsem koupila. Ale to nevadí, najdu pro ni jiné upotřebení. Také jsem přemýšlela nad nějakým linem. Ale mám ráda tu dlažbu. Jenomže se mi nechce dělat práci, která jepředem zbytečná. Zatím díky.

doplněno 11.03.14 23:47:

Tak jsem se podívala na ten "dřevoplast". Okamžitě jsem byla v obraze, protože moje známá si koupila byt za dva a půl miliónů, v přízemí a s předzahrádkou. Tam je také taková teráska na stůl a židle a podlaha je právě z tohoto materilálu. Hned v prvním roce se to začalo odlupovat a odchlipovat. Musela to reklamovat. A teda mohu Vám říci, že to bylo, a je, velice ošklivé. Na pohled to vypadá jako nějaký divný plast. Tak to bych tedy nechtěla ani zadarmo. To si raději něchám ten koberec. Ten vypadá proti tomuto přímo luxusně. Mám tam teda vlněný "peršan", ještě z komunistické éry, ale vydržel tam už těch osm let, v zimě v létě. A to byl předtím už dvacet pět let u maminky v bytě. Takže tyhle "novinky" já nechci. Ale děkuji.

jabraka*
hodnocení

0x

Doporučuji zůstat u koberce.Mezi koberci lze vybrat venkovní PP koberce,vydrží i docela drsné podmínky.Čistí se kärchrováním.

JABRAKA

hodnocení

Co to proboha je to "karchrování"? Psala jsem, že mám psa a kočku, kteří se po podlaze povalují a já tam lítám ze zahrady. Takže nanosím hlínu, někdy, a zvířata chlupy. Žádný "karchovač" nemám, řeším to vysavačem a úspěšně. Jenomže jsem si myslela, že budou kachle na úklid jedodužší. Navíc jsem to slovo napsala do vyhledávače, to "karchrování", a to slovo neexistuje. Ale asi to bude proto, že neumím napsat to a. Ale pokud to je nějaké jednorázové čištění ke kterému bych musela pozvat nějakého "karchrovače", tak to teda vůbec můj problém s chlupy neřeší. Já luxuji každý druhý den...

Suzy tak jako se používání vysavače říká luxování, tak někdo používání tlakového vodního čističe říká kärchrování. někdo použije slovo wap nebo wapka.
známý výrobce je třeba ten Kärcher
hodnocení

Díky Hejkale. Tak já tam asi koupím nějaké kvalitní lino. To se dá nakonec také vytřít, jako ty dlaždice. Koberec mě štve. Navíc bych zase musela kupovat tu Wapku a to by byl další krám do baráku. Už bude teplíčko tak všechno vystěhuju z altánu a mrknu se na to. Tu dlažbu použiji jinak.

hop®

Suzy, některé speciální přístroje je lepší si půjčit, než je kvůli jednomu použití kupovat. Až pojedu na chajdu, můžu naložit firemní wapku a stavit se u Vás, fakt ji nemusíte kupovat!

hodnocení

To jste hodný Hope. Tou Wapkou bych si ale vyčistila koberce spíše v bytě, protože v tom altánu to nemá cenu. Tam bych ten přístroj musela mít pořád. To by jednorázové vyčištění nestačilo. Chlupy a písek jsou tam za jeden den. Je to altán na zahradě, snad si to pamatujete. A ta Wapka dělá co? To ty koberce vypere, nebo jenom vyluxuje. Protože abyste se sem s tím tahal a ztrácel čas jenom kvůli luxování, tak bych od Vás přece nemohla chtít. Mám velice dobrý vysavač, ale ten koberce nevypere. Pokud ale by to i "vypralo" viditelně, tedy že by se barvy rozjasnily, tak to bych brala. Zatím díky S.

hop®

Nene, Suzy, wapka je v podstatě "zahradní hadice", jen dává méně vody, ale pod daleko větším tlakem, a tu vodu zpět nevysává, takže by Vám udělala z domečku bazének. Čističe koberců se někdy občas nazývají "vapovače", ale tyto dva přístroje mají málo společného...

hodnocení

Díky Hope. Takže vyřešeno. Alespoň se s tím nemusíte tahat. Já určitě vymyslím něco, co bude vyhovovat mým požadavkům. S.

hop®

Já se s tím moc netahám, podobná zařízení vozím běžně v autě, a občas jezdím i okolo Vás, takže kdyby bylo třeba, stačí říct! :)

Ale jestli je vyřešeno, tím lépe ! *slunce*

jendad

Lino na prkna nedávejte . Začli by vám prkna hnít . U mých prarodiču měli prkenou podlahu a pak karton a teprve na tom lino . A bylo vše v pořádku .

hodnocení

Jendal, co myslíte tím kartonem? Jako nějaký papír třeba z krabic? Nebo je to nějaký papír, co se kupuje na metry? Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]