Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, již jsem zde jednu diskuzi zakládala, ale teď by mě zajímalo, chceme dělat v baráku který je kompletne podkslepený byt ve "sklepe" odpad tam sice je, ale jelikož je to ve sklepe, tak je odpad skoro rovně směrem do septiku...a vana odtýká tak tak...( je tam koupelna stará) myslíte, že by šlo nějak udělat, aby tam mohlo být i WC? Jestli existuje třeba nějaké čerpadlo v trubkách které by to pohánělo do předu když to to tak řeknu, nevím jak to jinak vyjdřit, jsem holka
Odpad víc zvednout asi nepujde, jako aby byl víc skosený směrem dolů...vana se bude zvedat aby se to alespoň trošku zvýšilo...ale s tím WC nevím nevím...nějaké rady? přeci nejsme jediní, kdo by měl WC ve sklepě
Ano, samozřejmě řešení existuje.
Buď ve formě "centrální" čerpací jímky pod úrovní podlahy (cca 35tis Kč), nebo v podobě nadzemní čerpací stanice umístěné zpravidla za WC (včetně WC závěsného), cena je někde kolem 14tis Kč.
Zdravím
Pokud jsem dobře pochopil otázku, tak potřebujete odčerpat odpadní vodu a WC do vyšší polohy. Existují kalová čerpadla, levnější z umělé hmoty, která stojí kolem 1000 Kč (neopravitelná v případě poruchy) a nebo nerezová, kolem 2000 Kč (dají se částečně opravit). K těmto kalovým čerpadlům buď je a nebo se musí dokoupit spínací plovák. Je to jenom plastová krabička se spínačem. Kupoval jsem ho asi kolem 200 Kč. Jak už bylo řečeno kolegy, musí se vykopat a zaizolovat kalová jímka, do které se kalové čerpadlo umístí. Je to celkem běžný postup. Řeší to tak i Vodovody a kanalizace, ale samozřejmě ve větším měřítku. Ta kalová jímka nemusí být nijak velká, akorát by z ní měla jít trubka, která ústí mimo objekt, aby se odvětraly kalové plyny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.