Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednoduchý štípač na dřevo

Od: jura32* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,mohl by mi někdo vysvětlit na jakém principu tahle štípačka funguje Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

setrvačník + ozubené kolo, které žene dopředu ozobenou tyč...

Jednoduchý štípač na dřevo
jura32*
hodnocení

Jo už chápu,no to ty zuby musí pěkně trpět teda.

paw*

Zuby nikdo neresi. Pokud jsou navrzene slusne, tak to vydrzi vse. Ale vsimnete si, co s tim stipe. pekne kusy, ktere jsou od sebe. Zajimave by bylo, jak by se to chovalo pri stipani mokre lipy nebo sukateho oddenku ;).

jura32*
hodnocení

to bych neřešil já stejně nedělám lípu,a navíc se mě líbí ta rychlost na tom.

paw*
11.03.14 16:28

hodnocení

0x

Je to na principu roztoceneho setrvacniku.

Ve chvili, kdy zmacknes paku, pritlacis ozubeny hreben na tlacne tyci do zaberu se zubatym koleckem na setrvacniku a tyc vyjede. Zpet se vraci pomoci pruziny.

Legrace nastava, kdyz se nekdo zapomene a opre se o tyc, aby si vyklepal botu zrovna kdyz druhy naklada spalek...

Napr. tady je schema a nejake povidani.

supersplit.com/...

justanswer
hodnocení

0x

sakra toje rychly.. v praci mame hydraulickou stipacku ktera jede 5x pomalejs.. taky je 2x tak vetsi ale sranda je, kdyz se krive rizly poleno sprcne vzhuru a drevo zajede do noze plochou.. parada to z toho pak dostat kor kdyz nemate jeden nuz ale rovnou 5 nozu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]